Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Pierwsze spotkanie z Gothiciem
Gunses:
moje pierwsze spotkanie z Gothiciem... moze to dziwne ale bylo na wakacjach 2006, wtedy to moj kuzyn zachwalal jakas gre... potem mi jak pozyczyl... ale w czasei instalacji wystapil blad i nie zaistalowalem Gothic 1 ale dalme sobie z tym spokoj... myslalem ze to jakas glupia strzelanka... ze trzeba bedzie uciec z jakiegos wiezienia... to mnie nie krecilo.. ale puznije okolo wrzesnia pazdziernika bart kupil CD-ACTION i tam bylo bardzo duzo o wielkim hicie GOTHICU 3 i tak zaczolem sie zastanawiac gothic gothic... az przypomnial mi sie ta pozyczonam plyta.. zaineresowany aczolem szukac i czytac rozne recenzje... pomyslalem soebie ze mam tytul Gothic 1 a gothic 3 jak tak opisywana wiec mosi byc to swietna gra... najpierw dostalem gothica 2 na gwiazdke ale ze komp mi nie chcial go pociagnac czoceklem az bart mi kupi 1 no i kupil dostalem ja na imieniny.. i zaczelo sie... pierwsze 15 min gry.. byly okropne.. myslalem ze to jakis kanal.. ale z kazda nastepna godz. zaczolem sie coraz bardziej wciagac w swiat koloni karnej... wkoncu doszlo do tego ze budzilem sie myslame o GH, w szkole - GH potem w domu garjac lub siedzac na stronach o gothicu... a najbardziej zaskoczyl mnie fakt ze 2 razy snil mi sie gothic i bezi jak chodzi po SO < za 2 razem jak mialem sie obudzic, zapisalem gr...-w snie> i tak przeszlem g1 potem u brata na kompie zaczolem garc w g2 i to samo.. opanowala mnie mania grania i czytnia... teraz nie dawno wyszedl w CD-ACTION dodatek do 2 NK... wiec tez przeszlem ... seria gotic jest suuper.. klimat koloni karnej z g1 i klimat wyspy khorins jest swietny tak samo klimat Jarkandaru... mam wiec G1, 2, NK barkuje mi tylko G3 na ktorego zbieram fundusze.... JA-dozywotni fan seri Gothic!
Srilten:
W jakimś czasopiśmie o grach komputerowych coś tam przeczytałem o Gothicu. To był rok bodajże 2002. Kupiłem go sobie po prostu, bo ze screenów wyglądał intrygująco.
Vassili:
Moja przygoda z gothiciem zaczeła się od podwórka. Mój kolega który nie wyraźnie mówi powiedział że gra w kocika. Dziwna nazwa pomyślałem. A pożycze sobie. I widze na okładce gothic. Instaluje i gram. pierwszy raz grałem z chyba 3-4 godziny. oddałem mu ją i na drugi dzień miałem swoją. Po 2 latach kupiłem gothic II. A później NK. Niedawno kupiłem gothic 3.
Paweł Mag Innosa:
Gdy pierwszy raz zobaczyłem grę gothic u kolegi pożyczyłem sobie ją od kolegi to było w lecie 2005 roku, potem gdy wróciłem do domu z grą pobiegłem do komputera i wgrałem ją sobie. Potem gdy grałem już w Gothica 1 niemogłem się oderwać od monitora...
Pozdrawiam
bemol05:
Na początku dostałem Gothica 2 w prezencie na klasowe mikołajki w 2006 roku. Była to dla mnie najzwyklejsza w świecie gra, a w dodatku po kilku włączeniach już się włączyć nie dała. Gdy na początku 2007 kupiłem sobie nowy komp to najpierw grałem w Neverwintwr Nights 2, ale jak kiedyś pojechałem do warszawy, to ogarnęła mnie chęć kupna Gothic 1. W końcu okazało się że G1 jest dużo lepszy niż Never2. Na tym nowym kompie dobrze działał też G2NK, a potem był już G3. Teraz czekam tylko na G4.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej