Autor Wątek: Wyprawa do Innego Wymiaru  (Przeczytany 74184 razy)

Description:

Offline Sado

• Weteran
  • Reputacja: 2172
  • So long, gay boys.
Wyprawa do Innego Wymiaru
« Odpowiedź #640 dnia: 02 Wrzesień 2007, 13:34:10 »
"To nie będzie nic trudnego... zobaczymy jak na takie potwory jak Ty działa trucizna... Chciałbym powalczyć sobie z tym ich przywódcą, ale nie da się mieć wszystkich atrakcji naraz!" - pomyślał po czym popatrzył na Elronda, kiwając głową i szeptając"
- Idiota...
Ciągle czuł w swoich dłoniach wielkie ciepło. Zbierał moc magiczną bardzo długo, miał ten czar wykorzystać na smoka. Dracon zamknął oczy i skupił się jak najbardziej mógł. W jego dłoniach buchnął ogień.
- ÂŻryj to - wrzasnął Sado i rzucił zaklęcie w yeti. Ogień rozprysnął się po całym ciele bestii. Sado upadł na kolana i zaczął ciężko dyszeć.

Offline Kozłow

• Magnat
  • Reputacja: 382
  • Acid Rain!
« Odpowiedź #641 dnia: 02 Wrzesień 2007, 13:45:54 »
Kozłow podbiegł do yeti od tyłu i wbił mu topór w udo. Bestia zaryczała. Odwróciła się i trzepnęła kowala zewnętrzną stroną łapy. Ten odleciał parę metrów. Yeti uderzajac łowcę zapalił go trochę, gdyż sam zajął się ogniem od czaru Sada. Kowal zaczął uderzać rękami w palący się mu rękaw. Ugasił ogień po chwili zmagań.
Wstał i ujął w ręce topór.
- No cholerstwo cholerne...

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #641 dnia: 02 Wrzesień 2007, 13:45:54 »

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #642 dnia: 02 Wrzesień 2007, 13:46:19 »
- Idiota? Sado? Przynajmniej przestał zatłukiwać tamtych amatorów i podstawiłem ci go ładnie pod nos żebyś go zaklęciem sięgnął... - mówił elf i zaczął wymierzać w bestię. - Ahh... nie ma jak oddać strzał.
Elrond odbiegł kawałek i ustał rozwalonych wrotach sali. Wymierzył ponownie i oddał strzał...

Canis

• Gość
« Odpowiedź #643 dnia: 02 Wrzesień 2007, 14:02:27 »
Canis spojrzał na włochacza i bez słowa przygotował sie do żucenia zaklęcia jakim jest Tchnienie śmierci. Energia którą canis skumulował w krysztale po wypowiedzeniu formuły przybrała formę pyłów i oparów, którą adept bezzwło9cznie wysłał w stwora. Owy czar ugodził ją w nogę. bestia upadła na ziemię i z trudem próbowała sie podnieść z posadzki.

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Reputacja: 8339
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #644 dnia: 02 Wrzesień 2007, 14:02:47 »
Alculus ładował moc , która miał mu posłużyć do czaru. ÂŁadował by tak długo gdyby nie krzyk Elronda.
Kostur drżał od energii. Elf wycelował kostur w stronę ochroniarza i użył "Pioruna Kulistego". Kostur rozbłysną i wyleciało z niego coś dziwnego. Zamiast jednego pioruna wyleciały trzy , które stworzyły jakby siatkę.
- ciekawe efekty specjalne - pomyślał ALculus.

Offline Sado

• Weteran
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #645 dnia: 02 Wrzesień 2007, 14:11:10 »
Sado splunął krwią i zamknął oczy. Po chwili wstał i otworzył je wpatrując się w potwora. Nadal płonął, zresztą nie było sie co dziwić. Sado władował w to zaklęcie około połowę swej mocy magicznej.
- Teraz go załatwię... mam jeszcze wystarczająco mocy na ten czar - rzekł głośno i skoncentrował się. Jego ciało zaczęło drżeć, lecz Sado jedynie zamknął oczy, spuścił głowę i wyszeptał słowa w Dracońskiej mowie. Po chwili padł na ziemię wycieńczony. Z nieba leciał meteoryt, dostatecznie duży, by mógł zmiażdżyć ochroniarza.

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #646 dnia: 02 Wrzesień 2007, 14:39:51 »
ALculus spojrzał na ochroniarza ,ale w tej samej chwili musiał stworzyć pole ochronne, gdyż :
Czary uderzył w tym samym momencie. Najpierw rozbłysło światło , a potem rozeszła się fala.
Gdy przeszła ochroniarz już nie żył.
 - Pokonaliśmy bydlaka - rzucił w stronę kompanów Elf.
« Ostatnia zmiana: 02 Wrzesień 2007, 14:41:14 wysłana przez IsentoR »

Offline Sado

• Weteran
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #647 dnia: 02 Wrzesień 2007, 14:46:59 »
Sado wstał i podszedł do zwierzaka podważając jego zęby nożem i chowając do plecaka. Po chwili także rozciął tętnicę i napełnił 5 fiolek jego krwią. Patrzył jeszcze przez chwilę na ranę martwego ochroniarza, a której już całkiem wyciekła krew.
- Chodźcie - rzekł - IsentoR może mieć kłopoty.
Ruszył z miejsca, lecz po chwili się zatrzymał "Cholera... nie wiem w ogóle, gdzie oni są". Zamknął oczy i skupił się na zmyślę węchu. "Muszę ich znaleźć!"

(Zabieram 6 zębów yeti i 5 fiolek jego krwi)

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #648 dnia: 02 Wrzesień 2007, 14:53:33 »
Niebo rozbłysło nagle spadł z niego popalony wódz przybyszy uderzając w ziemię, tworząc krater. Ja zaś spadłem w pobliskie gruzowisko. Wstałem opierając się o kostur...
- Ich przywódca nie żyje. Niech jeden z magów teleportuje się po ciało Sir Williama oraz rannego Dragosaniego.
Wszedłem do komnat tam na okrągłym stole leżało 6 monolitów. Wziąłem je i wyszedłem do żołnierzy.
- Trzymajcie kamienie. Niech magowie przygotują portal. Wiedzie jak to zrobić widzieliście mnie przy rytuale w Ombros. Gdy otworzycie przejście udajcie się do miasta. Ja zostanę tu chwilę z darconami i przeglądnę skarbiec przybyszy. Pamiętajcie by pozostać w Ombros, wynagrodzenie zostanie wkrótce przyznane w moich komnatach.

//Oczywiście tym razem również trzeba napisać jak wracacie.

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #649 dnia: 02 Wrzesień 2007, 15:00:27 »
Alculus wział monolity od Króla. Narysował pentagram i :
Rozmieściłem wszystkie sześć monolitów na pentagramie. Podszedłem do pierwszego z nich - symbolizującego ogień. Skierowałem kostur w jego stronę i wystrzeliłem małym płomieniem, który aktywował monolit. Zbliżyłem się do następnego, symbolizującego wodę. Otworzyłem bukłak i wylałem na niego kilka kropel, również aktywował się. Na monolit ziemi posypałem trochę piasku, zaś powietrza uaktywniłem za pomocą chuchnięcia. Piąty z kolei monolit symbolizujący śmierć uaktywniłem zabijając nad nim królika. Ostatni - monolit życia, znajdujący się w środku pentagramu. Aktywowałem przy pomocy jajka, które potraktowane odpowiednim zaklęciem dającym nowe życie. Chwile później wszystkie kamienie przeszyła jasna wiązka światła skupiająca się na centralnym monolicie. Energia cały czas napływała nań destabilizując pobliskie otoczenie. W jednej chwili wszystko ustało a krajobraz przed nami zrobił się matowy i pofałdowany.

- No ja zrobiłem swoje . Teraz niech ktoś pójdzie po Draga i Wiliama.[/i]

Canis

• Gość
« Odpowiedź #650 dnia: 02 Wrzesień 2007, 15:08:47 »
Canis usłyszał słowa króla i teleportował się do miejsca położenia ciała Sir Williama. Deportował sie tuz przed namiotem gdzie jego ciało leżało. Canis wszedł do obozu, zobaczył ułożone ciało na stole, pryłożył dłoń do czoła nieszczęśnika, i deportował sie wraz z ciałem do miejsca pobytu innych członków wyprawy. Położył ciało pod jedną se ścian.
Potem pomyślał o miejscu gdzie jest ciało rannego Dragosiniego. chwilę później znalazł się w tamtym miejscu. zobaczył leżącego Dragosiniego na ziemii. Canis spojrzął na jego ciało. Było strasznie poranione. Canis bezzwłocnie złapał wampira za głowę i deportował się obok miejsca gdzie leżało ciało Sir williama. Adept złożył rannego dragosinniego nieopodal miejsca gdzie jeden z magów otwierał portal.

Offline Sado

• Weteran
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #651 dnia: 02 Wrzesień 2007, 15:10:23 »
Sado zdjął plecak z ulgą. Ważył tyle co jego zbroja i miecz razem. Starannie obejrzał wszystkie zebrane trofea, po czym ponownie je włożył i zostawił bagaż na ziemi. Sam usiadł kolo niego i spojrzał w niebo. Najbardziej cieszył się z fiolki krwi smoka, którą zdobył. Porządny wampir sporo by za nią zapłacił, lecz Dracon traktował ją jako pamiątkę. Nagle zauważył grupę innych Draconów, która zbliżyła się do niego. Pytali się go skąd  i kim jest. Sado starannie opowiedział im swoją  historię z mikstury przemiany w Dracona, po czym wymienił z nimi doświadczenia w walce jak i w lataniu. Kiedy rozmowa dobiegła końca pozdrowił ich i położył się na zimnej glebie wpatrując w płynące chmury...

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #652 dnia: 02 Wrzesień 2007, 15:27:26 »
Elf popatrzał na swoją zbroję. W kilku miejscach była uszkodzona. Mithril lekko zmatowiał. Popatrzał na miecz. Był tępy, prawie do niczego. W kołczanie pozostało mu tylko 50 strzał. W taki sposób opuszczał ten wymiar. Podszedł do teleportu jeszcze raz odwrócił sie by spojrzeć na stolicą Draconów i przeszedł przez portal. Z elfem działo się coś dziwnego jak za pierwszym razem gdy trawiła do dracońskiego wymiaru. Nagle usłyszał jakieś rozmowy. Otworzył oczy. Stał na tej samej polance co kilkanaście dni temu. Po krótkich oględzinach elf udał się w drogę do komnat króla...

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #653 dnia: 02 Wrzesień 2007, 15:42:11 »
Morii podbiegł do IsentoRa:
 - Czy mógłbyś się zapytać Elish Ehru czy nie dałby mi albo pożyczył mi książki pt. " ÂŚwiatłość"? Proszę zrób to dla mnie  
Król spojrzał na Elfa i odszedł.
Elf odwrócił sie i rzekł :
- Sado i Canisie weźcie Draga i przejdźcie z nim przez portal. Dante i Travisie wy natomiast weźmiecie Wiliama , ok?

Canis

• Gość
« Odpowiedź #654 dnia: 02 Wrzesień 2007, 15:50:25 »
Canis rozejrzał się po okolicy, spojrzał na ciało zmarłego Sir Williama oraz rannego Dragosiniego. Użył czaru telekinezy, aby przetransportować oba ciała przez portal, poczym spojrzął za siebie i przeszedł przez portal. Gdy przeszedł rpzez neigo zobaczył miasto Ombros przed sobą. ponownie użył telekinezy i wraz z rannym Dragosanim poszedł do Siedziby Wampirów.
Stanął tuż przed wrotami owej fortecy. zapukał i drzi otworzyły się, a w nich stanęła Metzil wraz ze swym synem. Gdy zobaczyła Adepta wraz z rannym mało co nie zemdlała.
- Gdzie go położyć. mam nadzieje ze przezyje. - powiedział Canis biegnąc za Wampirzycą, która rozpa czona biegła ile sił w nogach. Canis złożył ciało na stole, a metzil zaczęła coś robić. Canis oddalił sie i wyszedł z siedziby. Powrócił na miejsce gdzie znajdował sie portal i ponownie użył telekinezy na ciele Sir Williama. Wraz ze zmarłym pokierował sie w stronę komnat króla na zamku...

Offline Sado

• Weteran
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #655 dnia: 02 Wrzesień 2007, 16:01:29 »
Sado wyciągnął się i rzucił spojrzenie na przepiękny inny wymiar. Po chwili zaciągnął się powietrzem i wzleciał w powietrze. "William nie żyje, Dragosani jest cholernie ranny, wyrżnąłem od groma wrogów... ahh... takich wakacji nie miałem od poprzednich spotkań z Vame albo Darialem... dobrze jest tak powalczyć" - pomyślał, po czym uśmiechnął sie obłąkańczo. Spojrzał na swoje dłonie - były umazane z krwi wrogów. Sado wyjął z kieszeni brudny dzienniczek i otworzył go na czystej stronie, po czym poszukał jakiegoś pióra. Nagle zauważył ptaka lecącego nad nim. Dracon uniósł się w powietrze i wyciągnął miecz, przecinając ptaszysko na pół. Wylądował i podniósł jedno pióro i umoczył je w krwi na swoich dłoniach, po czym nabazgrał coś w dzienniczku. Po chwili zamknął książeczkę i schował ją tam gdzie była. Podszedł ponownie do swego plecaka i usiadł koło niego.

Offline Altair

• Magnat
  • Reputacja: 609
  • Bóg ma nas w opiece
« Odpowiedź #656 dnia: 02 Wrzesień 2007, 16:07:37 »
Altair nie słyszał już walki, jednak okrzyki radości i krzątaninę przy przygotowaniach powrotu. Nałożył jedwabną koszulę, którą nosił pod zbroją, ubrał pas z mieczem i chwycił zbroję w ręce.
- Ech... pokonali ich... - stwierdził Altair i powoli podniósł się opierając o ścianę. Postał chwilę i powoli, utykając szedł w kierunku wyjścia. Przy drzwiach padł na ziemię.
- Cholera! - krzyknął - czy nikt nie widzi, że potrzebuję pomocy!? - krzyczał Altair nie zważając już na dobre maniery i uprzejmość.
Podbiegło do niego dwóch Draconów i wzięli go pod bok. Kiedy doszli do czegoś w stylu ławy położyli Altaira i dali znak, by chwilę odpoczął. Po chwili Altair podniósł się i przeszedł przez portal. Ponownie spadł, jednak na miękką, wysoką trawę na łące.
- Szlag!!! - krzyknął Altair całkowicie wyprowadzony z równowagi. Jednak spostrzegł, że nogi go już nie bolą - to tamten wymiar źle na mnie podziałał - powiedział, jednak nadal czuł ból pod łopatką - potrzebna mi kuracja.
Spojrzał jeszcze na łupy. Z wyprawy zdobył ząb smoka, 2 kryształy i skórę jednorożca z innego wymiaru. Skierował się w stronę bramy...

Offline Dante

• Obywatel
  • Reputacja: 40
  • Are you talking to me bitch?
« Odpowiedź #657 dnia: 02 Wrzesień 2007, 16:09:03 »
Dowidzenia bracia , siostry, dziadkowie i babcie lece !

I przeszedłem prze portal. Moej oczy ujrzały wilekie i znajome Ombros. Czym prędzej skierowałem się ku dzielnicy portowej do swego domu.Wkoncu dotarłem i odpocząłem troche. Następnie skierowałem się ku bramier by poczekać na innych.

Offline Melitele

• Obywatel
  • Reputacja: 11
    • Karta postaci

« Odpowiedź #658 dnia: 02 Wrzesień 2007, 16:12:14 »
Melitele wstała ostatni raz popatrzała na inny wymiar . Po czym wraz z innym przekroczyła portal. Po chwili znalazła się na tej samej polanie z której wyruszali na wyprawę . Uradowana wróciła do domu …

Offline Lees

• Myśliwy
  • Reputacja: 60
  • "Boga nie ma w domu, wyjechał na wakacje do Vegas"
« Odpowiedź #659 dnia: 02 Wrzesień 2007, 16:58:37 »
Lees przeszedł przez portal.Ta wyprawa była dla niego strasznie męcząca.Na szczęście to już koniec.Był na polanie Ombros.Zobaczył ludzi którzy już przeszli przez portal.Wziął swoje manatki i ruszył do komnat króla...

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #659 dnia: 02 Wrzesień 2007, 16:58:37 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18