Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Ulubione lokacje
tH.:
Tak, więc kieruje się do Was z pytaniem o ulubioną lokację napotkaną w grze. Jak wiemy cały świat pierwszej części składa się z wielu ciekawych miejsc.
Wg. mnie najciekawszym miejscem, terytorium są okolice górskiej twierdzy jak i ona sama oraz spory kawałek terenów pod władaniem orków. Są to ziemie najbardziej tajemnicze ze względu na niebezpieczeństwo ze strony okrów. Praktycznie umieszczono tam najwięcej ciekawych miejsc. Jednym z nich wg. mnie jest wspomniana górska twierdza. Ta tajemnicza budowla nie raz przyciągnęła moją uwagę. Imponująca jest jej wielkość, tajemniczość, mroczność a zarazem ulokowanie.
Semaj:
Jak dla mnie, cała Kolonia jest bardzo ciekawa. Jednak można wyróżnić kilka, najciekawszych miejsc.
Stary Obóz, właśnie w tym obozie panuje niesamowity klimat, ci kopacze grający na mandolinach, ten spokój, strasznie mnie ciągnie do tego miejsca i szkoda mi kiedy zamykają przed nami brame obozu.
Jak już wspominał thoro, Górska Forteca, bardzo tajemnicze miejsce. Same ulokowanie tej twierdzy jest niesamowite, szkoda tylko że w środku jest prawie pusta.
Podobała mi się również wieża Xardasa, dość dziwne miejsce, w którym mieszka Nekromanta.
Jak już pisałem w Gothic 1, można wyróznić wiele miejsc, ja wypisałem te, moim zdaniem najciekawsze. Jednak gdybym miał się jeszcze coś wypisać, to miło wspominam również zatopioną wieżę Xardasa, Nowy obóz, Bractwo ÂŚniącego i Starą kopalnię.
Isentor:
A moją ulubioną lokacją jest wieża nekromanty Xardas'a. Nic nie zastąpi tego klimatu i tej muzyczki, która panuje w wieży. Oczywiście mile odwiedzam jeszcze stary obóz. Dla tego że to właśnie tam rozpoczyna się cała fabuła. Tam poznajemy większość z naszych przyjaciół. Tego nie da się powiedzieć to trzeba poczuć.
A co do fortecy, to też miło się tam spędza czas. Ale jakaś taka zrujnowana jest :P
O...fajny klimacik panuje też w ÂŚwiątyni ÂŚniącego, gdzie przesiaduje Y'Berion.
Kristo:
Moją ulobioną mhh lokacją jest...
kopiec magicznej rudy w nowym obozie ale miejscem, które lubie odwiedzać to jest resztki latarni nad klifem. Jestem z nad morza i widok z tamtego miejsca napawa mnie sentymentem ;p Kocham moje morze ^^
Lord Zielin:
Moją zaś ulubioną lokacją jest Dom (albo wieża) magów ognia.
Można zobaczyć jak jeden z magów próbuje poradzić sobie z czarami (najfajniejszy jest moment, w którym podpala sobie rękaw od szaty hehehe ).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej