Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

GS TW GC...

(1/3) > >>

Ret Sam:
Który portal lubisz najbardziej?Ja zdecydowanie najbardziej lubię Gothhic World.Teraz może nie zagląda na nią wiele userów ale i tak pozostaje najlepsza.... Na drugim miejscu jest tawerna gothic.Cenię tę stronę za aktywnych userów itd.Trzecie miejsce zajmuję Gothic Site.Mają bardzo,bardzo dużo aktywnych użytkowników.Dalej nie chcę mi się pisać  .

Pozdro!!!

Thoro:
Imo, nie widze sensu w temacie. To chyba oczywiste, że większość osób z tego forum zagłosuje na Tawernę, ponieważ gdyby nie to przypuszczam że zamiast bywać tu poszliby na jeden z konurekcyjnych portali. Jeśli już mamy oceniać, to niech te oceny będą konstruktywne.

Postaram się ocenić wszystkie z tych stron w miarę szczegułowo i na samym końcu, przedstawić mojego faworyta.

Gothic Site - Ten portal był zawsze dla mnie wzorem do naśladowania. Większość artykułów jest wykonana na prawde solidnie, a wszystko jest opisane w sposób szczegułowy. Wielkim plusem, jest zapewne galeria która wygląda jak należy - czyli profesjonalny system a nie infopage z 4 miniaturkami.

Niestety forum, to już nie to samo co strona. Nigdy nie przepadałem, za "Gothic Forum". Głównie ze względu na ustaloną hierarhię - większość nowych użytkowników jest traktowana zazwyczaj jak powietrze a pracy niektórych moderatorów wolę nie komentować...

Gothic World - Jak do każdej innej strony, również do nich miałem i mam szacunek. Niestety, podczas ostatniej konwersacji przy której administrator Lee próbował nam uświadomić kim my nie jesteśmy zmieniłem zdanie.

Wg. mnie niektórym osobom, ż tegoż portalu przydało by się trochę samokrytyki i szacunku do cudzej pracy  .

World of Gothic - Ten portal, to chyba jakieś wielkie nieporozumienie. Największym minusem, tej strony jest nie dojrzały administrator który uważa się za pępek świata a swoją stronę za najlepszą. Niejedoktornie pokazywał, jaki to on jest żałosny i nieodpowiedzialny. Imo, sama strona nie prezentuje sobą niczego ciekawego jednak zdaniem administratora i innych osób które nie wiele różnią się od wspomnianej osoby jest najlepszą stroną o Gothic.

Obecnie ta pseudostrona "gnije", wraz z opustoszałym forum na którym widujemy już samych weteranów. Cóż, to nawet dobrze bo cała ta szopka nazwana "World of Gothic PL", nie powinna mieć nigdy miejsca.

Gothic Center - Powiem krótko - żenada. Większość artykułów, wygląda tak jakby była pisana przez osoby w średniej wiekowej 9/11 lat. Zasady, na forum są wręcz absurdalne a administratorzy prezentują żenujący poziom używając wulgazyzmów na publicznych łamach forum.

Na dzień dzisiejszy strona upada, jednak wspaniali administratorzy mają to gdzieś. Jedyny odzew ze strony szanownych panów, to zgarnięcie tzw. "osób chcących pomuc" żeby potem znowu pierdzieć w fotel i cieszyć się jak to na ich "forum" rejestrują się kolejni użytkownicy.

Gothic Net - Pomijając Gothic Site, to mój faworyt ze wszystkich wymienionych stron. Przez ponad półtoraj roku byłem jedną z głównych osób odpowiedzialnych za ten serwis. Przez ten czas byłem światkiem rozkwitu strony, jak i zaangarzowania Radka w jej rozwój. Podziwiam tego człowieka, głównie za to że doszedł do tego przede wszystkim sam w przeciwieństwie do pana  Necrosa z "World of Gothic PL" za którego to prace odwalili ludzie postronni.

Tak więc jak mówiłem, moim faworytem pozostaje Gothic Net. Niestety ostatnimi czasy portal ucierpiał, z powodu zasypu dziećmi przez co już na forum nie ma takiej atmoswery jak kiedyś.

Isentor:
Gothic Site - Portal do którego zawsze mam pełen szacunek, jak i również do administratora owego serwisu.
Co prawda dane w artykułach czasami są niedokładne lub posiadają pewne niełanse ale to ginie w pięknie wykonania. Liczby aktywnych userów można mu pozazdrościć jedna to normalna kolej rzeczy wkońcu to najstarszy polski serwis o grach z serii Gothic. Oczywiście ma też swoje złe strony...a jedną z nich jest forum dyskusyjne...jak opisał wcześniej Thor "ignorancja" daje się tam ostro we znaki.

Gothic World - O tym serwisie zacząłem mieć złe zdanie od dość niedawna a stało to się z zachowania admina owego serwisu. Jak i wywyższania się jego czy jego redaktorów/moderatorów...ludzie ci sądzą, że ich portal jest idealnym wręcz boskim dziełem co za tym idzie nie dadzą powiedzieć o nim choćby krzty złego zdania. Wiadome jest, że...do samokrytyki trzeba dorosnąć...

Najgorszym z ich zachowań jest bezczelność i chamstwo mianowicie ludzie ci nie dadzą powiedzieć złego zdania o swoim serwisie lecz inne "jadą" z góry na dół. ÂŻe by tego było mało wzorują się na tak negatywnie krytykowanych przez siebie portalach. Pojawia się pytanie...po co wzorują się na bardzo złych portalach skoro ich jest idealny ?...

World of Gothic - Serwis ten stracił swoje dobre imie w moich oczach już dawno, dawno temu. Pomijając masę innych rzeczy najbardziej zdenerwowało mnie zachowanie Necro... Człowiek ten wywyższa się sponad innych...jego chamskie zachowanie wobec mniejszych for dyskusyjnych zapamiętam po wsze czasy...nie będę opisywał sprawy świadkowie tamtych zdarzeń pamiętają pogróżki pseudo hakera...
Oczywiście dla nas w pewnym stopniu było to zabawne ale pokazało prawdziwą "chamską" naturę pana Necro.

Gothic Center - Był to 2 portal na który zawitałem i na którym spędziłem większość czasu pełniąc posadę moderatora. Kiedyś serwis ten miał czym się prezentować lecz na dzień dzisiejszy może się tylko wstydzić...
Administrator olewający serwis czekający tylko na to aż ktoś odwali za niego brudną robotę...wysługiwanie się dziećmi również nic nie dało...przykładem tego są mało inteligentne pod względem treści arty.
Jeśli chodzi o forum dyskusyjne...80% zawartości to spam resztę sami znacie...
Gothic Center podupada ośmielę się powiedzieć że już się to dokonało...co prawda mała grupa ludzi probuje coś zdziałać ale nie daje im dużych szans na sukces.

Gothic Net - Z tym serwisem nigdy nie byłem zbytnio zżyty, jego losy też nie przykuwały mojej uwagi. Co prawda zdarzały się sytuacje za które administracja GN powinna się wstydzić...
Jeśli chodzi o forum...kiedyś panował tam lepszy klimat obecnie nie zbyt długo mogę tam przesiadywać, nic mnie tam nie trzyma...głownie chodzi o tematy jak i ich treść.

Gothic Khorinis - Nie lubię serwisów, które wzorują się na TG, zapożyczają sobie nasze innowacje a później szczycą się swoją wielkością...eh.

Gothic Up - Serwis wzoruje się na innych portalach...nawet nie chce im się zmieniać nazw plików w galerii wszystko ściągają jak idzie...eh. Chyba nie muszę wspominać, że takie zachowanie bardzo mnie irytuje.

Casano:
A więc ja też krótko opisze każdy z wyżej wymienionych portale.

--- Cytuj ---Gothic Center
--- Koniec cytatu ---
- jest to jeden z najgorszych bardziej "znanych", portali o Gothicu. Obecnie panuje tam ładne zawirowanie. Zaczne od grafiki. Jest przejrzysta i czytelna, ale zupełnie nie komponuje się w klimaty Gothica. Wchodząc na nią, nawet po logu trudno poznac, że to strona o Gothicu, mimo napisu. A więc grafika na stronie, napewno nie przyciąga ludzi. Co do artykułów, to już może lepiej zostawie bez komentarza. Każdy może wejść i przeczytac, hmm a raczej spróbować tego czegoś przeczytać. Jednym słowem administracja ma to wszystko w d*pie.

Co do forum, grafika przejrzysta tak jak wyżej, ale również wogóle nie pasująca do gry. Była robiona napewno na podstawie strony, i dlatego wyszło wielkie nic. Na forum praktycznie nikt już nie przesiaduje, admini nic nie robią, sądzać, że wszystko same się zrobi. Ludzie/modzi odchodzą, czemu się nie dziwie. Jednym słowem "jeden wielki syf i nie porządek panuje".

Gothic World - co do portalu. Artykuły poukładane, przynajmniej większość, newsy prawie na bierząco prowadzone. Mam złe mniemanie o stronie, ze względu, na kiedyś wymyślony news, premiery o Gothicu, dlatego wchodząc i czytając newsy nie jestem teraz pewny czy tak naprawde jest. Co do admina, uważa, on jak i jego członkowie, że mają naj naj strone w sieci. Niestety tak nie jest i długo nie będzie, jeżeli nie wprowadzą jakiś cikawych zmian. Szata ładna, jednak nieda sie ykryć, że jest nudno.

Forum, również posiada, ładny skin. Napewno klimatyczny. Hmm, jednak forum, można powiedzieć, już kilka ładnych miesiecy, jak nie dłużej, przechodzi kryzys, w którym ludzie, a raczej garstka ludzi przebywa na forum. Forum od dłuższego czasu, jest martwe, nic ale to zupełnie nic się na nim niedzieje, od aktywnych tylko i wyłącznie moderatorów i administracji.

--- Cytuj ---Gothic Net
--- Koniec cytatu ---
- ten portal, napewno posiada jeden z najładniejszych szat graficznych na stronie. Własny CMS, wiele artykułów, pisanych na dobrym poziomie, i to co najważniejsze, częsta aktualizacja strony najnowszymi wieściami, ze świata Gothica. Jedno co im zarzucam, to nie konsekwentnośc, dokłądniej mówiąc, dzieje, sie od dłuższego czasu wiele roszad. Niemogą zapewnic sobie jednego stałego teamu. Od keidy pamietam co pare miesiecy, administracja jak i modzi zmieniają się i to często. Dlamnie to minus.

Forum, oceniam również tak samo jak strone. ładne przejrzyste, i poukładane.

--- Cytuj ---Gothic Site
--- Koniec cytatu ---
- to napewno jeden z królestw w Polsce. Tego nieda się ukryć. Imponują mnie wieloma, informacjami na temat Gothica, oraz bardzo ale to bardzo czestymi ciekawostkami. W chwili obecnej napewno gigant, nawet pod wzgledem liczb. Moze i szata graficzna szału nie robi, to jednak klimat jakiś zachowuje.

Forum również. ładna skin, wielu aktywnych użytkowników, tego samego nie moge powiedziec o moderatorach, ale to ich sprawa. Napewnoi przez wiele kolejnych miesięcy, będą dalej królować.

--- Cytuj ---WOG
--- Koniec cytatu ---
- bez komenatrza, jedna wielka tragedia i pomyłka.

Pozdrawiam

Casano:
Odswieżam, temat, aby poznać zdania innych uzytkowników forum.

Zapraszam do dyskusji, przez ten czas, wiele się zmieniło..

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej