Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Wiek grania Gothica
Sir Gregres:
Mnie Gothicem "zaraził" brat jakieś 2 lata temu.Co prawda najpierw grałem w GIINK, ale go nie przeszedłem. Póżniej zacząłem grac w GI(w zeszłym roku) i przeszedłem 12 razy(szczerze mówiąc już mi się znudził) potem 4 razy zwykły GII potem 2 razy GIINK, i obecnie przechodze 2 raz GIII.
Fragenstein:
Tylko ja odnoszę takie wrażenie, czy ten temat i
ten są do siebie dość podobne? W końcu w temacie "Jak zacząłeś" powinno być też napisane "Kiedy zacząłeś". Ale dobra, jak już zacząłem posta, to go rozwinę :P Pamiętam że zacząłem grać w Gothic 1 niedługo po premierze Gothic 2 (nie pamiętam dokładnego roku). Miałem wybór- mogłem grać w Gothic 2 albo w Gothic 1 (a wiemy że mniej zaawansowani gracze raczej wybierają nowszy/"lepszy" tytuł, zamiast zacząć od początku by poznać dobrze fabułę itp) i na szczęście wybrałem Gothic 1. Warto było :) Pozdrawiam
Antonis:
Hmm o ile dobrze pamiętam to się zaczeło trzy lata temu w lipcu. A więc pewnego lipcowego dnia z nudów wybrałem się na miasto aby połazić po sklepach i wtedy znalazłem gre pt. Gothic. Miałem kilka wątpliwości ale po namyśle kupiłem pierwszą cześć sagi. Pierwsze wrażenie było orkopne więc odstawiłem grę na bok, jednak po jakimś czasie wróciłem do niej i po mięsiącu grania wygnałem ÂŚniącego ze świata beziego[xD]. Postanowiłem kupić drugą część, a że trafiła się okazje wydalem jednocześnie drugie 50 zł na dodatek do ''dwójki'' a mianowicie Noc Kruka. Przeszedłem ''czystego'' Gothica 2 i dodatek. W tamtym roku zakupiłem Gothica 3, niestety za bardzo się zacinał więc gra poszła w odstawke. Po ulepszeniach kompa, miałem przyjemność zagrać w 3 część. To była najgorsza cześć z sagi, ze względu na brak fabuły ''idz do miasta, zdąbądz reputacje, rozwal orków idz do następnego miasta i tak w kółko''. Najbardziej podoba mi się Noc Kruka.
Nakiel:
Ja zaczynałem od Gothica I zimą 2003 r. dzięki moim kolegom z klasy którzy polecili mi tą grę. Miałem okazję grać we wszystkie części ale przeszedłem tylko Gothic 3 drogą INNOSA bez kodów oczywiście.
Boba Fett:
Trudno mi powiedzieć, kiedy zagrałem pierwszy raz w moją ulubioną część Gothic. Jedynka (która była zarazem pierwszą grą z tej serii, z którą się spotkałem) była wtedy w Playu, a kiedy to było, to nie pamiętam. Mogę co najwyżej strzelać, że w okolicach 20 marca 2005 roku (moje zarejestrowanie się na pierwszym forum o Gothicu).
Grę przeszedłem, aczkolwiek za pierwszym razem na kodach - dopiero później spróbowałem drugi raz bez kodów. Następnie był Gothic 2 pożyczony od kolegi i czekanie na dodatek. No cóż, dodatek troszku mnie zawiódł, jednakże swoje wprowadza do gry, co urozmaica samą rozgrywkę w drugą odsłonę tej serii. Po Nocy Kruka został Gothic 3, z którym ponad rok nie miałem styczności (dopiero niedawno spróbowałem, ale moja przygoda z tą grą dosyć szybko się skończyła).
A gdy pierwszy raz spotkałem się ze światem Gothica, to miałem mniej więcej 13 lat. Wtedy gra ta wydawała mi się troszkę za straszna. ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej