Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

GS TW GC...

<< < (2/3) > >>

Dee'mon:
Gothic Site- Stronka jest świetna artykuły są na bardzo wysokim poziomie, lecz niema tego czegoś, co mnie przyciąga do TG
Gothic Center-Strona może świetna nie jest a na forum jest coraz więcej spamu, lecz do tej strony mam pełny szacunek, bo było to pierwsze forum, na którym się zarejestrowałem, więc mam do niego wielki szacunek
Gothic Net-nie lubię tego portalu nie powiem, czemu ale nie lubię
Tawerna Gothic-Dla mnie to numer 1 wszystko tu jest świetne

Casano:
Jak wiadomo, na rynku stron o grach Gothic, konkurencja podupada. Chodzi mi przedewszystkim, o bardzo dobrą stronę, która stała na wysokim poziomie, a była nią GNET. Szkoda że to sie wszystko tak potoczyło, jednak już od paru miesięcy, nic ale to kompletnie nic się tam nie działo. Dlatego zamknięcie portalu, było rzeczą jasna i moim zdaniem słuszną.

Co do WOG'u, dlamnie ten serwis pozostanie zawsze niczym ciekawym. Prostym, nic nie robiącym serwisem, któremu zależy wyłącznie na forum i jego statystykach. Praktycznie można powiedzieć, że owo forum jak i strona już nie działają( w pewnym znaczeniu ).

GC, dlamnie to tylko kwestia czasu, aż serwis zostanie zamknięty. Niewiem na co oni tam jeszcze liczą, chyba na to, że zjawi sie ktoś i wszystko im to poukłada. Zenada, z dobrego serwisu, wyłącznie przez administracje, pozostało wielkie NIC.

Takie są moje poszczególne opinie.

Arkhan:
Chciałbym tu jeszcze ocenić pewno dodatkowe foro ;]

--- Cytuj ---Gothic net
--- Koniec cytatu ---

Oczywiście, byłem zarejestrowany. Na początku był naprawde rewelacyjny klimat, strona i forum w bałdzo szybkim tempie sie rozwijała. Pomimo wielu kłótń, praktycznie wszystko straciła, a ja bardzo sporadycznie tam wchodziłem.

--- Cytuj ---Gothic Up
--- Koniec cytatu ---

Moje pierwsze forum na jakim sie zarejestrowałem. Kiedyś stał na naprawdę bardzo wysokim poziomie, kazdy bał sie napisać posta bo czyhali modzi tacy jak Glifion czy Arcane  , ale te czasy minęły i od ostatniego hacka ten portal pod względem klimatu spadł. Dla mnie, osobiście, niewiadomo jakby spadł, Gothic UP 4ever. 9/10

--- Cytuj ---WoG PL
--- Koniec cytatu ---

Kaszana i n/c. ÂŚmieszni modzi wstawiający warny za brak przecinków, nic nie robiąca administracja, [newsy na stronie]...najlepiej unikać tego serwisu.

--- Cytuj ---Gothic Center
--- Koniec cytatu ---

Podobno admin mieszka w moim city i 3 minuty odemnie  ale to swoją drogą...
Również byłem tam zarejestrowany, ale nie pobyłem długo gdyż znudziło mi się. Jedynie moge zaznaczyć że tam zrodziło się moje pierwsze opowiadanie o grze gothic ;] A spamu tam zawsze było dużo...

--- Cytuj ---Gothic Site
--- Koniec cytatu ---

Serwis stoi na bardzo wysokim poziomie pod względem artykułów, newsów, działów. Na forum dla mnie jest brak klimatu, za duży świat by tam sie wybić...

--- Cytuj ---Tawerna Gothic
--- Koniec cytatu ---

Jak dla mnie, nr 1 w Polsce. Cieszę się i raduje, że się tu zarejestrowałem, a było to jeszcze na starym adresie gothic.nuh.pl . Mnóstwo działów na stronie, każdy napisany estetycznie i zgodny z ortografią. Na forum jest klimat, ciągle jest napływ userów i postów spowodowany premierą g3. Poprostu serwis sie rozwija i dam tylko jemu oprócz gothic up ocenę 9/10.

Z wyrazami szacunku i tak dalej TG ;]

Arthas:
Ja także się wypowiem.

Gothic Site - największy, najpopularniejszy i niestety najlepszy portal o Gothicu w całej Polsce. Od wielu lat witryna trzyma równy, wysoki poziom pod względem niemal wszystkiego. Na stronie widnieją wspaniałe i bardzo dobrze napisane artykuły na temat wszystkich części sagi, ogromny napływ newsów, warto zaznaczyć, iż GS posiada również dość duży download, jak i całkiem niezły biuletyn - "Głos Khorinis". Jedyną a zarazem bardzo znaczącą wadą jest forum, na którym panuje olbrzymi chaos, zamieszanie, spam itd. Jak widać, 25 tysięcy zarejestrowanych userów robi swoje.

Gothic World - Cóż, nie są mi zbyt dobrze znane losy ów strony, jednak pamiętam ją z czasów, gdy była ona sponsorowana przez gry.online i całkiem nieźle prosperowała. W chwili obecnej mam co do niej mieszane uczucia, nie ma ona dla mnie żadnego znaczenia.

World of Gothic PL - szkoda gadać, jak zaznaczył wcześniej Crisis - jedno wielkie nieporozumienie. Totalna porażka i dno. Po co ten serwis w ogóle istniał/istnieje? Jedyne, co mnie interesowało, by przeglądać ów stronę to działy i tematy o modyfikacjach do Gothica, o których można było się stamtąd czegoś dowiedzieć. Reszta, to totalna lipa. Swego czasu WOG miał bardzo dużą popularność, jednak administracja, która nie grzeszy rozumem wszystko zaprzepaściła i zniszczyła, mogło coś z tego być.

Gothic Center - niezbyt dobrze znam i kojarzę tą witrynę, jednak w przeszłości(kiedy się było n00bkiem) dość często się tam pojawiałem i studiowałem zasoby tamtejszej strony. W pewnym stopniu mnie tam ciągnęło, jednak kiedyś przejrzałem na oczy i stwierdziłem, że nie ma sensu dalej wbijać na GC. Teraz, można powiedzieć, iż serwis jest na skraju upadku, a administracja nie ma ochoty/zamiaru go ratować.

Gothic Net - rzadko kiedy odwiedzałem Gothic Net, jednak trzeba przyznać, że był on jednym z najlepszych w swoim rodzaju i należy mu się mój dożywotni szacunek. Po mimo wielu kłótni, o których mogłem od kilku osób usłyszeć, serwis zawsze próbował "stać na nogi" i wielokrotnie mu się to udawało. Bardzo podziwiam ten serwis nie tylko za świetne artykuły będące na stronie, które zawsze z przyjemnością lubiłem przeczytać, ale również za wspaniałe, oddające wyśmienity klimat forum i osoby, które G Net stworzyły.

Gothic Khorinis - Jeden z głównych rywali TG o miano najlepszej strony o Gothic. Serwis powstał dość niedawno i już zyskał dość dużą popularność. Wielka szkoda, że administracja lubi czasem od Tawerny coś "zapożyczyć" bądź wziąść, nie podoba mi się to, choć mimo wszystko lubię obserwować tą stronę.

Gothic Up - Kolejny, duży konkurent TG. Od niedawna znów funkcjonuje i wygląda na to, iż pozbierał się po kolejnym "haku". Swego czasu byłem tam redaktorem i lubiłem wbijać na forum Gothic Up. Dość często przesiadywałem również na tamtejszym chacie, jednak w chwili obecnej nie ciągnie mnie tam tak, jak kiedyś. Trzeba także zaznaczyć, że G Up także zapożycza choćby screeny i zdjęcia z naszej Galerii, nie kwapiąc się nawet ze zmianą nazwy ów plików...

Crisis:
Teraz może ja jeszcze coś napiszę o paru stronkach ;]

Gothic Net: Byłem tam jedną z najbardziej rozpoznawalnych na tej stronie już praktycznie od old G Net. Wielka szkoda, że portal na, którym byłem od samego początku został zamknięty. Radek stworzył naprawdę dobrą rzecz, a pomagali mu dwie osoby, którym chciałbym bardzo podziękować. Są to: Thorbjorn (Thoro ;]) i ReZiWiz (Respev ;]). Pomagali oni w rozbudowie strony i to tak naprawdę dzięki nim też doszliśmy do dobrego poziomu.
Zawsze byłem na G Net osobą niedocenianą, ale na nowym już G Net Ceasar dał mi moda, a skończyłem na G Net ze stanowiskiem supermoderatora ( I nie miałem Reinmar go po tobie ;] Ceasar i Isaac już chcieli Cię usunąć z tej pozycji i mnie dać tam, ale ty wcześniej "COÂŚ" zrobiłeś :P) Miło było na G Net, ale cóż... tak naprawdę taki jest los każdego portalu o grach ;]

Gothic up: Oj przyznam, że się odrodzili na poważnie... strona jest jeszcze w czasie prac, ale forum idzie pełną parą. Stara baza danych, stara ekipa, starzy ludzie, nowe artykuły... Powiem już szczerze, że G UP wróciło na swoje stare miejsce wśród mojego własnego rankingu stron o  Gothicu ;]  G UP jest naprawdę dobrą stroną, którą odwiedza naprawdę multum ludzi... Przykro mi to mówić, ale to WY ich gonicie nie ONI was ;]  G Up powróciło i nie tyle, że się odrodziło, ale się rozwijają w piekielnym tempie... TYLKO oni mogą dogonić G Site, jeśli to w ogóle możliwe :P

o reszcie stron o Gothicu (tych szanowanych i większych) już napisałem... A oto mój mały ranking:

1. Gothic Site - 47 punktów na 50 możliwych
2. Gothic Up - 41 punktów na 50 możliwych
3. Tawerna Gothic - 39 punktów na 50 możliwych
4. Gothic Khorinis - 32 punktów na 50 możliwych
5. Gothic World - 25 punktów na 50 możliwych

Przyznam, w tym rankingu jestem surowy bardzo ;] Sposób punktowania zachowam dla siebie...

Pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej