Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Gothic Soundtrack
Dee'mon:
Ten temat ma poruszyć sprawę muzyki, w G1 nieodłącznego elementu klimatu tej gry, co o niej sądzicie??
Ja uważam, że muzyka jest świetna, mimo iż nie jest grana przez orkiestrę spełnia swoją role i dodaje do gry walorów.
Może wie ktoś z kąt można sciągnąc odzelny soundtrack??
MenThor:
Muzyka w G1 jest miodzio. Szczególnie podoba mi się muza w SO. Jest taka średniowieczna i nadaje klimat tej miejscówce. Bardzo mi sie podoba oprawa dźwiękowa tej gry i uważam, że jest lepsza niż w G2. W G2 była trochę smętna jak dla mnie a w G1 leosza i pasująca do klimatu.
Arthas:
Gothic I zyskał jeszcze więcej w mych oczach właśnie dzięki muzyce, która towarzyszy nam przez przemierzany świat gry. Co prawda, w niektórych miejscach jest nieco gorsza, ale zaś w innych jest doskonała i świetnie dobrana. Najbardziej lubię słuchać soundtracku ze Starego Obozu i jego okolic, gdyż jest on arcydziełem - ta nastrojowość, poczucie klimatu średniowiecza i pasuje do tego miejsca znakomicie. Pozostałe utowy, które zmieniają się wraz z przechodzeniem na inny obszar, też są bardzo dobre i niczym nie ustepują muzyce towarzyszącej podczas przebywania w SO, choćby np. muzyka w trakcie walki czy gdy znajdujemy się w Obozie Bractwa.
Dragosani:
W Gothicu I jest doskonała. Najbardziej podobała mi się muzyka z menu. I mam pytanie skąd można ściągnąć MP3 tych utworów?
Arkhan:
--- Cytuj ---I mam pytanie skąd można ściągnąć MP3 tych utworów?
--- Koniec cytatu ---
Z kątowni? Warezów? For Gothicowych? A może z WoG.com? :P
Co do tematu : Tak, muzyka z pierwszej części Gry to prawdziwe arcydzieło, połączone z akcją, fabułą. W muzyce można jakby wyczytać to, co nas otacza, i co wokoł nas sie dzieje. Miło, nawet jest to wskazane, wejść do gry by poprostu posłuchać tych dzwięków i sie troszeczke zrelaksować, bądź puscić w pokoju gdy mamy np dziewczynę...jakby tak patrzeć, dałoby to zajebi*ty klimat
Z wyrazami szacunku
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej