Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Scjentolodzy
Mike Inez:
--- Cytuj ---Jehowych nie uważam za sektę, ponieważ u nich jako - tako dba się o człowieka. Pytają się jak leci, nie za bardzo ubnoszą się z kasą itp...
--- Koniec cytatu ---
A prezesi kilku molochów międzynarodowych są ich wysoko postawionymi członkami i oczekują ładowania kasy. Poczytać trochę...
Fakt, tacy zwykli świadkowie nie dają kasy, wymieniają się jedzeniem itd. Odmawiają przetaczania krwi, no i kilka razy mieli już Armagedon!
--- Cytuj ---I kto się tak uwziął na Katolików? Do cholery, a Protestanci to mącą skórą na swoich mszach?
--- Koniec cytatu ---
Znam protestantów, wśród nich nie ma takiej obłudy.
--- Cytuj ---Wiecie co? Ostatnio się zrobiło modne wyśmiewanie się z Ojca Rydzyka, moherowych beretów itp...
A do cholery nie zwraca się uwagi na normalnych kaznodziejach, którzy żyją w ubóstwie. I nie chodzi tu o Toniego z 'Plebanii', ale o normalnych proboszczach. U mnie do cholery parę lat zbiera się forsę na wielkie sanktuarium, proboszcz nie ma nawet samochodu.
Czy twój kleryk z parafii jeździ szybkimi autami? Nie wiesz, bo nie widziałeś żadnego w swoim życiu.
--- Koniec cytatu ---
Nie ostatnio, ja swoje poglądy kształtuję od dawna.
OO, ubóstwo, tak się składa, że znam doskonale "swoich" kleryków. Proboszcz jeździ mercedesem i przegrywa kasę w pokera. Młodszy wikary, nie ukrywa, że lubi sobie pociupciać, a ministranci przynoszą mu filmy, z bardzo ciekawą fabułą. W całej historii mojej parafii był tylko jeden porządny ksiądz, jeździł sobie Fiacikiem. Parafia gdzie chrzczono mojego bratanka, jeden wikary przeniesiony karnie(podejrzenie pedofilii), drugi stary dziad, znaleźli go pijanego w rowie na dzień po dołączeniu do nowej wspólnoty. Proboszcz bierze w łapę. "Najważniejszy" z miejskich miał 3 samochody i prowadził dom publiczny.
A do tego miałem przyjemność leżeć w szpitalu z pewnym emerytem, oj ten to znał ciekawe fakty :D
Nie pieprz bzdur, że nie widziałem, bo zachowujesz się jak ograniczony fanatyk.
--- Cytuj ---Chrześcijanizm od sekty różni to, że opiera się na zasadach wspólnych z inną religią. Razem z ÂŻydami mamy wspólny stary testament, a więc razem wierzymy mimo wszystko w jednego Boga. Ja jestem głęboko wierzący, może po mnie tego nie widać, ale rok temu jeszcze taki nie byłem. Parę razy naprawdę dostałem mocne dowody na istnienie Stwórcy.
--- Koniec cytatu ---
Fajnie, wierz w co chcesz. Dla mnie chrześcijanizm/judaizm/muzułmanizm są tak samo sekciarskie ja i inne twory. Co nie zmienia faktu, że siła stwórcza tak różnie określana jest jednym i tym samym.
--- Cytuj ---I nie stawiaj w jednym kącie Chrześcijanizm i Scjentologię, bo w co innego jest wierzenie w odkupienie grzechów, a co innego jest wierzenie w Douglasy 708C z silnikami odrzutowymi.
--- Koniec cytatu ---
Mówi, się: W jednym rzędzie; Młody poligloto.
I będę stawiał gdzie będę chciał. Tak samo dla kogoś "wniebowstąpienie" może być tyle warte co coś tam odrzutowe. Mnie to wali.
--- Cytuj ---Schodzimy trochę z tematu, proszę się trzymać scenariusza.
--- Koniec cytatu ---
Puk, puk. Głucho, nie Ty będziesz nam dyktował. No i rozmowa jest bardzo ciekawa, więc można ją prowadzić.
--- Cytuj ---Wiecie, zawsze myślałem, że prawdziwy ateista woli oglądać jak Jackassy spijają końskie nasienie, a nie podwarzać wszystkich wierzeń świata.
--- Koniec cytatu ---
A gdzie tu widzisz jakiegoś ateistę? Ja się rozglądam, zaglądam pod CSS i grafikę forum i nie widzę. Ty jak nie wiesz za wiele na temat poglądów filozoficznych to się nie odzywaj. Btw ja nie wiedziałem, co robią Jackassy(??), ale Ty widocznie znasz ten temat :D
Respev:
--- Cytuj --- Proboszcz jeździ mercedesem i przegrywa kasę w pokera.
--- Koniec cytatu ---
Auta są dofinansowywane z pieniędzy ze zgromadzenia (np. Michalitów itd). Poza tym, co z tego, że Mercedes? Mercedesa to można teraz kupić za 3,500zł.
--- Cytuj ---Fajnie, wierz w co chcesz. Dla mnie chrześcijanizm/judaizm/muzułmanizm są tak samo sekciarskie ja i inne twory.
--- Koniec cytatu ---
Tak? A dlaczego protestanci się do tego nie zaliczają?
--- Cytuj ---Młodszy wikary, nie ukrywa, że lubi sobie pociupciać, a ministranci przynoszą mu filmy, z bardzo ciekawą fabułą.
--- Koniec cytatu ---
Ekhm, nikt nie ma wpływu na testosteron -,-' Zaryzykuję stwierdzenie, że każdy ksiądz po cichu "ciupcia" w swoim pokoju - to jest do cholery człowiek i jemu też zdarzają się błędy!
--- Cytuj ---Proboszcz bierze w łapę.
--- Koniec cytatu ---
Lol, ciekawe stwierdzenie. Po co ksiądź miałby brać w łapę? Odpust zupełny, spowiedź dożywotnia? Ty chyba w jakimś dziwnym mieście/wsi mieszkasz. Odkąd pamiętam, u mnie w rejonie Krakowa nie było żadnych przypadków pedofilii, ciupciania w zachrystii ani brania w łapę.
Riddle.:
--- Cytuj ---Auta są dofinansowywane z pieniędzy ze zgromadzenia (np. Michalitów itd). Poza tym, co z tego, że Mercedes? Mercedesa to można teraz kupić za 3,500zł.
--- Koniec cytatu ---
Tutaj Mike`owi z pewnością chodziło o te droższe Merce. Ty o tym na pewno wiedziałeś, ale musiałeś walnąć jakiś argument żeby Twój post nie był tak pusty jak się i tak teraz wydaje.
--- Cytuj ---Tak? A dlaczego protestanci się do tego nie zaliczają?
--- Koniec cytatu ---
Protestanci otwarcie pokazali słabości religii chrześcijańskiej i je zmienili. Katolicy tylko ukrywają, że zasady katolickie są przez nich przestrzegane. Protestanci dobrze robili zmieniając prawie całkowicie zasady funkcjonowania kościoła. U nich nie ma księży-pedofilów bo pastorzy mogą tam jak to nazwaliście "ciupciać" do woli i nie pieprzą sobie psychy. Reilgia chrześcijańska z natury to jedne wielkie pozory... zupełnie jak w sekcie. Nietzsche powiedział kiedyś, że na świecie żył tylko jeden jedyny chrześcijanin: umarł on na krzyżu. To stwierdzenie mi odpowiada bo zawiera w sobie prawde.
--- Cytuj ---Zaryzykuję stwierdzenie, że każdy ksiądz po cichu "ciupcia" w swoim pokoju - to jest do cholery człowiek i jemu też zdarzają się błędy!
--- Koniec cytatu ---
Czyli bronisz takich księży którzy ślubowali czystości a mają je w dupie i tak? Jak w takim razie katolicy mają mają być uważani za przykładnych chrześcijan skoro fundamenty religii katolickiej(księża) już są "zanieczyszczone"?
--- Cytuj ---Odkąd pamiętam, u mnie w rejonie Krakowa nie było żadnych przypadków pedofilii, ciupciania w zachrystii ani brania w łapę.
--- Koniec cytatu ---
To, że nikt o tym nie mówi ani nikt o tym nie słyszał nie znaczy, że tak nie jest...
Z wyrazami szacunku...
Mike Inez:
--- Cytuj ---Auta są dofinansowywane z pieniędzy ze zgromadzenia (np. Michalitów itd). Poza tym, co z tego, że Mercedes? Mercedesa to można teraz kupić za 3,500zł.
--- Koniec cytatu ---
Nie znam się na samochodach, wcale mnie nie interesują. Ale wnioski potrafię wyciągać, jeżeli ksiądz jeździ samochodem, który robi na mnie wrażenie "wypasionego", a na dodatek takim samym autkiem jeździ prezes dużej korporacji jaka u nas ma filię, to wybacz, 3.500 on nie kosztował, a nawet nie 25.500.
--- Cytuj ---Tak? A dlaczego protestanci się do tego nie zaliczają?
--- Koniec cytatu ---
Pieprzenie, jakbym dopisał protestantów to zaraz gdzie są prawosławni. Jakbym tych dopisał to gdzie buddyści. Jak się chce to się zawsze znajdzie. A protestanci zrobili kroki odpowiednie, 1517 Wittenberga. Marcin Luter, mówi Ci to coś? I tak się tego trzymają do dziś. Już nie mówiąc o postkalwinach.
--- Cytuj ---Ekhm, nikt nie ma wpływu na testosteron -,-' Zaryzykuję stwierdzenie, że każdy ksiądz po cichu "ciupcia" w swoim pokoju - to jest do cholery człowiek i jemu też zdarzają się błędy!
--- Koniec cytatu ---
Młodszy wikary na oczach nastolatków chodził na schadzki, bo często grał z nami w piłkę przed zabawami dla dorosłych. No i tak dla księży to wszyscy są skrajnie wyrozumiali i "im błędy mogą się zdarzyć", o wielu innych ludziach nie powiedziałbyś tego. A zostaliby napiętnowani.
--- Cytuj ---Lol, ciekawe stwierdzenie. Po co ksiądź miałby brać w łapę? Odpust zupełny, spowiedź dożywotnia? lol.gif Ty chyba w jakimś dziwnym mieście/wsi mieszkasz. Odkąd pamiętam, u mnie w rejonie Krakowa nie było żadnych przypadków pedofilii, ciupciania w zachrystii ani brania w łapę.
--- Koniec cytatu ---
Szybszy chrzest bo dziecko nerwowe. Pogrzeb jednej osoby przed inną. Nazwisko na mszy powiedziane wyraźnie, a nie wymamrotane. Zapewne nie było, albo macie klapki na oczach. Zresztą, każdy głupi wie, że południe polski jest zdecydowanie bardziej, ekhm- Maryjne i żyjące religijnie(nie licząc Torunia :D!).
Isentor:
Na początku podam wam bardzo mądrą definicje sekty - Tak większe religie nazywają mniejsze.
--- Cytat: Assasyn ---Jak widać, wieżą w coś co absolutnie i wprost podwarza wszystkie religie na świecie. Wierzą w UFO, w galaktycznego tyrana, w istnienie wielu planet. Ich założycielem jest pisarz science - fiction, L. Ron Hubbard. Już samo to przyprawia mnie to o śmiech.
--- Koniec cytatu ---
No tak przecież mamy tylko nasz układ słoneczny i jesteśmy jedynym żywym organizmem we wszechświecie. A wiesz co mnie przyprawia o śmiech, że katolicy wierzą w Maryję zawsze dziewicę, Józefa wiecznego prawiczka, cuda nie widy oraz zmartwychwstania. Też brzmi jak science-fiction...
--- Cytat: Assasyn ---Zastanawia mnie, skąd taki mosiek mógłby wiedzieć co się wydarzyło 75. 000. 000 lat temu? Samo ich wierzenie ma śmieszną 'fabułę'.
--- Koniec cytatu ---
Bo wiesz w przeciwieństwie do pastucha, który postanowił sobie napisać biblie po kilku kubkach wina w dzisiejszych czasach istnieje coś takiego jak nauka.
--- Cytat: Assasyn ---Jego syn jest chory na autyzm. Można to leczyć, ale co robi nasz Johny? Nie robi tego i skazuje swojego syna na wieczną egzystencję w takim stanie, ponieważ Scjentolodzy uważają to za słabość, którą trzeba samemu przezwyciężyć. A jak do tego dojść, to już sprawa chorego.
--- Koniec cytatu ---
Ty no patrz dziadek jakiegoś gościa codziennie znosi okrutne męczarnie ponieważ jest obłożnie chory no ale nie można przeprowadzić eutanazji bo katolicyzm zabrania to jego rodzinie. Czyż to nie jest jest równie okrutne? Przecież tylko bóg może odebrać życie a nasze cierpienie na ziemi zostanie nagrodzone w niebie...nieprawdaż? Więc trzeba delikwenta zamęczyć tutaj choć on ma już tego serdecznie dość i woli by zakończono jego cierpienia.
--- Cytat: Kozłow ---Kiedy przeczytałem, że religię tą wymyślił właśnie pisarz science Ficstion, to mnie tez to przyprawiło to an usta uśmiech.
--- Koniec cytatu ---
Bez obrazy ale mnie bawi sam fakt, że 2k lat temu 12 rybaków paradowało za kimś kto uważał się za syna bożego.
--- Cytat: Kozłow ---Tak w ogóle to uważam, zę sekta ta została swtorzona - jak wiele innych sekt (chyba większość) - dla pieniędzy... Słyszy się nie raz w telewizji jakie to majątki mają scjentolodzy....
--- Koniec cytatu ---
Chcesz zobaczyć sektę stworzoną dla zbijania masy pieniędzy, wyjrzyj przez okno - budynek charakteryzuje się krzyżem na wieży. Przez okres średniowiecza, w którym sporo nagrabili oraz późniejszym aż do czasu obecnego mają bardzo spory majątek.
--- Cytat: Assasyn ---A do cholery nie zwraca się uwagi na normalnych kaznodziejach, którzy żyją w ubóstwie. I nie chodzi tu o Toniego z 'Plebanii', ale o normalnych proboszczach. U mnie do cholery parę lat zbiera się forsę na wielkie sanktuarium, proboszcz nie ma nawet samochodu.
--- Koniec cytatu ---
Boże ty widzisz i nie grzmisz... Albo żyjesz w jakieś idealnej nieskalanej parafii albo nie chcesz widzieć prawdy. Wyobraź sobie, że u mnie też kilkanaście lat zbierało się na remont kościoła. Oczywiście kilkanaście nowych proboszczowych aut w tym czasie przewinęło się przez parafie. On jeździł sobie na narty do alp, bądź opalał się wśród włoszek. Ale teraz od kilku lat budowa trwa...i wierz mi nie chcesz wiedzieć co tam się wyprawia z kasą.
--- Cytat: Assasyn ---Wiecie, zawsze myślałem, że prawdziwy ateista woli oglądać jak Jackassy spijają końskie nasienie, a nie podwarzać wszystkich wierzeń świata.
--- Koniec cytatu ---
Co ty prawdziwy ateista kamieniuje żydowskie dzieci z ministrantami, pali katolickie dziewice z satanistami i okrada chrześcijańskie konta bankowe wraz z żydowskimi hakerami.
--- Cytuj ---Od samego początku kościół scjentologiczny jest przedmiotem wielu kontrowersji, ataków oraz krytyki. Jego przeciwnicy między innymi wyżej wymienione środowiska lekarskie, w dużej mierze Kościół katolicki, oraz rządy niektórych państw nazywają kościół bezwzględną organizacją finansową i sektą prześladującą swoich przeciwników i wykorzystującą członków. Krytycy kościoła scjentologicznego twierdzą, że wiele kontrowersyjnych działań kościoła wynika bezpośrednio z nauk Hubbarda.
--- Koniec cytatu ---
Paradoks jak bym słyszał o kościele katolickim...
--- Cytuj ---* każda osoba jest nieśmiertelną istotą duchową (określaną jako thetan), która posiada ciało i umysł
--- Koniec cytatu ---
Może katolikom nie odpowiada ten umysł bo lepiej być oddanym wiernym, który nie myśli. Chodzi do kościoła bo musi i oddaje kasę za pobłogosławienie na następne 6 dni.
--- Cytuj ---* każdy thetan przeżył już wiele żyć i żyć będzie ponownie po śmierci ciała
--- Koniec cytatu ---
Właśnie to oburza kościół bo przecież duszyczka idzie do piekła albo do nieba. A by nie iść do piekła musi być dobra i chodzić do kościoła a jak już do niego chodzi to proboszcz na tym zarabia. Kościół celowo odrzuca i celowo oczernia tego typu punkty ich wiary, ponieważ nie uczynienie tego może wywołać ciekawość.
--- Cytuj ---* każda osoba jest z natury dobra, ale zostaje "skażona" przez chwile cierpienia w swoim życiu
--- Koniec cytatu ---
A to podobnie jak u KK tam zostajemy skażeni przez grzech pierworodny i oczywiście tylko kościół może nas przed tym uchronić odprawiając chrzest.
--- Cytuj ---* prawdziwe jest to, co jest prawdziwe dla ciebie; żadne wierzenia nie są na nikim wymuszane jako
"prawdziwe". Zamiast tego zasady scjentologii powinny zostać sprawdzone i określone jako prawdziwe lub nie przez samych wierzących
--- Koniec cytatu ---
Ciekawe stwierdzenie nie wiem jak wygląda reszta przynajmniej nie brzmi to tak paradokslanie jak w przypadku innych religii, czyli... Oczywiście masz wolną rękę co do wiary ale jak nie wierzysz w naszego boga i nie przestrzegasz naszych praw to trafisz do piekła czy innego złego miejsca ubzduranego sobie przez założycieli religii.
--- Cytuj ---* scjentologia może pomóc światu na wielką skalę z problemami takimi jak narkotyki, przestępczość, analfabetyzm, prawa człowieka itp.
--- Koniec cytatu ---
Ta kościół katolicki już pomaga w tych rzeczach od swojego powstania. No i tak dobrze mu to wychodzi.
Nie jestem po żadnej ze stron od taki neutralny jak zwykle agnostyk ale pewne fakty trzeba tutaj wybronić, ponieważ to jakaś typowa nagonka na inną religie niż ta wasza.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej