Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Ulubione lokacje

<< < (4/39) > >>

Ciern:
Ja również uważam że górska twierdza, fajne, z pozoru spokojne miejsce, fajna sama twierdza i jej mieszkańcy. Myślę także że gdyby miał powstać jeszcze jeden obóz to właśnie tam, mam do tego miejsca jakiś nieznany mi sentyment  Lubie też tą drugą twierdzę do której idziemy z Gornem po jeden z kamieni ogniskujących. Też fajny klimacik, dobre miejsce do obrony przed orkami(metalowa krata, wysokie kamienne mury itd. :) )

Nefarius:
Mojim ulubionym miejscem jest Wieża mgieł, gdyż w tej wieży zaczyna się i zarazem kończy moje ulubione zadanie w Gothicu. Również lubie je z powodu że jest tam sporo szkieletów, czyli sporo doświadczenia,ale głównie z poweodu zadania Chromanin
Pozdrawiam

momo:
Mnie w gothicu najbardziej spodobały się miejsca mroczne, owiane tajemnicą, takie jak Wieża Mgieł np. Nie dość że ma niesamowitą lokacje w podziemiach z jednej strony otwartych na morze a z drugiej wejście w wieży, to jeszcze wiąże się z nią ciekawe zadanie. To samo mogę powiedzieć o Mrocznej Twierdzy i Klasztorze Mnichów. Miejscem które mnie również zaciekawiło jest stara cytadela. Kiedy wyszedłem na szczyt... niesamowity widok. Poza tym posiada też podziemia o których nie wiem co myśleć, na początku myślałem że jak przesunę obydwie dźwignie odsunie się ściana na końcu korytarza, ale niestety nie ma zadań z tym miejscem związanych. Miejscem które mnie zauroczyło jest kotlinka w której osiedlił się Cavalorn. Lubie ją ponieważ mimo że wygląda niepozornie, zawsze coś się w niej dzieje. To jakiś uciekinier ze starego obozu handluje bronią, przejdą strażnicy świątynni z wydzieliną dla Caloma, to paledyni ukryją w jaskini skrzynie z rudą (to co prawda w drugiej części ale miejsce to samo) to łowcy smoków szykują się na smoka lub zatrzymał się wojownik z obozu bractwa. Oprócz tego podoba mi się jeszcze stara wieża Xardasa a przede wszystkim lokacja w jakiej została umieszczona. Niby spokój, jezioro, wodospady, ale jak się wpłynie do środka zaczyna się piekło.

Delux:
Ja ma chyba dwie ulubione lokacje pierwasz to :

Stary Obóz- Tam jest wielki klimat. Lubie ten obóz bo jest zrobiony na wzór miasta, no może do konca, ale zawsze. Jest tam gdzie sie poprzechadzać , można iść na arene walk poćwiczyc trochę.

Drugi to:

Obóz Bractwa- tam panuje mroczna atrmosfera. Podoba mi się tam.  Lubie tam chodzić. Kiedy wejdzie się na dziedziniec siedziby Y' Beriona  czuje się ten klimat, no a jak już się wejdzi do niej to już nie mówie. a jak się wejdzie na bagna to jest ta adrenalinka.  

Szkoda, że nie ma w GI plaży i na niej by sobie żył rybak i by była związana z nim misja. Wogóle nie podoba mi się troche, że nie ma plaży w GI.

To tyle.

Pozdro!!!!

Sir_William:
Ja osobiście ubustwiam dwie lokacje. Mianowicie:

1. Stary Obóz - widać, że twórcy gry do niego przyłożyli się z sercem odtwarzając klimat obozu kierowanego poprzez jakiegoś władcę i służby wykonawcze. Jeden minus to, to iż życie w SO jest najzwyczajniej Nudne!
Podsumowując:
+ Muzyka i Klimat
+ Logicznie rozstawione NPC i ludzie inaczej reagują z upływem czasu na Ciebie

- Wszyscy ciągle robią to samo
- ÂŻadnych atrakcji żywych (np. rzekomo czynna Arena Walk)

2. Górska Forteca - Tutaj życie mogło by się toczyć jak najbardziej! ÂŚwietna lokacja tak samo jak wykonanie samych fortyfikacji obronnych. Jest tutaj miejsce na wszystko bibliotekę, dwór, komnaty królewskie, świątynie oraz mównicę dal władcy, a o koszarach nie wsponinając.
Podsumowując:
+ Samo ufortyfikowanie lokacji mówi za siebie
+ Sporo miejsca na życie codzienne jak w zwykłym zamku

- Autorzy nie wysililiby się umieszczając tutaj jakąś grupę ludzi (nie koniecznie bandytów)

--- Cytuj ---Tak czy siak wg. mnie są to najlepsze miejsca w całej Kolonii
--- Koniec cytatu ---

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej