Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Pierwsze spotkanie z Gothiciem
putin:
u mnie to było tak. nie pamiętam dokładnie który to był rok (2001 czy 2002) ale chodził ze mną do klasy taki jeden gość co tylko nawijał o Gothicu 2. wszyscy uważali go za dziwaka. kiedyś powiedział, że może grę pożyczyć więc ok. podczas instalacji myślałem sobie: "jakiś szit". włączyłem grę, pograłem 15 minut i wywaliłem. następnego dnia, gdy oddawałem mu cd mówiłem , że ta gra to kupa. jednak on swoje i, że mam zagrać raz jeszcze. ponowna instalacja. gram. szok!!! coś mnie olśniło i się wkręciłem na maksa. po jakimś czasie patrzę, a kumpel mi 1 przynosi . gadaliśmy o Gothicu i z czasem staliśmy się najlepszymi przyjaciółmi. jako, że w gimnazjum ani On ani ja nie mieliśmy neta to informacji o Noc Kruka szukaliśmy na lekcjach infy. w okresie świątecznym ktoś rzucił hasło, że Noc Kruka ma taki jeden typ na mieście. biłem do niego z 5 razy i zawsze miał jakiś wykręt, że nie ma. jednak z czasem dowiedziałem się, że premiera dopiero będzie. w końcu nadszedł ten dzień. ZA TO MNIE ZLINCZUJECIE. pamiętam, że był to czwartek. wchodzę przez godz. 20 na stronę torrent (dawny Click-Plick.org). strona zamulona jak był, ładuje się z 2 minuty. patrzę a tam Noc Kruka. byłem po prostu szczęśliwy. wtedy miałem słabego neta i leciało ok 12 kB/s. w piątek rano już część miałem. poszedłem do dentysty, wracam a tam komp zawieszony. nie udało się odzyskać danych. to nic. od początku włączyłem ściąganie. cały piątek i sobotnią noc leciał komp. pamiętam, jak ludzie prosili w komentarzach o seed'a. ok godz. 10 rano w sobotę byli pierwsi, którzy grę pobrali. mój pc leciał do 1.30 w nocy. gra się ściągnęła. jako, że było późno tylko zainstalowałem by zobaczyć czy działa. działała. rano jeszcze kościoł i gra . grałem całe przedpołudnie i popołudnie. pod wieczór wpadł przyjaciel. pojechałem do niego z kopią .jednak coś u niego nie poszło i nie zagrał. po powrocie do domu, pograłem trochę i poszedłem spać. od poniedziałku były ferie i wtedy się nagrałem.
ps kiedyś będąc w biedronce widziałem Gothic 1 za 19.90. dziadek kupował grę wnukowi. normalnie zazdrościłem szczawiowi, że taka chwila (gra w Gothica) dopiero przed nim
fijolek:
Ja poraz pierwszy miałem przyjemność pograć w to gre u kumpla w 2001 r i tak mi się spodobała że jak zaczełem grać u niego o 12 to skończyłem o 3 w nocy , oczywiście jak wracałem do domu to z porzyczonymi 2cd z gothicem i do dziś jestem wiernym fanem gothica . G1przeszlemna starym sprzęcie dla Gothic 2 kupiłem nowego PC a dla Gothic 3 dokonałem moderniazacji za 2tys i nie żałuje jak G4 się ukarze to też kupie nowego PC tylko by sobie w Gothica pograć
wErNi:
--- Cytuj ---Mieszkam we Włocławku(ponure nie)
--- Koniec cytatu ---
heh zazdroszcze ci że tam mieszkasz z jednego powodu :D sklep Tribal Gear
heh moja przygoda z Gothicem zaczęła się dosyć późno i to od drugiej części gry. Pewnego słonecznego dnia zawitał do mnie kuzyn z płytkami w których dzięki Bogu znalazł się Gothic 2. Gra mnie bardzo mocno wciągnęła. Przeszedłem ją na wszystkie możliwe sposoby itp. Nawet nie rozkminiałem nad poprzednią częścią. Po przejściu Gothic 2 pojechałem z rodzinką do hiper marketu na zakupy i jak się okazało tuż przy wejściu stały gazetki komputerowe, gdzie po między nimi leżał Gothic w extra klasyka neXt (z tekturowym podełkiem). I tak zagrałem w Gothic 1... tak jak i w Gothic 2 przeszedłem gre na wszelkie możliwe sposoby, po czym znów zagrałem w Gothic 2 jako kontynuacja fabuły ;] Potem tylko PRE-ORDER w gram.pl na EK Gothica 3 i ziuummm :P
Rhobar I:
Mi pożyczyl gothica kumpel w jakims 2003 roku.
BeoWolf:
Ah tak,pamiętam ten dzień jak by to było wczoraj 16 Kwiecień rok 2003:
Właśnie rozmawiałem z moim bratem Ciotecznym(kuzynem) o takiej misji z gry Medal of Honor.(nie mógł jej przejśc ) i właśnie wtedy kiedy wytłumaczyłem mu tą misję powiedział że znalazł jakąś zajefajną Gierkie,i że ma ją przy sobie.Więc ja bez zasanawiania się wziąłem płyte i zainstalowałem Gothic'a gdy go właczyłem brat poszedł do domu.I nie wiedziałem jak podnieśc jakąś rzecz/porozmawiac z kimś i musiałem czekac dwa dni zanim on Przyjdzie.Gdy wszystko mi wytłumaczył,Gothic wciągną mnie Całkowicie.Przez niego,a może Dzięki niemu,5 razy nie poszedłem do szkoły(bo gdy wstawałem od razu włanczalem Gothic'a i za bardzo rozpędzałem się z granie,i mineły 3 lekcje zanim zauwałyłem że musze iśc do szkoły).
Pozdro
ThiefPL
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej