Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Le Parkour
Tidus:
Mam(y) na osiedlu stary, opuszczony most, który w najwyższym punkcie ma ok 4m. wysokości. Kiedyś poszedłem tam z kolegami, poskakaliśmy trochę na niższym poziomie, aż w końcu nie wiem kiedy znalazłem się na najwyższym poziomie i poleciałem z najwyższej półki na moście ( 4m ) czułem jakbym leciał ( jakby na to nie patrzyć - leciałem.Co z tego że nogi miałem później w du#e ), i tak naprawdę wtedy rozpoczęła się moja przygoda ze świrowaniem po poręczach, balkonach i innych cudach po prostu spodobało mi się to.
Teraz co tydzień wychodzimy z kolegami na osiedle/miasto i skaczemy,utrzymujemy na poręczach ( wywijając wszelakie figury ) i co jeszcze mam do głowy wpadnie w danym momencie.
czarny mag:
Bardzo polecam zapasy . Jest to moja ulubiona dyscyplina sportu.
Odradzam jednak stawanie do walki osobom które nie posiadają odpowiedniej wiedzy i gibkości .
Zapasy trenuje ok. 4 lat . Na każdych ćwiczeniach zawodnicy muszą dobrze się rozgrzać , inaczej przy starciu można doznać kontuzji. Ja zapomniałem RAZ przed walką rozgrzać uszy ( natrzeć je rękoma ) i tak doszło że w lewym złamałem małżowinę uszną i ucho zmieniło kształt . Związek sportowy opłacił mi zabieg plastyczny i uszko jak nowe .
Na treningu poprawiłem w znacznym stopniu wytrzymałość , gibkość , robię bez przeszkód tzw. fiflaka –nazywamy tak zespół skoków które wykonuje się pod rząd.
Gorąco polecam wszystkim i tym którzy często uciekają od psów hehehe.
XAR_DAS:
Parkour ? Ludzie to jest wyrąbistę ! Narazie dobry nie jestem ale już skakałem z dwóch metrów czy skakanie przez słupki wchodzenie na dachy czy skakanie przez barierki ale najlepsze jest konkurowanie w parkourzę z ziomalami . Co trzeba być sprawny . Przydaje się . Lepsze oceny z WU-efu (Na przykład ) Pani każe klasie robić przewroty A wszyscy łee za trudne nie możemy . A ja umiałem
Dziex za ostrzeżenie z dachu nie skacze :) Na razie PRĂBUJE wejść , tylko jestem za niski. parę cm i wleze
czarny mag:
Parkour jest fajny racja , ale uważaj bo osoby które niedawno zaczęły tak się bawić miewały styczność z pogotowiem. Nie przeceniaj swoich możliwości.
Powodzenia
Akatosh:
Ja rok temu troche ćwiczyłem i umiałem robić najprostrzę żeczy.w wczoraj zaczołem ćwiczyc od nowa i nic nie pamiętam.oto link do filmiku pokazującego parkurowców z mojego miasta:http://www.funportal.pl/Le_parkour_Gachu_w_Tarnobrzegu/5eb49e3d/podglad.html
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej