Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Pierwsze spotkanie z Gothiciem

<< < (23/37) > >>

diego123:
A więc tak:
Dwa lata temu na urodziny kolega pożyczył mi Gothic 2. Najpierw przeszedłem dwójkę, potem kupiłem jedynkę i Noc Kruka. Następnie załatwiłem od kumpla Gothic 3. To tyle.

jf:
Ja pierwszy raz w Gothica gralem u kolegi. Byl to GII. Na samym poczatku to mnie goblin zabijal ;D.
Pozniej gralem coraz lepiej bo mi kolega Gothica porzyczyl, pozniej w GI, a nastepnie w NK, a teraz czekam az mi pojdzie G3. Ale sam to chyba nie pojdzie. :'( A jeszcze niech mi diego123 odda G3!

Jane Doe:
No dobra.. 3 miesiące temu dostałam kompa i poprosiłam kumpla, żeby przyniósł mi pare gierek. Kumpel jak zwykle przyniósł mi jakiegoś postala, far cry`a i taki inny szmelc, a w tym gothica, na którego od razu zwróciłam uwagę. Kumpel zainstalował tego swojego far cry`a i zaczyna gadkę "patrz, jaka fajna gra". Oczywiście ja, jako że nie byłam zainteresowana głupimi strzelankami kazałam mu zainstalować tego jakże dziwnego "gotika" :D. Potem kolega sobie oszedł, a ja zorientowałam sie, że to jest ta "jakże brutalna gra" o której słyszałam dużo, dużo razy. "Ryzyk fizyk" pomyślałam i odpalam gothica. Strasznie długo się ładował, ale potem totalny odjazd.. Gadam z jakimś Diego, ide dalej, a tu jakieś ptaszysko mnie zabija.Wkurzyłam się, odpalam jeszcze raz i wreszcie doszłam do SO. I tak dalej i tak dalej aż po dwóch miesiącach stwierdziłam,że gothic to dla mnie taka.. ucieczka od szarej codzienności i problemów. Można powiedzieć, że gdyby nie Gothic, dalej byłabym tą samą, sztywną dziewczyną jaką byłam do niedawna. Teraz częściej się śmieję z podobieństwa wielu osób, które spotykam codziennie do bohaterów gry. I jestem strasznie wdzięczna wcześniej wspomnianemu koledze (ostatnio strasznie się pokłóciliśmy) że pokazał mi tą wspaniałą grę, mimo tego, że chyba nie do końca mnie lubił.

Zombik625:
My history z Gothic`kem zaczęła się 11.11.06 r. wtedy to na urodzinach u wujka kuzyn odpalił jakąś tam gierkę, ja nie wiedząc co to jest kulturalnie się spytałem, a kuzyn kulturalnie odpowiedział cytuję"To jest najlepsza gra RPG na świecie Gothic II".
I to było na tyle, aż do 28.05.07 r. kiedy będąc u innego wujka zobaczyłem Grę z dziwnie znajomą nazwą. Nie mogąc sobie przypomnieć skąd ją znam postanowiłem od wujka ją pożyczyć i pograć. W domu odpaliłem gierkę po rozmowie z Xardasem przypomniało mi się skąd znałem tą grę. Później kupiłem Gothic oraz Gothic II Noc Kruka oraz (tu się przyznam) ściągałem Gothic III oraz dodatek. I to by było na tyle tej pokręconej historii do dziś gram w Gothic`a i do dziś uważam że kuzynek miał rację.

Amix:
Wiele moich kumpli opowiadało o tej grze, w końcu jeden dostał "piratkę", więc od niego pożyczyłem. Zacząłem od Gothica 2, potem doinstalowałem Noc Kruka. Nie rozumiałem fabuły do końca, więc kupiłem pierwszą część gry. Potem na urodziny dostałem Gothica 3, przez którego dokupiłem dużo RAMu, zniszczyłem płytę główną (nie pytajcie jak...), aż w końcu dostałem nowy komputer. Mogłem grać (oczywiście na najniższej szczegółowości, mimo to gra nadal klatkowała). Zdałem najpierw trójkę, potem dwójkę i na końcu pierwszą część.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej