Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Poziom trudności

<< < (3/25) > >>

DeadFish:
Różnica między G2 a NK jest dość duża, jednak nie ma co się na to obrażać, utrudnienie jest bardzo przyjemne. Jedyne problemy mogą stawiać poszukiwacze oraz smoki, jednak to jest w porządku, bo te stwory powinny być takie. Umiejętności kosztują więcej PN, ale za to dostajemy Jarkendar, w którym nabijemy więcej EXP...
Podsumowując, NK poziom trudności został odpowiedni podwyższony, jednak nie obraziłbym się, gdyby był jeszcze trudniejszy.

Itrogash:
Według mnie G2Nk jest trudny, co jednak nie jest wadą, gdyż poprzednio gra była poprzednio ździebko za łatwa. Teraz, kiedy potwory są silniejsze, można się naprawde dobrze zabawić. Koszt nowych umiejętności został drastycznie zawyżony, co jednak rekompensują nowe potwory i questy w Jarkendarze oraz kamienne tabliczki, które dodają sporo punktów do statystyk oraz umiejętności. Podsumowując, gra jest teraz trudniejsza od podstawowego Gothic'a 2, jednak nie na tyle trudna, żeby była niemozliwa do grania. Jest po prostu tak trudna, by uczynić granie przyjemniejszym i o wiele bardziej emocjonującym.

Pozdro  .

Dragosani:
Ja dałem ocene średnio-trudny. Potwory są lekko cięższe niż w g2 i jeszcze ta zmiana z pkt. naukii. Ale jak mówią: Co cię nie zabije to wzmocni ( a raczej ciężko pomyśleć by mogła cię zabić gra  )

Nemek:
Dla mnie NK jest trudna ponieważ grajac magiem nastawonym na magie nie dawałem sobie rady ze zwykłym poszukiwaczem który na początku rozwalał mnie 1 zaklęciem! A walka ze smokiem to istna masakra z hordą nieumarłych w roli głównej! PB zdecydowanie przesadzili z systemem kręgów(zakleciami z 3 kregu nie robiłem najmniejszej krzywdy smokowi).

Garret:
Ja uważam poziom Nocy kruka za "Trudny" . Według mnie największe utrudnienia to:
- wzrastająca ilośc wymaganych punktów nauki przy nauce coraz wyższych atrybutów i stylów walki,
- wzrost wymaganej siły, którą musimy mieć by nosić bron, oraz jednoczesne osłabienie ich obrażen.
Jedynym sposobem na dośc płynne(względem trudności) przejście gry, to bieganie całymi godzinami po lasach i terenach całego świata ,mając jeden cel - expienie. Jest to dość męczące, szczególnie wtedy gdy mam około 30 lvl,  i za 5 pkt. siły nauczyciele żądają 20,25 pkt. nauki. Dobrym sposobem jest wyszkolenie się w sztuce walki (polecam styl 1-ręczny ze względu na szybkość ciosów i wcale nie tak słabe obrażenia względem broni 2-ręcznych), gdyż wtedy dzierżąc sredni miecz jesteśmy przygotowani na walkę z dośc mocnym przeciwnikiem, aczkolwiek i to nie zapewnia sukcesu.

By dojść do doskonałości w "prostym" przechodzieniu gry możemy posługiwac sie tylko metdą prób i błedów. Lecz prawdę mówiąc kto chciałby grać w serie gothica jeśli miałby całą gre przechodzić bez problemu, nie musieć wszytywać nawet gry( z powody "nagłej" i "nieprzewidywanej" śmiercie :D).
Mi dodatek podba się takim jakim jest, mimo błedów, lecz jak wiemy - nie ma żeczy doskonałych.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej