Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Ulubione lokacje
Boba Fett:
Powiem, że Gothic 1 to moja ulubiona część gry, a dlatego, że Kolonia jest dla chyba najlepszym miejscem w całej sadze Gothic. Po prostu czuć tam ten klimat (choć nie do końca, ufam modderom, że ich Mroczne Tajemnice pokaże, co to jest naprawdę Kolonia Karna). Oczywiście ta z drugiej części już mniej mi się spodobała.
Ale jeśli mam wybrać miejsca z niej, to są tylko dwa:
Stary Obóz - według mnie najlepszy z obozów w pierwszej części gry. Prócz klimatycznej (i jednej z najfajniejszych) muzyki można tam poczuć tą hierarchię. Widać, kto jest jest kim. Nie zabrakło tam także pięknego zamku, Magów Ognia, areny, placu targowego... i wiele innych ciekawych miejsc.
Miejsce Wymiany - miejsce, w którym wszystko się zaczęło. Zaraz po Starym Obozie jest to moje ulubione miejsce. Tam rozpoczynamy grę (czyli zbieramy wszystko, by jakoś wyżyć xD), przechodzimy chrzest wody, poznajemy Diego, zdobywamy pierwszą broń...
Daedagor:
A moim ulubionym miejscem w Gothicu I jest Obóz Bagna. Dzieje się tam życie np.
-Guru uczą uczni o magi ÂŚniącego i historii jak powstał Obóz Bagna
-Strażnicy ÂŚwiątynni trenują, patrolują i pilnują
-Nowicjusze palą bagienne ziele, zbierają bagienne ziele, handlują, słuchają nauczycieli (Guru), modlą się do ÂŚniącego, kują broń i rozmawiają ze sobą.
Tak więc Obozie Sekty bardziej żyją ludzie niż w Starym lub Nowym Obozie. I dlatego to jest mój ulubiony obóz jak i moje ulubione miejsce w grze.
Ret Sam:
Ja tam najbardziej lubię przebywać w Starym Obozie. Pewnie to dlatego, że czuje się tam bezpieczny. Lubię towarzystwo Cieni, Strażników i Magnatów.
Lubię też być w Obozie Sekty. Nie żebym lubił ten obóz ale podoba mi się, tamtejszy klimat. Powiem że bardzo lubię tam siedzieć.
Fajną lokacją jest też stara kopalnia. Składa się ona z wielu rusztowań (jeśli tak to można nazwać ) i można sobie pozwiedzać. Na samym dole jest wspaniale ! Dużo rudy itp.
Są jeszcze inne fajne lokacje, ale nie chce mi się myśleć xP .
Pzdr.
Khaleb:
Uważam, że jednym z najlepszych miejsc w całej Górniczej Dolinie jest SO. Ogrom tego miejsca przytłacza, mnóstwo zakamarków, budynków i ludzi... Wszystko to tworzy swój niepowtarzalny klimat, który przyciąga jak magnes. Marzeniem każdego mieszkańca Starego Obozu był chyba zamek, w końcu mógł się poczuć jak ktoś ważny i po części wpływowy.
Kolejnym jak dla mnie pięknym miejscem jest kanion trolla. Dookoła tylko góry, co daje poczucie bezpieczeństwa i spokoju. Cisza panująca w tym miejscu pozwala odpocząć i dąć trochę wytchnienia. Jeżeli zaszła by potrzeba schronienia się przed deszczem jest zawsze tunel prowadzący do góry na półkę skalną, która z tak jakby "zadaszona". :)
Pozdrawiam
Ksardax:
Jak dla mnie najciekawsza lokacja to bez wątpienia oboz bractwa. ÂŚwietny klimat ( szczególnie po zmroku ). Gwarny dziedziniec przed wejściem do sali Y`Beriona. Miało to swój klimat, a glosowałem właśnie na obóz bractwa tylko i wyłącznie ze względu na aspekt wizualny, bagno, obecność w pobliżu węży błotnych, krwiopijców. Nauczyciele i strażnicy świątynni ( nie to w co wierzyli, bo to była farsa, ale to jak się zaaklimatyzowali do otaczających ich warunków ).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej