Ankieta

Kto ma by

Canis
2 (11.1%)
Grison
1 (5.6%)
Serail
3 (16.7%)
Orc
3 (16.7%)
Koz
5 (27.8%)
Boba Fett
3 (16.7%)
Dante
1 (5.6%)

Głosów w sumie: 17

Autor Wątek: Felietony Seraila (i tylko jego :D)  (Przeczytany 25989 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Respev

• Gość
Odp: Okiem Seraila [Felieton]
« Odpowiedź #20 dnia: 10 Wrzesień 2008, 00:02:30 »
Tak na marginesie odnosząc się do ankiety: "O czym ma być kolejny felieton" - ja myślę, że dobrze byłoby napisać o sikiratkach.

Offline Czaroxxx

• Magnat
  • Reputacja: -4
  • Wóda, dziwki i lasery
« Odpowiedź #21 dnia: 10 Wrzesień 2008, 01:02:19 »
Bela ten twój felieton jest za długi :( przez ciebie oczy mnie bolą pozwę cie do sądu o molestowanie! Ale wracając do tematu to w sumie jak pierwszy raz byłem na forum to zdarzyło mi się spotkać osoby wymienione przez Bele. Teraz żałuje, że wtedy tu nie zostałem z wami zamiast iść gdzieś tam se hen daleko w las czy gdzie tam się da dojść poza firewall. Ogólnie felieton napisanie poprawie i sensownie ale dalej mi brakuje tego hmm tej ironii którą się cechuje prawdziwy felieton. 4/5 należy się, dałbym 5 ale za długi i za poważny. <jak dla mnie oczywiście, nie żeby dyktował jakieś zasady czy coś>

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #21 dnia: 10 Wrzesień 2008, 01:02:19 »

Offline Bela

• Magnat
  • Reputacja: 14
  • where my bitches?
« Odpowiedź #22 dnia: 10 Wrzesień 2008, 07:28:38 »
heh kyras nikt cię nie zmuszał do czytania :P a jak Serail zarzuci co śmiesznego to może co dorzuca z dużą dozą ironii

Offline Dragosani

• Król
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #23 dnia: 10 Wrzesień 2008, 14:17:59 »
No dobra, przydało by się ocenić wasze wypociny. Zaczniemy tak inaczej, bo od Desecz... to jest Beli.
Plusem felietonu jest jego długość. Się żeś rozpisał, nie ma co. Temat przez Ciebie poruszony, również jest niczego sobie. Nawet zauważyłem ze rzuciłeś jakimś żartem. o jakości tegoż humoru się nie wypowiem, bo liczą się chęci ;) Cóż... byłoby 9/10 lecz za to że podziwiałeś kiedyś Canisa masz 8/10 :P

A teraz nasz (nie)kochany studencina!
Temat, jak zwykle, jest fajny. Taki nieco pouczający. Twoja praca mimo jest krótsza, niż wypociny Beli, lecz nie wpływa to na jej jakość. Ale jedno zastrzeżenie mam:

to znajmoych poznałem dopiero, gdy zostałem modem, przypadek?

A nie prawda, bo mnie bliżej poznałeś (bez kojarzeń!) dopiero na chacie :P a przedtem sam się do mnie podwalałeś...

I jeszcze tak może do Twego tematu nieco. Ja, jak wiecie, nie szokują liczba postów, lecz uważam się za osobę znaną na forum. Może nie do końca lubianą, przez niektórych (pozdrowienia dla Rycha), ale na pewno szanowaną. A jaki był mój przepis na to? Byłem sobą, tak jak radzi nasz studencina... Więc tym razem będę wyjątkowo miły i... 9/10 :P

Acha, i bym zapomniał...

O głodujących surykatkach ciężko pracujących dla Animal Planet?     - 7 (46.7%)

Ale wpadłeś  ;D

« Ostatnia zmiana: 10 Wrzesień 2008, 14:18:53 wysłana przez Dragosani »

Canis

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 10 Wrzesień 2008, 18:49:05 »
"Moja i wielu innych historia, czyli kto kim jest teraz, a zapomniał kim był"

Cóż powiedziałem sobie po przeczytaniu, że nie skomentuję tej pracy... ale jednak, przekazuje prawdę, może nieco podkoloryzowaną ;] . Także jedziemy.

Jeżeli chodzi o wymienione przez Bele osobę, widziałem je na forum, i zaczynałem swoją karierę idioty właśnie, gdy oni już byli, można powiedzieć dłuższymi bywalcami. mówisz, o sobie, mówisz o kilku innych osobach, mówisz o Zhaiu, mówisz o mnie, mówisz o sobie, wybitnych ewenementach w naszym forumowym społeczeństwie, Kerth, Revagus, właściwie niewiele osób wspominasz, ale dość trafnie opisujesz.

Odnośnie tutaj tekstów, ze Felieton długi... czy ja wiem czy długi... odpowiedni, z pewnością nie za długi, szczególnie, ze temat niemalże bez końca... a można powiedzieć, że jest to "kropla w morzu potrzeb".

Trafnie i odpowiednio opisujesz Revagusa, wspominasz o jego podobnym "nadawaniu na falach" co Kerth.  Z pewnością chęć dominacji Zhaia (Tidusa) nad innymi została odpowiednio, trafnie zasygnalizowana przez ciebie. Dobry przykład, jak to Zhai poczuł się bogiem jako moderator.

No i ja, podobnie ze mną, może sądzę, że to porównanie trochę wulgarne i nieodpowiednie, z pewnością zawiera w sobie krztynę prawdy. Jeżeliby angażować do dyskusji Marant, nasz forumowy system RPG, to również można wspomnieć o moim, poczuciu się bogiem, przecież jakie to ja niestworzone historyjki, wywyższanie nad innych etc. przeżyłem, pokazywałem w tej grze, a że wszystko skąpane w przepięknych błędach ortograficznych daje efekty do dziś, właśnie jak bela powiedział, chociażby podczas rozmów na czacie, czy też innych rozmowach na prywatnych komunikatorach.

Jeżeli chodzi o ocenę, cóż, 8/10 jak mogłeś uważać mnie za good usera ;/ toż to wstyd, hańba, skandal.

A na koniec piękne słowa, cytat, który można porównać do usera, każdego, niemalże każdego:

„ÂŻycie to opowieść idioty, pełna wrzasku i wściekłości, lecz nic nie znacząca” - William Shakespeare

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #25 dnia: 10 Wrzesień 2008, 20:43:41 »
Fajnie opisujesz pewnie wydarzenia Serailku ale trochę drętwo. Jak dla mnie. Na forum aż tak długo się nie panoszysz wiec wybaczam ci nie do końca precyzyjnie przedstawione fakty. Pomysł zacny i zobaczymy czym nas zaskoczysz w następnym tekście.

Beluś widzę też się popisał. Ale, że mnie w oldboyach nie wymieniłeś to ci nie wybaczę. Pomijając już ten karygodny i stylistyczny błąd, felieton przyjemny w czytaniu. I bójcie się bo jak ja coś napisze to nawet publikacje IPNu przy tym wymiękną...

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #26 dnia: 10 Wrzesień 2008, 21:43:33 »
Prawda, prawda i tylko prawda. Nic dodać nic ująć. Bela opowiedział nam ładnie o paru userach (zapomniałeś dodać jak to Revegus zatopił w swojej krwi cały ombrowski port :P) i można popaść przez to w pewną nostalgię :D. Ehhh kiedy kolejne części? Wybacz Serail, ale Beli udało się to lepiej, aczkolwiek twoje też zasługuje na pewien poklask, ale nie z owacją na stojąco.
Jak powiedziałem albo pomyślałem, czyta się to świetnie, tekst jest w swej pełnej mierze interesujący i zajmujący, oczywiście obydwu autorów. Dobra koniec tego Sw33tusiania

Pozdro,
stary user pamiętający jak przez mgłę stare czasy...

Ehh, zapomniałbym.
Ocenki: Serail 8/10, Yogi fura Kukabana 9/10

Ktoś wspomniał że za długie. Bzdury, mogło by być dłuższy, teksty zajmują nie więcej jak 1 czy 2 minuty (chyba). Powinny być dłuższe.

P.S Surykatki...
« Ostatnia zmiana: 10 Wrzesień 2008, 21:53:45 wysłana przez Elrond »

Offline Serail

• Weteran
  • Reputacja: -231
  • Wyczesana opowieść, wodzu
« Odpowiedź #27 dnia: 11 Wrzesień 2008, 14:49:06 »
Fajnie opisujesz pewnie wydarzenia Serailku ale trochę drętwo.
AleSh niE zgOOdzeM sieM s tFojOm oPiNioM! Pisałem wszystko naturalnie, a żarcików jest trochę mało, bo żarty te polegałyby raczej na wyśmiewaniu się z innych userów, a przeciez  nie taki był mój cel.
Na forum aż tak długo się nie panoszysz wiec wybaczam ci nie do końca precyzyjnie przedstawione fakty
Wiesz, serwis wraz z forum odwiedzam od około Listopada 2007, ale dopiero w Lutym się zarejestrowałem i zacząłem przychodzić tu w miarę często.
I bójcie się bo jak ja coś napisze to nawet publikacje IPNu przy tym wymiękną...
Teraz jest już felieton "Okiem Seraila", a Isu napisze serię felietonów pt. "Pachwiną Maurycego";] Ale ciekawe, z chęcią bym se poczytał.
Wybacz Serail, ale Beli udało się to lepiej, aczkolwiek twoje też zasługuje na pewien poklask, ale nie z owacją na stojąco.
Przykro mi, ale właśnie się okazało, że nie zakwalifikowałeś się do drugie etapu konkursu o TG. ÂŻart. Rozumiem, że moje prace dlugością nie grzeszą oraz że mogą pojawiać się pewne rozbieżności w felietonach moich i Beli, ale przecież ja jestem tutaj stosunkowo krótko.

A może dziś coś napiszę, coś tak długiego jak to Beli.

PS. Ale wpadłem z tymi surykatkami...
« Ostatnia zmiana: 11 Wrzesień 2008, 14:50:37 wysłana przez Serail »

Offline Bela

• Magnat
  • where my bitches?
« Odpowiedź #28 dnia: 11 Wrzesień 2008, 18:31:57 »
i ja także jestem zdania, że Serail powinien poruszyć temat surykatek

a tym razem ja poruszę temat nie związany w najmniejszym stopniu z forumi. Dlaczego nie związany? Z tego prostego względu, że tu na forum nie ma osobników reprezentujących płeć żeńską. A więc tak.. łymyns..

W szkole dzisiaj miałem dyżur, pare osób może wie o co chodzi, inni może nie. Wypada więc na wstępnie sprostować o co chodzi - dyżur to po prostu lecenie w hója cały dzień w ramach lekcji. W praktyce nic szczególnego, odbywa się to podczas lekcji - siedzisz sobie na korytarzu i patrzysz kto wchodzi, a kto wychodzi, kto przebrał buty i - co najważniejsze - zapierd*lasz jak mały samochodzik w te i wewte do stołówki i z powrotem z obiadami dla pani dyrektor, dla pani wice dyrektor, dla pani Ani skądr, dla księdza, dla pana woźnego, dla ciotki pana konserwatora i tak dalej i tak dalej.. Mój dyżur nie różnił się niczym od dyżuru każdego innego śmiertelnika..
  Całodzienne siedzenie przy drzwiach za jakimś lichym biurkiem z typem z klasy, który się chyba obraził na mydło do przyjemności nie należy, oddałem więc ci ja się obserwacjom narodu żeńskiego uczęszczającego do mojego technikum.. O matko jakież to ciężkie były obserwacje! Co prawda można było zawiesić oko na paru dziewczynach, które można by było określić mianem poezji - jednakowoż poezję tą otaczała bardzo surowa proza.. Nie wiem co pierwsze zaliczyć do prozy, ciężkiej prozy.. Zaobserwowane łymyns posegregowałem w grupy, sami oceńcie co jest najgorsze..
a) lampucera pospolita - guma do żucia, dużo różu, kolczyk w nosie, pępku, wzgórku łonowym, przy czym ta obwieszona choinka nie grzeszy rozumem
b) radosne wiejskie kwiecie - optymistycznie nastawione do życia i nie zdające sobie sprawę, że ich strój był modny w czasach młodości naszych dziadków
c) miss oraniska - chyba nie muszę tłumaczyć..
d) please look at me I'm so sexy - panna typu "żebram o spojrzenie"
e) szanujące się dziewczyny ("ja loda za 6 zł nie będe robiła!" - autentyk...)
f) nigdy nie widziałam światła dziennego - twarz

Ażeby oddać całą traumę jaką zmuszon byłem przeżyć, wypadałoby zapodać zdjęciami każdego typu dziewczyny. Postaram się to uczynić szperając za fotami na naszej-klasie w dziale mojej szkoły. Zatem przejdźmy do punktu a:
http://photos104.nasza-klasa.pl/dev178/0/348/408/0348408443.jpg - lampucera
Przysłuchałem się rozmowie, jaką dwie przedstawicielki tej grupy prowadziły między sobą. Co przerwa jeden i ten sam temat: obgadanie wszystkiego dookoła. Chciałbym tu w formie dialogu przytoczyć tę radosną paplaninę, ale wątpię czy byście znieśli taką liczbę zwrotów HEEELOÂŁÂŁ?!! w jednym miejscu, podam więc kilka zdań:
1. "Węź kórwa jak tę szmatę z b klasy widzę to mnie się normalnie coś dzieje ale bym jej fpierthol spuściła, wyrwałabym suce te kłaki, wygląda jakby se ciape ogoliła i do łba poprzyklejała"
2. "HEEEeLOÂŁ??!!"
3. "weź jak ta szmata się ubrała co to ma być? Nawet na rynku u rumunów nie ma takiej hójni"
4. "HEEEELOOOÂŁ?!!"
5. "CO SIÊ  SZMATO GAPISZ? W PYSK CHCESZ?"
6. "o kórwa jak się pedzio ubrał o hój by go szczelił!"
7. "kórwa tampon mnie gniecie"
Warto również dodać, że pani przewodnicząca tylko wyraża swoje zdanie, a reszta stada tylko przytakuje, bo jest za tępe by sklecić własne obelżywe zdanie. ÂŁazi to i takie teksty ładuje, normalnie szyszki opadają, szczerze mówiąc takiego cfaniactwa to nawet u pijanych dresów nie widziałem, choć i z takimi mi się zdarzyło przebywać. Najbardziej komiczni są jednak ich menszczyźni, bo mężczyzną bym tego nie nazwał. Wpadli wczoraj czterech takich - spodnie 6 numerów za szerokie za 15 zł w smoki na nogawkach, woda w piwnicy, piegów tyle, że się chyba musieli przez sitko opalać, włosy na wodzie z cukrem i ta nieoceniona woń dezodorantu z biedronki przeplatanego z aromatem wyziewów obornianostajennych trącających potem wuja Zbycha.. Kichawe urywa co tu dużo mówić. Gdy tylko te kutwy się zmyły wparowało coś takiego:

http://big.photos.nasza-klasa.pl/8612717/27/main/944fe6a2d3.jpeg

czyli klasyczny punkt b..
  Szare myszki jakich mało, gdyby nie wybuchające salwy śmiechu ludzi na ich widok, to byłyby całkowicie nie zauważalne, przemyka to gdzieś w cieniu ściany od czasu do czasu potykając się o nogi kumpli z klasy, którzy zawsze wierni i oddani są gotowi ośmieszyć ją jeszcze bardziej niż już jest śmieszna.. Generalnie trochę mi takich żal, ale.. Większość rozpaczliwie próbując przystosować się do środowiska ewoluuje do rangi "miss oraniska" - co w efekcie zamiast zakończyć salwy śmiechu, tylko je wzmacnia.. Dopiero po całorocznej terapii kamuflują się na tyle dobrze , by razem z ludźmi ogarniętymi szydzić z pierwszoroczniaczek, które dopiero dołączyły.. (coś jak Canis szydzący z noobów i analfabetów - wybacz stary, nie mogłem się powstrzymać). Chyba nadszedł czas na formę przejściową z wiejskiego kwiecia do lampucery, czyli punktu c - miss oraniska. oto ona, bogini seksu..:

http://big.photos.nasza-klasa.pl/12432067/5/main/53f5a03c9b.jpeg

oraz forma stojąca na progu ewolucji na stopień wyższy:

http://photos80.nasza-klasa.pl/dev122/0/310/719/0310719989.jpg

No cóż.. ta pierwsza bogini seksu ma czelność chodzić ze mną do klasy, to bezsprzeczna miss oraniska, nie ma takiej drugiej, jest jedyna, niepowtarzalna, werthers originals, niedopodpiertholenia.. mam nadzieję, że pierwsze foto oddało wszystko to, co chciałem napisać, mnie brakuje jaj żeby się porwać na opis tejże bogini.. przejdę może od razu do punktu d.., oto fotki:

http://photos44.nasza-klasa.pl/dev87/0/316/752/0316752181.jpg
http://photos132.nasza-klasa.pl/dev234/0/360/195/0360195217.jpg

Co je cemongoluche? Lubość do facetów, koniecznie starszych, z kasą, z BMW, z pokaźnym ptakiem. Coś w rodzaju panienki ekskluzywnej - nie będziesz mnie mieć póki nie zdobędę ciebie ja. A z pośród cech szczególnych? Obnażanie ciała, narcyzm, zdjęcia na naszej klasie, które nie mieszczą się na 7 stronach, pełno komentarzy pod zdjęciami od facetów, którzy już je zaliczyli, lub tych co mogą o tym pomarzyć.. no i oczywiście od landryneczek takich jak one.. Ulubione hobby? Kolekcjonowanie znajomych na naszej klasie.. Ulubione danie? To co mi postawisz.. Jak je ośmieszyć? Kazać takiej podnieść płytkę cd z ziemi - z takimi szponami jest to niewykonalne, po prostu ciśnij im pod nogi cedeczko i śmiej się ile wlezie.. Czas na punkt e..

http://photos123.nasza-klasa.pl/dev216/0/378/081/0378081640.jpg

Z wyglądu - całkiem w normie, niczym szczególnym się nie wyróżniają, ot normalne dziewczyny z dobrego domu.. Jedyny mankament to skłonność do nimfomanii i obecność instynktu samozachowawczego odziedziczonego po prehistorycznych kobietach - chodzi mi o dojenie trzody. Z tą różnicą, że te doją paszczą typowy męski wymion.. W życiu bym się nie spodziewał, że ich ulubionym daniem jest świeże mleko z pałki - nie dowierzałem dopóki nie byłem świadkiem rozmowy takich grzecznych dziewczynek. Dyskutują coś między sobą bez specjalnych emocji, gdy jedną coś mocno oburzyło - spieniona wstała i na całe gardło do koleżanek - "...a co to ja jestem? Ja loda ze 6 zł nie będę robiła!" .. No cóż.. całkiem ciekawa odskocznia od zdewociałych rodziców, nauki i paciorka.. Tak trzymajcie dziewczynki..

Co do ostatniego punktu to nie dysponuję takim zdjęciem.. A szkoda, pokazałbym wam i zapytał "co to kórwa ma być?" Proces nakładania makijażu wygląda mniej więcej tak:
1. Wziąć dużą miskę
2. Nasypać kilo pudru
3. Nasypać pół kilo podkładu
4. Dolać nieco wody
5. Wymieszać mieszadłem do cementu
6. Wziąć swój parchaty ryj
7. Szpachelką nałożyć kilkucentymetrową warstwą
8. Gdy lekko stężeje dłutkiem ukształtować nowe rysy twarzy
9. Powstałą maskę wymalować na kolor skóro podobny
10. Wybić dziurę na oczy, nos i usta
11. Nie robić gwałtownych ruchów, bo wszystko odpadnie..

reszty nie skomentuję..

Oczywiście pośród całego tego babskiego barbarzyństwa trafi się kilka fajnych dziewczyn, są to jednak wyjątki potwierdzające regułę, do tego mają swoich chłopaków od 2 lat, albo są na tyle mądre by sobie chłopa nie szukać.. Procent takich dziewczyn nie wychodzi powyżej 4.. 4% to chyba nie dużo co? Na koniec zadam tylko pytanie - dziewczyny.. co wy z sobą zrobiłyście?

bela

P.S. - żadnej z dziewczyn na zdjęciach nie posądzam o bycie taką a nie inną - to tylko foto mające pomóc przy wizualizacji odpowiedniego typu dziewczyny - co złego to nie ja, i tak was wszystkie lubię ^^

« Ostatnia zmiana: 11 Wrzesień 2008, 18:59:57 wysłana przez Bela »

Respev

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 11 Wrzesień 2008, 18:48:12 »
i ja także jestem zdania, że Serail powinien poruszyć temat surykatek
Ja wolę o sikiratkach!
« Ostatnia zmiana: 11 Wrzesień 2008, 18:49:40 wysłana przez Respev »

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Reputacja: 10161
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #30 dnia: 11 Wrzesień 2008, 18:50:33 »
Nie no ale pojechałeś po dziewczynach jak się która dowie to będziesz powieszony za "męski wymion" na latarni w centrum miasta hehe:D A tak na serio to praca bardzo fajna i co najważniejsze mówiąca prawdę o naszych polskich dziewczynach. Nic tylko iść na księdza...hehe. Tak trzymaj i pisz dalej 5/5!

Offline Dragosani

• Król
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #31 dnia: 11 Wrzesień 2008, 19:11:19 »
I co tu dożo pisać. Kolejny świetny felieton by Bela. Ponownie poruszyłeś ciekawy temat. I ponownie masz rację. Może nie całkowitą, ale na pewno częściową. Współczesne nasze niewiasty są jakby nie patrzeć zidiociałe i chamskie. Oczywiście nie wszystkie. Jest wiele wspaniałych dziewczyn. No ale w dalszym ciągu przeważają te niższe ewolucyjnie. Dam Ci ocenę 9/10, znaj łaskę pana ;)

Offline Grison

• Weteran
  • Reputacja: 2319
  • Grisq. :*
    • Karta postaci

Odp: Oczami Seraila i Beli (poniekąd) [Felietony]
« Odpowiedź #32 dnia: 12 Wrzesień 2008, 17:51:20 »
Co do Belowych wypocin.

No, fajnie i śliczniaste zarazem. Bardzo podobne do moich przemyśleń na ten temat. Widać, że mamy podobne odczucia ;p Dokładny opis każdego rodzaju płci "pjenknej" ze stosownymi fotkami, które urozmaicają tego tasiemca ;] Leciutko chamskie i obrażające przedstawione osoby ale rozumiem, że poświęciłeś je dla dobra nauki. Ocenka ode mnie to 8/10 między innymi za zabawne podejście do tematu. Chociaż czy może być jakieś inne? ;p

A tak na marginesie (tak to dobre słowo)... brawa dla Respevka za dawanie userom dobrego przykładu w pisaniu postów na temat i o odpowiedniej długości. Mam nadzieję, że Serail - ekspert od spraw wychowawczych udzieli ci odpowiedniej nagany, zaś ja zabieram ci cotygodniowy przydział żelków i ukraińskiej benzyny. Nie będzie jeżdżenia motorem ;p

Respev

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 12 Wrzesień 2008, 18:54:14 »
A tak na marginesie (tak to dobre słowo)... brawa dla Respevka za dawanie userom dobrego przykładu w pisaniu postów na temat i o odpowiedniej długości.
Pokaż mi punkt w regulaminie odnoszący się do takiego czynu. Apeluję po raz ostatni - następny felieton ma być o http://www.google.pl/search?q=sikiratka&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a.

Offline Mantos

• Weteran
  • Reputacja: 294
  • de Freszmejker
    • Karta postaci

« Odpowiedź #34 dnia: 13 Wrzesień 2008, 10:36:25 »
  Skoro już jakimś cudem udało mi się dostać do tego tematu wypadało by ocenić ten feiljeton! Jak zwykle Serail ma te swoje plugawe pomysły. Jedne lepsze inne gorsze (ten raczej można zaliczyć do tych lepszych).
  Niestety kiedy czytałem jego pracę miałem wrażenie, że została najpierw ocenzurowana przez dziesięciu komunistów ;/. Jak można było przewidzieć pojawiło się kilku n00bów wymienionych przez ciebie by ratować swój wizerunek i dalej uchodzić z cool wśród userów. Obaj dobrze opisaliście aktualną sytuację. To forum należy do lamerów których można spotkać na każdym kroku. Na początku to było zabawne, ale teraz to już jest irytujące. Codziennie pojawia się kolejny aaron orc lub pawel najemnik. Inni userzy giną z czasem, bo "nie ma czasu" ;/
  Co do poruszonego wcześniej tematu nabijania postów. Też kiedyś pisałem masę postów które ogólnie były o niczym. Sytuacja zmieniła się trochę kiedy poznałem Elronda, ale u większości użytkowników to nigdy nie mija. Powstrzymam się w tym temacie (choć z wielkim trudem) od komentowania zachowania pana Eregrina. Mogę z czystym sumieniem powiedzieć (a raczej napisać) że połowie userów przydałby się ban na czas nieokreślony (nie mam na myśli siebie Serail!) Dawniej na forum panował porządek, teraz czuję się przygnieciony lamerami jak reklamami media markt.
 Od dłuższego czasu na forum nie pojawił się żaden nowy użytkownik z normalnym nickiem i IQ powyżej 100. Jestem ciekaw co będzie kiedy odejdzie Bela, Grison, Drago, Altair (Elronda już prawie nie widać)

Rozpisałem się przejdźmy do oceny
fijleton 1 by Serail 4/5 - trochę krótki i za mało treści
fijleton 2 by rówież Serail - również 4/5 (no może 4,5/5) - właściwe dalszy ciąg poprzedniego
fijleton 3 by BeLuNiO - jako że nie jestem krytyczny krytykiem to przymykam oko na to że byłeś w fanclubie Canisa i daje 5/5
Czwartego fijletonu Beli nie ocenie bo odbiega tematem od pozostałych trzech i nie mam czasu ;/ Może kiedy indziej

PS. Maj internet is ded!

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #35 dnia: 13 Wrzesień 2008, 11:42:41 »
To ja może przejdę od razu do wypowiedzenia się na temat nowego dzieła Yogiego, zamiast rozczulać się nad wypowiedziom Mantosa (dzięki brachu, podniosłeś mnie na duchu :D).
Bela napisał wielce krytycznie, nie da się ukryć i prawdę mówiąc jest to prawda. W otaczającym nas świecie, ludzkość schodzi na psy (co powtarzam na każdym kroku, gdy widzę jakąś bandę różowych pokemonów (lejdis) i szpanerów (menszczyźni) z nowiutkimi komórkami rodziców, krokiem w kolanach i bluzie rozmiaru Pudziana). Odnośnie dziewczyn, mam takie same odczucie, ale, tu uwaga, gdy wychodzę na "deptak" (uliczka gdzie nie jeżdżą samochody), tam widzę pokłady takiej trzody, która samym wzrokiem obraża człowieka. Inaczej jest w mojej szkole (!) ;p (pewne technikum). Tutaj zauważam już jakieś formy człowieczeństwa. Dzieweczki sobie po prostu ładnie egzystują, chociaż może ja nie zauważam tego co Bela. Nikt nie krzyczy o męskich czy żeńskich organach rozrodczych, atmosfera jest dosyć dobra.
Reasumując. Co do felietonu Beli, nie zgodzę się z tym że normalne są 4% dziewczyn. Tutaj dałbym około 10% (ale są one dosyć dobrze ukryte). To tyle.

Pozdrawiam

Przykro mi, ale właśnie się okazało, że nie zakwalifikowałeś się do drugie etapu konkursu o TG. ÂŻart. Rozumiem, że moje prace długością nie grzeszą oraz że mogą pojawiać się pewne rozbieżności w felietonach moich i Beli, ale przecież ja jestem tutaj stosunkowo krótko.

To miał być taki żarcik z tym brakiem owacji na stojąco. Zapomniałem dodać odpowiednią buźkę :D
« Ostatnia zmiana: 13 Wrzesień 2008, 11:47:49 wysłana przez Elrond »

Offline Bela

• Magnat
  • where my bitches?
« Odpowiedź #36 dnia: 13 Wrzesień 2008, 11:43:40 »
Jak to co? Zostaniesz TY, o Wielki Mentosie! A co do Pawła Najemnika - już nie przesadzaj wcale znowu taki najgorszy nie jest. W zestawieniu z hubertuskiem11, aaronem czy kim innym to niemalże szlachta.

Offline Pawel Najemnik z Farmy

• Magnat
  • Reputacja: -6
« Odpowiedź #37 dnia: 13 Wrzesień 2008, 15:55:00 »
Mantos twoje poczucie humoru mnie dobija. Tak jak orca czy arona można 2 znaleźć, to mnie możesz szukać w google i tak nie znajdziesz. Oczywiście nie przyszedłem tutaj się bronić tylko ocenić pracę beli. Oczywiście też znam kilka "fajnych" babek z wyglądu. Ale jak chcesz z nimi pogadać to po 2 minutach się zamykają albo gadają tak że głowa mała. Oczywiście 5/5.
« Ostatnia zmiana: 13 Wrzesień 2008, 15:55:55 wysłana przez Pawel Najemnik z Farmy »

Offline Serail

• Weteran
  • Reputacja: -231
  • Wyczesana opowieść, wodzu
« Odpowiedź #38 dnia: 13 Wrzesień 2008, 16:21:03 »
To miał być taki żarcik z tym brakiem owacji na stojąco. Zapomniałem dodać odpowiednią buźkę
Ależ ja wiem, że to był żart, przecież to moje to też był żart.
Serail - ekspert od spraw wychowawczych udzieli ci odpowiedniej nagany
Tak, ostanio gdy wysłałem mu PM z ostrzeżeniem jakby się uspokoił, teraz znów się rozbestwił.
PS. Gupi huj Respev dodał sikiratki do ankiety :D

Offline Bela

• Magnat
  • where my bitches?
« Odpowiedź #39 dnia: 15 Wrzesień 2008, 15:50:19 »
serailu kiedyż to postarasz się o nowy felieton bo się kurza sraczka doczekać nie mogę..

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #39 dnia: 15 Wrzesień 2008, 15:50:19 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18