Autor Wątek: Kill dem oll!  (Przeczytany 33239 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

Odp: Kill dem oll!
« Odpowiedź #200 dnia: 25 Maj 2014, 21:08:19 »
//Szeklan: popraw
//Funeris ubiłeś ich.
//Ja przypominam o strzelcach wroga, oni nie widzą tylko pozycji Funerisa

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
  • Reputacja: 2422
    • Karta postaci

« Odpowiedź #201 dnia: 25 Maj 2014, 21:10:34 »
Gorn kontynułował walkę z następnymi 2 najemnikami. Wyjął miecz, zaczął ciąć 1, 2 ruszył w szarży. Gorn po skończeniu kilku cięć w klatkę najemnika odskoczył. Ponownie 2 najemnicy ruszyli do szarży, zręcznie gorn parował ich ciosy, w końcu przeszedł do uderzenia. Z wielką szybkością zaczął ciąć 1 najemnika. W końcu zaczął  wbijać mu miecz w klatkę piersiową kończąc jego żywot poprzez pchnięcie w głowę. 2 najemnik zaczął atakować, gorn unikał jego ciosów. Wyciągnął młot. Solidnym uderzeniem młota w pod brudek powalił najemnika. Skończył z nim uderzając go z całej siły młotem w jego twarz. Następnie szybko z powrotem ukrył się za ścianą przed ostrzałem.

10x najemników

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #201 dnia: 25 Maj 2014, 21:10:34 »

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

« Odpowiedź #202 dnia: 25 Maj 2014, 21:11:29 »
- Aragornie, teraz!. Krzyknął krasnolud gdy zaklęcie zaczęło działać, a Kharim lubił to uczucie mocy i siły mógł teraz góry przenosić, ale nie było na to czasu musiał się w cudowny sposób pozbyć 10 przeciwników z bronią palą. ÂŚwięty mściciel wybiegł w szaleńczym tempie ze sklepu i dobywając młota wypowiedział. - Illumina!. Młot rozbłysną bladym światłem umożliwiając lepszy widok wojownikowi. Krasnolud biegł z pełną prędkością w stronę dziesięciu ludzi, którzy już zaczęli ostrzał na świętego wojownika, kiedy kule miały już go dosięgnąć i przebić pancerz rycerz w ułamku sekundy przemieścił się za ich plecy. Gdy już tak stał za nimi nie spostrzegli się, kiedy łaska Zartata wypełniła krasnoluda, a ten rozpoczął robić swoje cudowne tornado pożogi. Kharim nabrał rozpędu niczym śmiercionośny wiatr, który mógł poskładać kilka domów, a jego broń mogła miażdżyć najtrwalszy mur. I, tak na pierwszy ogień Kharim trafił jednego z ludzi w głowę miażdżąc mu czaszkę i wyrzucając do pobliskiego budynku. Następnie drugi z podżegaczy dostał w brzuch poważnie uszkadzając organy wewnętrzne i odrzucając go w stronę kolegów, ale niestety nie pożył długo, bo wyniku uderzenia zrobił się krwotok wewnętrzny i mężczyzna zmarł. Ostatni z celów na drodze dzielnego wojownika znowu stanął człowiek, który chciał odskoczyć, ale niestety szybkość z jaką Kharim się poruszał i zasięg broni skutkował tym, że przeciwnik oberwał w plecy na wysokości łopatek. Uderzenie spowodowało pęknięcie kręgosłupa i połamanie żeber , co skutkowało również uszkodzonymi organami jak i płucami. Mężczyzna zmarł w męczarniach. Ten sposób święty pozbył się trzech przeciwników i przeleciał na 10 metrów do przodu, ale pozostało mu siedmiu jeszcze. Ludzie, którzy zostali, przy życiu byli w szoku, ale już rozpoczęli ładować pistoleciki. Na szczęście krasnoluda stanęli oni w zwartym szyku i czekali na nadejście swojej śmierci. Rycerz szybko zaczął ponownie się kręcić robiąc swoje tornado i jednocześnie zwiększając obuch zbawcy, czyli młota. Mściciel znów ruszył na siedmiu przeciwników z szybkością tornada zjawił się, przed ich facjatami trafiając jednego w w skroń, co zabiło go na miejscu. Drugiego natomiast trafił w czoło rozbijając jego czaszkę i wywracając go do tyłu, ale to był dopiero początek. Trzeciego przeciwnika trafił w klatę piersiową łamiąc mostek i odrzucając go w stronę dwójki kolegów. Złamany mostek przebił płuca, co z spowodowało śmierć boberka. Czwartego, a zarazem piątego człowieka krasnolud pozbawił ich życia na ostatnich metrach działania łaski bojowej, czyli 2, a pozbawił ich życia w jego ulubiony sposób trafiając w obydwu w głowę jednego w prawą skroń, a drugiego natomiast w lewo. Krasnolud już miał się porzygać od tego kręcenia, ale jeszcze musiał zając się dwoma, którzy musieli ściągnąć z siebie towarzysza broni, a nie stali oni dalej niż 5 metrów. Kharim znowu zaczął się rozkręcać używając tornada pożogi szybko pokonał dystans 5 metrów i dotarł do ostatniej dwójki nieszczęśników, którzy już zdążyli wydostać się z pod ciała towarzysza, ale jednak nie zdążyli wycelować w krasnoluda i tak jeden z nich dostał święconym się zbawcą w w czoło niszcząc doszczętnie czaszkę, a drugi oberwał w brzuch odrzucając i śmiertelnie uszkadzając organy wewnętrzne. Dwójka mężczyzn zmarła dość szybko. Teraz Aragorn musiał się wywiązać ze swojej obietnicy i pozbyć się kuszników. Dlatego święty dobył teraz tarczy zasłaniając się, przed ewentualnymi bełtami.

/Gorn, Szeklan, Lucjan, Funeris. Idzie na was 10x http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Najemnik
//Dodatkowo na dachach są kusznicy w liczbie 10x http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Ochroniarz
//Aragorn i Kharim ostrzeliwani przez 0x http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Bandyta_pod%C5%BCegacz

// Sorki, że tak długo ale musiałem to jakoś rozpisać. Mam nadzieję, że czytelnie. ;)
« Ostatnia zmiana: 25 Maj 2014, 21:14:35 wysłana przez Kharim Kazama aep Gorem »

Offline DarkModders

• Weteran
  • Reputacja: 5662
    • Karta postaci

« Odpowiedź #203 dnia: 25 Maj 2014, 21:11:59 »
Pocharatany ruszyłem pomóc innym ale na drodze stanął mi kolejny najemnik. Ruszyłem szybko w jego strone wdając sie w zacieta walke. Ruchy tego najemnika były wyjatkowe. Walczyl bardziej precyzyjniej niz pozostali. Widzac ze walka bedzie trudna oplotlem swoj ogon w kolo kostki i pociaglem najemnika powalajac go z hukiem na ziemie uderzajac toporkiem prosto w niego jednak zdolal przewrocic sie na drugi bok przecinajac mu bark. Najemnik wstal atakujac mnie jednak jego ruch byl nie celny i wykorzystujac sytuacje  uderzylem go toporkiem prosto w czoło zabijajac go na miejscu.

9x najemnikow

//Moge poprawic w tamtym poscie?

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #204 dnia: 25 Maj 2014, 21:19:01 »
//Gorn obrywasz bełtem w lewe biodro nim zdołałeś się ukryć.

W tym samym czasie Aragorn uwolnił moc zaklęcia jakim był wybuch cienia 7 razy krzycząc: Upiltu! Celując w kuszników na dachu na przeciwko.

//Gorn, Szeklan, Lucjan, Funeris. Idzie na was nie ogarniam ilu już x http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Najemnik
//Dodatkowo na dachach są kusznicy w liczbie 5x http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Ochroniarz

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
    • Karta postaci

« Odpowiedź #205 dnia: 25 Maj 2014, 21:23:41 »
Gorn szybko się ukrył. Ranny wyjął bełt, a następnie wyciągnął bandaż. Opatrzył swoją ranę po bełcię.

//Używam umiejętności medyk.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #206 dnia: 25 Maj 2014, 21:28:44 »
//Gorn: Rana krwawi 2x mocniej po usunięciu bełta. I nie wiem skąd masz bandaż.

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
    • Karta postaci

« Odpowiedź #207 dnia: 25 Maj 2014, 21:32:08 »

//Już tłumaczę: Jak byłem na wyprawię u salazara to też krwawiłem, i on mi napisał że mogę go mieć z powodu umiejętności, albo że mogę użyć kawałka ubrania wroga. Czy teraz poprawić?

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #208 dnia: 25 Maj 2014, 21:33:35 »
Nie mineła minuta, kiedy okrążylo mnie kolejnych dwoch najemnikow. Ostrzaly z dachow dalej trwaly a kolejny przeciwnik zmierzal coraz szybciej w moim kierunku. Ruszylem szybko w jego kierunku, drugi najemnik ruszyl na mnie od tylu. Bylem osaczony. Zdarzylem uderzyc najemnika, ktory byl przede mna prosto w klatke piersiowa powalajac go na ziemie. Drugi sie coraz bardziej zblizal

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #209 dnia: 25 Maj 2014, 21:35:06 »
Gdy, Aragorn wyszedł i zaczął miotać kusznikami krasnolud wiedział, że może na niego liczyć, ale znowu musiał się sprężyć, bo kilka bełtów już leciały w stronę wojownika, a ten używając przemieszczenia pojawił się na dachu, a bełty przebiły, tylko ziemię na wskroś. Kharim patrząc na kuszników wypchnął jednego z nich, przy użyciu telekinezy mężczyzna spadł na ziemię z, którą relacje miał teraz bardzo intymną. Niestety nie wiedział, czy ów facet przeżył tą zażyłą relację z gruntem, ale w tej sytuacji go nie obchodziło. ÂŚwięty, żeby pozbyć się reszty kuszników posiłkował się teraz magią, która skupił w sobie koncentrując się i wypowiadając inkantację pocisku esencji. - Izeshar!. Kula energii, która natychmiast pojawiła się w dłoni krasnoluda poleciała w stronę jednego z kuszników, który stał na krawędzi celując w rycerza trafiając go w głowę i wypalając mu ją. Zwłoki spadły. Kharim zebrał resztki energii i znów powiedział inkantację pocisku esencji. - Izeshar!. Kula, która jak zwykle pojawiła się w dłoni została pchnięta, przy użyciu telekinezy trafiając w brzuch kusznika, który celował w Aragorna. Pocisk energii wypalił ładną dziurę, a człowiek runął na dół. Mściciel nie mają teraz wyjścia znów zasłonił się tarczą czekając na interwencję dracona.

//Gorn, Szeklan, Lucjan, Funeris. Idzie na was nie ogarniam ilu już x http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Najemnik
//Dodatkowo na dachach są kusznicy w liczbie 4x http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Ochroniarz
Jeden z nich spadł z wysokości na ziemię, możesz ocenić, czy żyje?.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
  • Reputacja: 8788
  • Im więcej wiem, tym więcej wiem, że nic nie wiem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #210 dnia: 25 Maj 2014, 21:37:22 »
Funeris Venatio dziękował Zartatowi za to, co przed chwilą się zdarzyło. Mordercza, nad wyraz krótka minuta, która swym zasięgiem objęła całe zdarzenie, właśnie dobiegała do końca. Poeta wyszedł z niej cało i pomny przysięgi popatrzył z wdzięcznością ku niebiosom.
Trzech napastników, którzy leżeli teraz martwi w wąskiej uliczce, nie ruszało się stąd ani na krok. Nikt nie widział pozostałego przy życiu człowieka, lecz nie był to czas wytchnienia. Bynajmniej. Zostając dłużej w tym miejscu narażał się na okrążenie, wystrzelanie, zadźganie, albo inne coś, co śmiercią się mogło dla niego skończyć. Jedyne, co mu pozostawało do zrobienia w tym momencie, to odpięcie trzech sakiewek, które najemnicy mieli za pasami. Jeżeli były tam monety, to mogły się kiedyś przydać.
Wojownik szybko rozejrzał się wokół. Naprzeciwko siebie, po drugiej stronie głównej ulicy, widział roztrzaskane drzwi od jakiegoś sklepu, w którym majaczyła postać Aragorna, czarnego dracona. Krasnoluda nigdzie nie było widać, tak samo reszty towarzyszy. Słyszał ich jednak - wydawali się znajdować po tej samej stronie co hrabia, tylko że nieco bardziej w lewo od jego pozycji.
Szybko podjął decyzję by przebiec do sklepu, gdzie znajdował się smoczy potomek. Tam mogli się przegrupować, albo spróbować rozdzielić jakoś swoje siły, by wspomóc resztę towarzyszy. Poza tym tam po prostu miałby lepszy ogląd całej sytuacji.
Poeta wiedział, że wystawi się na strzał, lecz nie wiedział, gdzie znajduje się reszta napastników i czy zaraz ktoś go znowu z tyły nie zaskoczy.
« Ostatnia zmiana: 25 Maj 2014, 21:39:34 wysłana przez Funeris Venatio »

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #211 dnia: 25 Maj 2014, 21:41:58 »
//Gorn: Musisz opisywać jak używasz takich umiejętności dokładnie. Opatrz się bo się wykrwawiasz
//Szeklan: Obrywasz bełtem w lewą łopatkę.
//Kharim: Nie mogę bo umar  ;p
Funeris dobiegłeś.

Dracon jednak nie mógł ryzykować użycia zaklęcia tak blisko Kharima.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #212 dnia: 25 Maj 2014, 21:44:35 »
Bol byl okropny. Upadlem na ziemie po czym zaczalem krzyczec o pomoc. Najemnik wstal z ziemi i wraz z drugim ruszyli w moja strone

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
  • Reputacja: 8788
  • Im więcej wiem, tym więcej wiem, że nic nie wiem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #213 dnia: 25 Maj 2014, 21:47:14 »
- Jakieś plany? Przydam się gdzieś? - wydobył z siebie, gdy bezpiecznie udało mu się przebyć szerokość ulicy. Jeden pocisk, który został wystrzelony z niewiadomego kierunku, otarł się o brzeg jego tarczy, czyniąc w niej minimalne wgłębienie. Kilka dodatkowych pocisków znaczyło trakt tam, gdzie przed momentem znajdowały się jego stopy. Niebezpiecznie kończy się ten dzień. Zdecydowanie niebezpiecznie.
- Potrafisz ocenić, kto gdzie z nich pozostał?

//Dasz radę zaktualizować mapkę?

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
    • Karta postaci

« Odpowiedź #214 dnia: 25 Maj 2014, 21:50:34 »
Gorn krwawił. Nie miał żadnych medykamentów dlatego musiał użyć czegoś innego. Bardzo szybko podbiegł do najbliszego martwego najemnika, szybko wyciągnął miecz a następnie odciął fragment stroju najemnika. Z wielką prędkością ukrył się. przygotował fragment stroju,  A następnie dokładnie umieścił go w miejsce trafienia bełtem, zatrzymując krwawienie.

//Dobrze?

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #215 dnia: 25 Maj 2014, 21:51:48 »
Kiedy dracon jednak nic nie zrobił widocznie miał swoje powody. Krasnolud musiał działać i tak zrobił, bo 3 kuszące bełty leciały w jego stronę, a że krasnolud lubił latać, po dachach przeniósł się na dach sklepu do, którego wlecieli wraz z czarnym. Kusznicy zanim zdążyli się zorientować krasnolud już wypowiedział inkantację pocisku esencji. - Izeshar!. W dłoni wojownika pojawiła się kula energii, która pomknęła do jednego z kuszników, przy użyciu telekinezy trafiając go w głowę i zabijając na miejscu. Następnie uczynił, to samo czyli wypowiedział inkantację pocisku esencji. - Izeshar!. Ponownie kula energii zawitała w dłoni rycerza, która poleciała w stronę jednego z dwójki przeciwników, przy użyciu telekinezy i trafiając go w klatę piersiową wypalając płuca. Facet z dziurą spadł z dachu, a krasnolud nadal zasłaniał się tarczą i dając wolną drogę do ewentualnej pomocy mu.

//Dodatkowo na dachach są kusznicy w liczbie 1x http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Ochroniarz
// Mogłeś użyć kuli ognia ;p

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #216 dnia: 25 Maj 2014, 21:57:33 »
Nie widzac nadchodzacej pomocy z wielkim trudem pochwycilem upuszczony toporek i wstalem wdajac sie w walke z rannym najemnikiem. Oslabiony walczylem z calej sily. Wreszcie najemnik pomylil sie w walce i odslobil swoja szyje. Wykorzystalem sytuacje uderzajac toporkiem w szyje najemnika zabijajac go.

8x najemnikow

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #217 dnia: 25 Maj 2014, 21:58:23 »
//Gorn dobrze
//Najemnicy wycofują się w stronę portu
//Nie musze jej aktualizować bo oni się wycofują
//Kharim, ja wiem że ty masz na myśli przemiesszczanie się w momencie jak oni ciągną za spust ale te opisy brzmią jakbyś miał 6 zmysł
//Ostatni kusznik strzelił sobie w łeb
//Szeklan nie dał rady wstać

- Kharim jest na dachu przed nami, Szeklan i reszta gdzieś z prawej. Nie mam jak się ruszyć by nie oberwać, a i nie mogę oddać czystego strzału. O wyczyścił.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #218 dnia: 25 Maj 2014, 22:02:07 »
Bol byl okropny. Nie mogac wstac z ziemi dalej krzyczalem o pomoc od kompanow myslac ze mnie slysza.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #219 dnia: 25 Maj 2014, 22:02:44 »
Krasnolud splunął na widok człowieka, który strzelił sobie w łeb. - Samobójca, czyli wybrał drogę tchórzy. Skomentował ten akt, a następnie przemieścił się na ziemię i udał do sklepu gdzie wcześniej wylądował. Ujrzał tam Funerisa i Aragorna. - Widziałeś, to Aragornie!?. Nieźle, co?. Oczywiście muszę Ci podziękować za uratowanie tyłka, co teraz?.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #219 dnia: 25 Maj 2014, 22:02:44 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything