Autor Wątek: Krwawe hordy III: Warownia kości  (Przeczytany 11919 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Patty

• Moderator
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

Odp: Krwawe hordy III: Warownia kości
« Odpowiedź #40 dnia: 30 Grudzień 2013, 21:51:11 »
Do tej pory jedynie przysypiałam w siodle. Jednak zbliżywszy się do warowni poczułam się dziwnie. Jak gdyby uaktywnił się nagle "szósty zmysł". Potrząsnęłam głową, chcąc się do reszty dobudzić i odetchnęłam, pociągnąwszy jeszcze solidny łyk wody z bukłaka. Ciecz przeszła smakiem wyprawionej skóry. Skrzywiłam się, ale przynajmniej byłam już w pełni sprawna i gotowa do akcji. Rozejrzałam się po kompanach i widziałam, że oni też to czują. Sprawdziłam, czy miecz gładko wysuwa się z pochwy i jechałam dalej, przygotowując się na ewentualną akcję.

Offline Mogul

• Weteran
  • Reputacja: 5863
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #41 dnia: 30 Grudzień 2013, 22:01:44 »
- No kurwa, szybciej. Usłyszeliście chrypki głos.
- Jeśli się nie pośpieszycie z tym plądrowaniem, to w chuja pizdu pójdzie cały plan. Myślicie, że przez ile nikt nie zauważy
- No ale ci powiedziałem, nie jara mnie coś takiego, mieliśmy polować na orki, a nie zbierać po nich odpadki. Odezwał się inny.
- Ale rozumiem pizdo jebana, że to ma cię do tego przygotować właśnie takie rzeczy. Nie chcesz spotkać tego potwora w pojedynkę, musisz być wyszkolony w chuja, żeby zajebywać takie monstra
- Polować na orków kurwa? Jak polować na orków kurwa. Szepnął Mogul. Zdenerwował się lekko, lecz powstrzymywał swe emocje do tego stopnia, byście mogli zaplanować wtargnięcie do wioski. Zasłaniała was zamknięta drewniana brama, nie wiedzieliście ile przeciwników możecie zastać. Co robicie?

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #41 dnia: 30 Grudzień 2013, 22:01:44 »

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

« Odpowiedź #42 dnia: 30 Grudzień 2013, 22:06:44 »
Paladyn, ze spokojem wysłuchał rozmowy między grabieżcami i również szept orka obił mu się o uszy. - Dobrze, że nas nie widzą. Uważam, że powinnyśmy wejść, ale nie mi jest podejmować decyzję. Szepnął krasnolud, mimo że duża brama ich zasłaniała.

Offline Aurius

• Magnat
  • Reputacja: 1053
    • Karta postaci

« Odpowiedź #43 dnia: 31 Grudzień 2013, 17:45:50 »
-Może podzielimy się na dwie dwójki i ruszymy tam od dwóch stron?

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #44 dnia: 01 Styczeń 2014, 14:42:24 »
- Auriusie, to dobry pomysł jakby uciekali to druga ekipa odetnie im drogę ucieczki. Stwierdził Kharim.

Offline Patty

• Moderator
    • Karta postaci

« Odpowiedź #45 dnia: 02 Styczeń 2014, 20:41:54 »
- A skąd pewność, że z tyłu też jest brama? - mruknęłam - Bez pierdolenia, proponuję wejść frontalnie.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #46 dnia: 02 Styczeń 2014, 20:47:35 »
Krasnolud teraz spojrzał na orka. - Mogulu. ile jest tu wejść tak właściwie?. Jeżeli są dwie bramy to można z dwóch stron, a jak nie ma to frontem walimy w końcu wiesz więcej, o tej warowni niż my..
« Ostatnia zmiana: 02 Styczeń 2014, 20:55:27 wysłana przez Kharim Kazama aep Gorem »

Offline Mogul

• Weteran
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #47 dnia: 03 Styczeń 2014, 17:52:57 »
- Jest jedno. Trzeba wejść tak a nie inaczej.
- Sprawdzić warownie, ale już, zapierdalać tam.
Otworzyliście bramę do wioski, gdzie niedaleko wejścia zastaliście kilku bandytów. Ziemia w około nich usłana była resztkami ciał i zasłana krwią. Ork bezproblemowo skupił gniew.

1 x Przywódca
6 x Plądrownik

//: z racji nocy i słabej widoczności tracicie 1 finiszer
« Ostatnia zmiana: 03 Styczeń 2014, 18:26:57 wysłana przez Mogul »

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #48 dnia: 03 Styczeń 2014, 18:28:47 »
Krasnolud rzucił okiem na ciała orków z jeszcze większą odrazą spojrzał na bandytów, którzy zabawiali się w hieny cmentarne. Zakonnik wystartował pierwszy, za cel obrał sobie jednego z plądowników dobywając tarczy i kiścienia. Podbiegając do niego zablokował pierwszy atak sztyletu w głowę tarczą, Kharim postanowił skontrować nadchodzący atak hieny trzymając mocniej tarczę pchnął nią przeciwnika, który przewrócił się na ziemię. Paladyn szybko chciał to zakończyć jednym celnym uderzeniem kiścieniem w czaszkę łajzy, która od siły uderzenia rozłupała się dało się zauważyć mózg powoli wyciekający z naczynia jakim jest jego głowa. Po zakończeniu ataku, krasnolud zasłonił się tarczą.

1 x Przywódca
5 x Plądrownik

Offline Patty

• Moderator
    • Karta postaci

« Odpowiedź #49 dnia: 03 Styczeń 2014, 18:48:36 »
Błyskawicznie dobyłam miecza i skoczyłam przed siebie, na wprost przywódcy. Ten, widząc przed sobą postać w płytowej zbroi uniósł oba pistolety i wypalił. Spodziewałam się tego, dlatego tuż przed wystrzałem przemieściłam się za jego plecy. Sprawdzona sztuczka, broń wypaliła, przeszywając powietrze w miejscu, gdzie już mnie nie było. Nie tracąc czasu, cięłam po kolanach, rozrąbując ścięgna. Gdy padł na kolana, przywaliłam mu pięścią w łeb. Stalowa rękawica łatwo pozbawiła go przytomności. Wtedy poczułam uderzenie w zbroję, z tyłu. Obróciłam się błyskawicznie, skręcając w biodrach i składając do potężnego sinistra. Cudem tylko bandzior uniknął uderzenia. Nie tracąc skupienia, zaatakowałam jeszcze raz, bez skrupułów tnąc po palcach. Nie zdążył się cofnąć, sparować też nie mógł. Srebrna klinga gładko odrąbała mu cztery palce u prawej dłoni. Wtedy uderzyłam z obrotu, niemalże litościwie, podrzynając mu gardło.

Przywódca - ogłuszony i ranny
4x Plądrownik

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #50 dnia: 03 Styczeń 2014, 19:20:58 »
Gdy krasnolud zasłaniając się tarczą, zobaczył jak do ataku ruszyła Patty, powalając w pięknym stylu przywódcę. Kharim skinął głową w jej stronę, również nie chciał pozostawać bierny i kontynuował atak. Jeden z bandytów ujrzawszy, że jego kompani padają wpadł w gniew zrobił się czerwony i ruszył w moją stronę z dwoma sztyletami zakonnik był gotów odeprzeć atak i to zrobił. Plądrownik, obydwoma sztyletami chciał ciąć w brzuch i żebra paladyna. Jeden ze sztyletów został odbity uderzając głownią kiścienia, z racji mocnego uderzenia bandzior nie mógł go utrzymać i wypuścił z dłoni. Następny atak w żebra Kharim cudem, go uniknął blokując atak tarczą dało się usłyszeć zgrzyt metalu. Krasnolud opuścił kiścień na ziemię i w tym samym momencie dobył topora. Rycerz padł na kolana sztylet hieny powędrował dalej swoim torem ciąć powietrze, w tym momencie Kharim uderzył ostrzem w kolano, które zostało uszkodzone bandyta się przewrócił na ziemię, wył z bólu więc krasnolud postanowił skrócić jego męki uderzeniem centralnie w tętnice szyjną. Krew buchnęła na wszystkie strony, plądrownik tylko chwycił się za szyję i umarł.

3x Plądrownik

Offline Patty

• Moderator
    • Karta postaci

« Odpowiedź #51 dnia: 04 Styczeń 2014, 01:35:12 »
Nie przejmując się zupełnie zagrożeniem ze strony bandytów ujęłam miecz oburącz i rzuciłam się na jednego z plądrowników. Zręcznie zbiłam sztylety, wykorzystując przewagę dłuższego i cięższego ostrza. Jeden udało mi się wytrącić z jego rąk, a gdy człowiek cofnął się, przestąpiłam krok do przodu, uderzając straszliwie znad głowy. Klinga z obrzydliwym chrzęstem wbiła się w jego obojczyk, doskonale pomiędzy szyją, a ramieniem. Nie tracąc czasu na wyciąganie ostrza, wyciągnęłam kiścień. Jeden z bandytów zaatakował mnie, uderzając mieczem. W ostatniej chwili zdążyłam ściągnąć tarczę, ostrze bez szkody ześlizgnęły się po stali. Wtedy srebrna kula na łańcuchu zadzwoniła złowrogo, gdy potrząsnęłam lekko kiścieniem, ważąc go w dłoni. Zawinęłam nim, uderzając zamaszyście z boku. Miecz nie mógł nic poradzić straszliwej broni. Huknęłam go przez ramię, poprawiłam z drugiej strony, doskonale wykorzystując bezwładność zawieszonej na łańcuchu kuli. Pierwsze uderzenie mógł wytrzymać, drugiego nie za bardzo, zmiażdżyłam mu kości w obu rękach. Gdy pochylił się, przyciskając ramiona do brzucha, zamachnęłam się, uderzając znad głowy. Mózg rozprysnął się na kawałki, obryzgując wszystko dookoła. Mało elegancka śmierć. Odwróciłam się do ostatniego wroga, przemieściłam na miejsce obok niego. Obuch już zataczał okrąg, uderzając go w bok. Próbował zastawić się mieczem, ale z łatwością przełamałam blok. Odepchnęłam go gwałtownie telekinezą i uderzyłam szerokim zamachem w kolano, miażdżąc je. Gdy upadał, huknęłam w nieosłoniętą niczym czaszkę.
- No, to by było na tyle - mruknęłam, nie kierując słów do nikogo konkretnego.

0x Plądrownik

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #52 dnia: 04 Styczeń 2014, 12:09:12 »
Krasnolud pozbierał swój ekwipunek i rzekł. -Panno Patty, bardzo ładnie walczysz. Teraz należy przesłuchać dowódcę. Rzucił te słowa stronę czerwonego.

Offline Mogul

• Weteran
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #53 dnia: 04 Styczeń 2014, 12:15:33 »
//: Kharimie, zaakceptuję walkę, lecz będzie ona niestety gorzej oceniona. Wszystko w porządku z mechaniką jak dla mnie, ale strasznie kuje wygląd tej wypowiedzi. Proszę Cię o stosowanie znaków interpunkcyjnych w odpowiednich miejscach, bowiem bardzo to ułatwia zadanie mistrzowi gry.

- No, to teraz trzeba przesłuchać gno... Intuicja, która była wyczulona ostatnio, teraz wręcz oszalała. Mrożący w żyłach krew wrzask przerwał wypowiedź orka. Z pobliskiego domku wyleciał kłęb dymu, który pędził w stronę Mogula. Zadał śmiertelny cios przywódcy bandytów, wzleciał do góry i ponownie spikował w stronę orka. Khan w gniewie tego nie wyczuł, lecz resztka zauważyła, że zjawa otwarła usta jakby chciała coś powiedzieć. Nie zdążyła, bowiem pioruny rozerwały jej ciało.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #54 dnia: 04 Styczeń 2014, 12:23:24 »
Kharim pozostawiając jeszcze w, szoku rozdziawił usta i zrobił wielkie oczy na widok zjawy. Na szczęście ork załatwił na chwilę ten problem, krasnolud ciągle pozostawał czujny rozglądając się na lewo i prawo. - Myślę, że to jeszcze nie koniec ona tu powróci. Zmartwił się krasnolud.

Offline Mogul

• Weteran
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #55 dnia: 04 Styczeń 2014, 12:27:52 »
- Przecież zabiłem to kurestwo.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #56 dnia: 04 Styczeń 2014, 12:30:51 »
-Baronie zabiłeś jedynie jej cielesną powłokę, a nie samego ducha.

// Cyba się nie pomyliłem.
« Ostatnia zmiana: 04 Styczeń 2014, 12:35:03 wysłana przez Kharim Kazama aep Gorem »

Offline Aurius

• Magnat
  • Reputacja: 1053
    • Karta postaci

« Odpowiedź #57 dnia: 04 Styczeń 2014, 12:40:46 »
-To była zjawa. Miałem już z takimi do czynienia. Będzie wracała dopóki nie rozwiąże sprawy, która trzyma ją na tym świecie. Zniszczenie było tylko chwilowe. - wytłumaczył paladyn

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #58 dnia: 04 Styczeń 2014, 12:43:10 »
- No czyli miałem rację, ale i tak nie mam się z czego cieszyć. Rzekł Kharim.

Offline Mogul

• Weteran
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #59 dnia: 04 Styczeń 2014, 12:46:45 »
- No świetnie. Wiecie za ile wróci? Mamy być może czas po rozejrzeniu się po zgliszczach. Warownie zostawimy na koniec.

//: to więc tak - nie jestem jakimś mistrzem opisów, więc powiem, że wioska wygląda bardzo podobnie do Starego Obozu z pierwszej części Gothic. Na środku jest otwarta mosiężna brama prowadząca na "dziedziniec" przed zamkniętą warownią. Jest to bardzo malutka wioska, w około dziedzińca jest dwanaście domów.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #59 dnia: 04 Styczeń 2014, 12:46:45 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything