Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Le Parkour

<< < (4/4)

Elrond Ñoldor:
Ja mam do was takie pytanie. Otóż w Le Parkour jestem kompletnym laikiem, ale jest bardzo zafascynowany tym sportem, jeśli mogę to nazwa sportem. Więc chciałem się was zapytać od czego powinienem zacząć. Jakie triki czy coś w tym stylu powinienem zacząć na początek i które nie sprawią  żadnego problemu chłopakowi który salta to robi tylko do wody z liny lub pomostu.

Z góry dzięki za bardzo wyczerpujące odpowiedzi osób które już się na tym znają...

DiLL Gang Forever:
Uprawiam Parkour już 1,5 roku i myślę że ten sport nie jest zwykłym, na co dzień spotykanym sportem.
Parkour to dla wielu styl życia - niektórym może wydawać się to dziwne - jak tak żyć w ciągłym biegu i natężeniu? - Można tylko trzeba to lubić, bo gdy ktoś robi jakąś rzecz nie wiedzą czasami po co i dlaczego tak to nie ma sensu tego kontynuować.

Elrond- powiem tak, salta nie należą do Parkour więc nawet się ich nie ucz bo nie ma sensu.
Na początek proponował bym nauczyć się ROLL-a, ponieważ właśnie ten trik będzie potrzeby i nie zastąpiony w dalszej przygodzie z Parkour.

Niektórzy myślą że uprawiają Parkour a tak nie jest bo uprawiają Freerunning. Gdy się już do czegoś zabrać to przynajmniej wiedzieć i być w 100% pewny co to jest i jak się nazywa.
Pozdrawiam wszystkich tych początkujących i tych trochę wysportowanych.
Miłego skakania i połamania nóg. :P

Edytuj posty.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej