Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Gothic Soundtrack
Leszcz:
Moim skromnym zdaniem, muzyka w Gothicu jest dobra, co nieznaczy że idealna. Gdyby Piranha Bytes postarało się trochę bardziej, nasze uszy bardziej cieszyła by ta muzyka. Dla mnie jest jednak trochę za monotonna i nudna. W drugiej części się nie poprawiło, ale myślę że "trójka" przebije obie części.
Ciern:
Muzyka świetna pomimo że u mnie w domu przeważa Rock i metal, świetna muzyka szczegulnie w Starym obozie i w nocy w obozie bractwa, nadaje tym miejscom szczegulny, niepowtarzalny klimat. No i ogulnie dobrym pomysłem twórców było to żeby muzyka zmieniała się w przypadku zagrożenia albo nadchodzącej nocy. Muzykę zapewne można ściągnąć z jakiś torrentów.
Sir_William:
Muzyka z Gothic I to jest MIĂD dla uszu! Jest dopasowana pod każdym względem do aktualnej sytacji. Pamiętam kiedy grałem pierwszy raz w Gothic'a i walczyłem ze ÂŚcierwojadem - muzyka i sytuacja doprowadziły mnie do szybszek akcji serca Adrenalina podskoczyła o 80% . Muzyka natomiast w Gothic II była smętna i nudna. Jedyny utwór jaki mi siępodobał to było odpłynięcie w strone kontynentu z Dworu Irdorath. Następnie honor uratował Dzień Szpaka, tzn. Noc Kruka oczywiście :) muzyką i efektami wizualnymi Jarkendaru. Chociaż nie wystarczyło by to, żeby móc pobić pierwowzór! Nadzieją na to jest Gothic III, który po opublikowaniu pierwszych kilku utworach bije na kolana wszystkie razem wzięte Soundtracki z wersji poprzednich!
LoRd_aNdRe:
Zgadzam się. Soundtrack z Gothica jest naprawdę fantastyczny. Do teraz lubię sobie posłuchać melodii ze starego obozu, gdy przeglądam strony :D
Bez przesady. Proszę się trochę pełniej wypowiadać. - [Boba Fett]
Azuredragon:
Przyznam, że muzyka w Gothic jest niebywale interesująca. Wciąga i sprawia, że gracz może łatwiej (i z większą przyjemnością) zanurzyć się w klimacie gry. Najciekawsze kawałki to IMO ten ze Starego Obozu, a także utwór z ÂŚwiątyni ÂŚniącego.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej