Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Scjentolodzy

<< < (3/5) > >>

szczotex:
IsentoR napisał :  "To podobnie jak u KK tam zostajemy skażeni przez grzech pierworodny i oczywiście tylko kościół może nas przed tym uchronić odprawiając chrzest.
"

No i na każdym chrzcie na każdym ślubie oraz pogrzebie parafia kosi ostrą kase.

Niro:

--- Cytuj --- Wyzbyc to się może i im pomoże.... Pieniędzy...
--- Koniec cytatu ---

Dobra teoria. Nie masz pieniędzy - nie masz na dragi. Jak masz depresję, a nie masz forsy, to musisz coś ze sobą zrobić i zapominasz o depresji.

Nie stworzyłem tego tematu, aby nabijać się ze scjentologów. Chcę wiedzieć co o nich myślicie. Dwa oczka wyżej mamy temat o teologii, wyżywajcie się na swoich proboszczach tam.

Parę osób napisało, że to jest kościół. Chcę wiedzieć kto to jest i poznać jego opinię na ten temat. To wszystko.

--- Cytuj ---IsentoR napisał : "To podobnie jak u KK tam zostajemy skażeni przez grzech pierworodny i oczywiście tylko kościół może nas przed tym uchronić odprawiając chrzest.
"

No i na każdym chrzcie na każdym ślubie oraz pogrzebie parafia kosi ostrą kase.
--- Koniec cytatu ---

Taa... Sex, alkohol, pieniądze, narkotyki i futra z norek  

--- Cytuj ---Na początku podam wam bardzo mądrą definicje sekty - Tak większe religie nazywają mniejsze.
--- Koniec cytatu ---

Kosciół nie ściga swoich degeneratów, a parafianie dają swoje pieniądze z własnej i nieprzymuszonej woli. Może są księża, którzy nie powinni być kapłanami i biorą 20 zł za odprawienie ostatniego sakramentu (lol), ale to są skrajne przypadki. Nie wiem, może żyjecie w Sin City, że u was każdy ksiądz to hazardzista, nimfomanta, pedofil, alkoholik.

Za przeproszeniem to Chrześcijan prześladowano 2000 lat temu, prześladywano 50 lat temu i prześladuje się teraz.

Jako, że prześladowano Muzułmanów to niestety, ale kiedyś była ciemnota. 'Idźcie i nauczajcie' to było jak 'Walczcie i gwałćcie'. Dawniej każdy wie, że biskupowie posiadali ogromne majątki, a krucjaty były tylko wymówką dla potwornych czynów jakich się dokonywało.

--- Cytuj ---Ty no patrz dziadek jakiegoś gościa codziennie znosi okrutne męczarnie ponieważ jest obłożnie chory no ale nie można przeprowadzić eutanazji bo katolicyzm zabrania to jego rodzinie. Czyż to nie jest jest równie okrutne? Przecież tylko bóg może odebrać życie a nasze cierpienie na ziemi zostanie nagrodzone w niebie...nieprawdaż? Więc trzeba delikwenta zamęczyć tutaj choć on ma już tego serdecznie dość i woli by zakończono jego cierpienia.
--- Koniec cytatu ---

Co innego jest odbieranie komuś życia, a co innego ratowanie komuś go.

--- Cytuj ---Co ty prawdziwy ateista kamieniuje żydowskie dzieci z ministrantami, pali katolickie dziewice z satanistami i okrada chrześcijańskie konta bankowe wraz z żydowskimi hakerami.
--- Koniec cytatu ---

Nie lubię ateistów ;x

--- Cytuj ---Bo wiesz w przeciwieństwie do pastucha, który postanowił sobie napisać biblie po kilku kubkach wina w dzisiejszych czasach istnieje coś takiego jak nauka.
--- Koniec cytatu ---

Rzeczywiście, zapomniałem, że w dzisiejszych czasach można udowodnić, że 75.000.000 lat temu istniało 58 planet rządzących przez galaktycznego tyrana Xenu, który miał flotę Douglasów 708C z silnikami rakietowymi  

Skończmy rozmowę o Katolikach, wróćmy do Scjentologów.

Mike Inez:

--- Cytuj ---Skończmy rozmowę o Katolikach, wróćmy do Scjentologów.
--- Koniec cytatu ---
Bo jak nie to...? Rozpocząłeś taki, a nie inny temat, licz się z konsekwencjami. Argumenty się wymykają?

--- Cytuj ---Nie stworzyłem tego tematu, aby nabijać się ze scjentologów. Chcę wiedzieć co o nich myślicie. Dwa oczka wyżej mamy temat o teologii, wyżywajcie się na swoich proboszczach tam.
--- Koniec cytatu ---
Tu jest milej, ciepło i przytuliście.

--- Cytuj ---Taa... Sex, alkohol, pieniądze, narkotyki i futra z norek
--- Koniec cytatu ---
Noszą te sztuczne, dla pozorów.

--- Cytuj ---Kosciół nie ściga swoich degeneratów, a parafianie dają swoje pieniądze z własnej i nieprzymuszonej woli. Może są księża, którzy nie powinni być kapłanami i biorą 20 zł za odprawienie ostatniego sakramentu (lol), ale to są skrajne przypadki. Nie wiem, może żyjecie w Sin City, że u was każdy ksiądz to hazardzista, nimfomanta, pedofil, alkoholik.
--- Koniec cytatu ---
O jak ładnie, d-e-g-e-n-e-r-a-t! Czyli ten co odstąpił, jest odszczepieńcem, heretykiem i degeneratem. Degeneracja to swoiste upodlenie. Bardzo to po katolicku.
Hihi, a co to jest nimfomanta? Nimfa plus manta? Taka płaszczka z gołymi cyckami? :D

--- Cytuj ---Za przeproszeniem to Chrześcijan prześladowano 2000 lat temu, prześladywano 50 lat temu i prześladuje się teraz.
--- Koniec cytatu ---
No, a oni sobie potem to odbili. Wiesz co nieco na temat inkwizycji? Oni nawet niewinnemu potrafili wmusić i wcisnąć, wiele urojonych win. No, ale metalowe śruby miażdżące palce, kołki w odbytach potrafią wciskać(się) i wpychać.
Oj i biedna to religia, jedyni prześladowani. Za ten tekst to chyba nawet katecheta/ksiądz by cię wysmiał.

--- Kod: ---Co innego jest odbieranie komuś życia, a co innego ratowanie komuś go.
--- Koniec kodu ---
Tu męka na którą nie zasłużył i tu. Ale co boskie to boskie, prawda?

--- Kod: ---Nie lubię ateistów;x
--- Koniec kodu ---
Pewnie nawet nie do końca wiesz czym sie różni ateista od agnostyka/deisty czy satanisty filozoficznego. A jakże to uargumentowane. Nie tak nauczają...nie lubię. LoL

--- Kod: ---Rzeczywiście, zapomniałem, że w dzisiejszych czasach można udowodnić, że 75.000.000 lat temu istniało 58 planet rządzących przez galaktycznego tyrana Xenu, który miał flotę Douglasów 708C z silnikami rakietowymi
--- Koniec kodu ---
Jedyne co udowodnione to istnienie Jezusa, a jego cuda i inne takie...

Niro:

--- Cytuj ---Bo jak nie to...? Rozpocząłeś taki, a nie inny temat, licz się z konsekwencjami. Argumenty się wymykają?
--- Koniec cytatu ---

Bo jak nie to będzie trzeba po prostu zamknąć ten temat! Robicie mimo wszystko off- top. Ja mówię o zupie, a wy o dupie. Ja mówię o Scjentologach i chcę znać wasze zdanie na ten temat. Ty niestety nic nie powiedziałeś o nich, nie powiedziałeś co myślisz. ÂŻalisz się na swojego księdza i za to jaki mamy po części katolicyzm w Polsce obwiniasz cały cholerny świat wciskając mi do gęby g*wno.

--- Cytuj ---O jak ładnie, d-e-g-e-n-e-r-a-t! Czyli ten co odstąpił, jest odszczepieńcem, heretykiem i degeneratem. Degeneracja to swoiste upodlenie. Bardzo to po katolicku.
Hihi, a co to jest nimfomanta? Nimfa plus manta? Taka płaszczka z gołymi cyckami? :D
--- Koniec cytatu ---

Nie miałem żadnego innego słowa na myśli, a oczywiście masz rację - chciałem upodlić wszystkich, którzy opuścili kościół katolick i wyrazić tym słowem jakiej łaski dostępują wracając wśród anielskie skrzydła proboszcza (lol).

--- Cytuj ---No, a oni sobie potem to odbili. Wiesz co nieco na temat inkwizycji? Oni nawet niewinnemu potrafili wmusić i wcisnąć, wiele urojonych win. No, ale metalowe śruby miażdżące palce, kołki w odbytach potrafią wciskać(się) i wpychać.
Oj i biedna to religia, jedyni prześladowani. Za ten tekst to chyba nawet katecheta/ksiądz by cię wysmiał.
--- Koniec cytatu ---

Taaa, zapomniałem jak mi katecheta opowiadał jak siekaliśmy cholernych Saracenów i wsadzaliśmy im w d*pe te ich sultańskie ciasta    
ÂŁeee, a najazd Turków w XVII wieku na Europę był spowodowany wielkim głodem, który panował w Afryce, nie?

--- Cytuj ---Tu męka na którą nie zasłużył i tu. Ale co boskie to boskie, prawda?
--- Koniec cytatu ---

Już mówiłem - koleś jest stary i niedługo wykituje, a to kwestia paru dni. Jeśli rodzina ma dosyć szukać mu w majtkach kupy - niech sobie robią co chcą. Protestanci, Prawosławni, Buddyści mają takie same podejście to takich spraw jak aborcja czy eutanazja. A rzeczą zupełnie inną jest skazanie młodego chłopaka na bycie do końca życia debilem.

--- Cytuj ---Pewnie nawet nie do końca wiesz czym sie różni ateista od agnostyka/deisty czy satanisty filozoficznego. A jakże to uargumentowane. Nie tak nauczają...nie lubię. LoL
--- Koniec cytatu ---

Ta, różnią się nazwami    Z tego co wiem, bo interesowałem się tym trochę to satanista filozoficzny nie wierzy w istnienie szatana ani żadnego boga. Wierzy, że człowiek może polegać jedynie na swoim rozumie bla bla bla i ma prawo spełniać siebie seksualnie (sześciu naraz na jedną, tajemna sztuka zachowywana przez wieki).

Poza tym jakbyś nie był taki bystry to na żart odpowiedziałem żartem.

--- Cytuj ---Jedyne co udowodnione to istnienie Jezusa, a jego cuda i inne takie...
--- Koniec cytatu ---

Ale już sam fakt, że żył na naszym świecie o czymś jednak mówi :P O Xenu i Firewallu nic nie słyszałem, że coś takiego istnieje (no, jest antivirus taki).

Dla mnie ten temat jest skończony. Wracamy do Scjentologów, bo przekomażanka o Chrześcijanach i jak oni to mają destruktywny wpływ na świat nie ma celu. Nie przekonamy się wzajemnie do swoich racji.

Sam Ogrodnik:
Nie chciało mi się całego czytać, dobrnąłem gdzieś do połowy.

Opis księdza, który bierze w łapę, jeździ mercedesem itp. przypomina mi kapłana z gry Vice City. Bogaci ludzie dawali mu w łapę forsę za 'wieczne zbawienie'. Czasami troszkę nie za dużo się nagrałeś?

Protestańci otwarcie pokazali błędy chrześcijaństwa i je zmienili? Nie! Oni zmienili zasady tak, aby im było wygodniej. Spójrz tylko. To wszystko dla wygody.

Hmmm... Definicja sekty 'tak większa religia nazywa mniejszą' kojarzy mi się z jakimś filmem, w którym to słyszałem ;p

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej