Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Ulubione lokacje
sokers:
Jak już widze prwie każdy lubi Stary Obóz, ja też. Ale jeszcze bardziej lubie ÂŚwiątynie ÂŚniącego ! Ten klimacik, dreszcz emocji mormalnie to lubie ! Dużo łażenia i ile stworów do zabiczia ! Poprostu to kocham !
Dark:
Fajna jest Górska Forteca, jak się dowiadujemy mieszkał tam kiedyś pewien bogaty właściciel ziemski, miejscówka fajna, Lester tam zamieszkuje a w Gothic 2, Gorn i Bezi nabijają się z tego w krótkim dialogu:
Gorn - nad twierdzą w nocy słychać wrzaski
Bezi - może to Lester ??
Gorn - z tego co wiem już tam nie mieszka :P
Enzo:
Jedno z najwajniejszych miejsc w Gothic I jest Kolonia Karna, ponieważ istnieje duże niebezpieczeństwo ze strony orków i innych stworzeń, mimo to można poznać wiele ciekawych osób. A wracając do zagrożenia to również inne bestie na początku gry są niebezpieczne.
TaoRan:
Dla mnie cała kolonia jest ciekawa ma niesamowity klimat ale najlepszy klimat jest w wieży nekromanty Xardasa. Tworzy to ta muzyka i jest to najfajniejsze miejsce w koloni. Poza tym miasto orków wydało mi się interesujące.
Esgarot:
Oczywiście że cała kolonia jest bardzo ładna ale są pewne miejsca który szczególnie przykuły moją uwagę. Otóż Kamienna Forteca, miejsce opuszczone, dawno nie odwiedzane przez nikogo, warto też podkreślić że w IV rozdziale idziemy tam na poszukiwania kamienia ogniskującego.
Następne miejsce to stara wieża Xardasa, zamieszkane przez zombie i różnego rodzaju umarlaków. Tam znajdujemy teleport do magów ognia, dzięki czemu możemy zniszczyć Gomeza i jego sługusów, tam również znajdujemy Starożytną zbroje magiczną jak wiadomo najlepszą w grze.
I jak dla mnie miejsce warte uwagi to obóz bandytów w którym jest Bandyta który ma imię ale nie możemy z nim porozmawiać. Ciekawe bo może twórcy początkowo chcieli zrobić tam questa ale w ostatniej chwili wycofali ów pomysł. Można tam nabić level bo trzeba przyznać że bandytów jest dużo.
Ostatnie miejsce to Nowy Obóz, jak dla mnie totalne bezprawie i samowałka. Jeżeli kogoś zlejesz to nikt nie może się przyczepić, normalnie najmilsze miejsce w całej kolonii obok Kamiennej Fortecy.
A tak na marginesie to witam wszystkich i pozdrawiam.(Jak te miejsce przypomina mi moje pierwsze forum
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej