Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Poziom trudności
Saygram:
Dla mnie gra jest prosta. Na wszystko znajdzie się sposób a przeciwników zawsze można wyrolować. Jedynie koszty many do korzystania z run są denerwujące i trzeba biegać i nabijać poziomy. By potem w ogóle móc używać run.
Eomer Syn Króla:
Dla mnie poziom trudności jest średnio-trudny. Trudne w tej grze jest to, że smokom regeneruje się życie (Ale i tak z czasem da się je wykończyć ). Potwory są nieco silniejsze i trzeba na nie szczególne uważać w początkowych rozdziałach. Małym ułatwieniem jest o wiele większe występowanie w grze zwojów, amuletów, pierścieni oraz jedzenia które skutecznie podwyższają punkty trafień oraz atrybuty.
Ocena: ÂŚrednio-trudny
Gorion:
Jak dla mnie GothicII Noc Kruka jest trudny.
Dla porównania w zwykłym gothicu wybiłem górniczą dolinę bez najmniejszych problemów paladynem na 20 poziomie, A w Noc Kruka miałem nielada problemy ÂŁowcą Smoków na 35 poziomie.(Dodatkowo do pomocy wzięłem Biffa ale i tak było bardzo trudno)
Pozdrawiam, Gorion
Robben:
Uważam, że poziom trudności w Nocy Kruka, jest minimalnie przesadzony. Kiedy poszedłem pierwsze do Górniczej Doliny, zamiast do Jarkendaru w 2 rozdziale, to później w 3 rozdziale, gdy opuszczałem GD, nie mogłem sobie poradzić z poszukiwaczamy. Jedynym sposobem, było ich omijanie. Niestety, gorzej jest w 4 rozdziale, w którym trzeba pokonać smoki. Z pierwszym, bez problemu sobie poradzisz, bo ci w tym pomogą. Ale już z pozostałymi bardzo ciężko sobie poradzić, nawet bardzo doświadczona postacią. Ja musiałem użyć najlepszych czarów, żeby je pokonać.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej