Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie

Tibia

<< < (19/20) > >>

Szarleǰ:

--- Cytuj ---Pokaż mi tutaj gdzie odniosłem się do mojej znajomości Tibii
--- Koniec cytatu ---

Nigdzie, z twojego postu nie wynika, że starasz się uchodzić za speca, a jednak w tibię sam przyznasz - nie grałeś nigdy i nic o niej nie wiesz, dlaczego więc wypowiadasz się na temat czegoś, o czym nie masz zielonego pojęcia. Poczytaj na pewnych stronach o tibii, a może też dojedziesz do wniosku, że jednak coś w sobie musi mieć.

--- Cytuj ---Nie nabluzgałem na Tibie, nie powiedziałem że gracze Tibii to debile,lamusy etc. więc nie rozumiem skąd twoja agresja na ten post.
--- Koniec cytatu ---

Ale to nie o ciebie kolego chodzi, lecz o ludziach pokroju LEe200, którzy chcą być fajni (?) bo napiszą że tibia jest debilną grą, chociaż nigdy w nią na prawdę nie zagrali.

--- Cytuj ---to porównanie że Tibia jest lepsza od wyżej wymienionych powstało na wskutek twojego postu i było ironią...Jeżeli nie jesteś wstanie tego pojąc trudno
--- Koniec cytatu ---

Nie domyśliłem się że to była ironia, dzięki że mi powiedziałeś :). I nie wiem dlaczego powstało na skutek mojego postu, nigdzie nie napisałem, że tibia jest lepsza od innych gier, jedynie fabularnie co sam zresztą przyznałeś. Coś ci się poplątało :).

--- Cytuj ---Ja również szanuje cię za to że masz inne poglądy ale powoli trace szacunek jak wyzywasz wszystkich od głupków bo mają inne zdanie o twojej ukochanej grze
--- Koniec cytatu ---

Po pierwsze, nie wyzywam wszystkich bo jak na razie powiedziałem jedynie debilu do ciebie i LEe200 (a właściwie to do ludzi jego pokroju). Po drugie tibia to nei moja ukochana gra i nawet cię zdziwię, nie gram w nią, przynajmniej na razie (wole pograć w diablo II jak nie na single, to lubię wejść na battle net, na prawdę świetna zabawa. Tibia to całkiem inna bajka, chcę tylko wyjaśnić co niektórym że fakt, iż grafika jest beznadziejna, nie przesądza o tym że gra również jest durna, wręcz przeciwnie.

--- Cytuj ---Może faktycznie czasami lepiej przeanalizować to co ktoś napisał, a potem stwierdzić publicznie że pisze głupie posty?
--- Koniec cytatu ---

Czasami lepiej.

--- Cytuj ---Odniose się do Lienage 2
--- Koniec cytatu ---
Nie wiem co tak uparliście się na lineage 2... Te 2 gry są całkowicie różne, ich nie da się porównać. Lineage jest typowym mmo, w miarę dobra grafika, różnorodność ekwipunku, potworów itp. Tibia to co innego... jakby na to spojrzeć z boku, jest wprost beznadziejna, jednak aby dowiedzieć się co ludzie w niej widzą i dlaczego w nią grają, po prostu trzeba zagrać. Proszę nie porównujcie do tibii takich gier jak WoW, Lineage, Mu czy czegokolwiek innego bo nie ma to sensu. 

Dalsza dyskusja chyba nie ma sensu. Nie chcę tutaj uchodzić za jakiegoś fanatycznego fana tibii, chciałem tylko uświadomić co niektórym pewne oczywiste (dla mnie) rzeczy. Ja również wole zagrać w MU, czy na BN Diablo II (nie chcę wydawać kasy na takie gry jak WoW czy GW).

Aneuthanasia:

--- Cytat: Nallon Ridarth w 27 Maj 2006, 17:07:28 ---Nio masz racje, choć może właśnie zaczną coś z nią robić bo CipSoft w końcu po woli coś robi.

--- Koniec cytatu ---
Ta, robi. Właśnie gram w wersję 9.0, od Isentorowego 7.4 zdążyli zepsuć już tyle rzeczy, że masakra, gra upada z każdym update - jak dla mnie.

--- Cytat: Eregrin w 03 Sierpień 2008, 19:37:52 ---Tibia pełna chamów i blokerów. Po prostu szkoda gadac.Tibię, już dawno ODINSTALOWAŁEM :D

--- Koniec cytatu ---

Pewną racje masz, przyznaje.
Taka mała rada:
Gdy gracie w Tibie, pamiętajcie, że jesteście ludźmi i zachowujcie się jak ludzie ;).

Szarleǰ:
Czy ja wiem, czy z każdym updatem jest gorsza? Od wersji 7.4 przede wszystkim w miarę możliwości ulepszono grafikę, w końcu takie czasy, że bez tego się nie obejdzie. To na pewno był dobry krok, bo grafika jest na tyle ładna i przyjemna dla oka, na ile może być ładna grafika 2d. Fabuła również ciągle idzie naprzód, dodanie takich wysp jak Yalahar czy Svarground też raczej było dobrym posunięciem. Generalnie to jedno co mi się w tej grze nie podoba, to to, że aby zagrać, trzeba się trochę wykosztować na konto premium, bo inaczej mam wrażenie jakbym grał w demo. Ale mimo to na szczęście powstało coś takiego jak OTS'y, znaczy prywatne serwery, na których z reguły gram. Mimo, że nie mają tego zajebistego klimatu, jaki można poczuć na serwerach cipsoftu, to i tak się fajnie gra, tym bardziej, że wbicie wysokiego lvla nie jest tam dużym problemem. Generalnie w tibii najbardziej pociągającą rzeczą są wojny między gildiami, znaczy się różne akcje, openki (open battle) i tego typu rzeczy, bo pod względem systemu pvp tibia faktycznie bije na łeb inne gry mmorpg. Jedyne, co mi się ostatnio w tibii niezbyt spodobało, to wprowadzenie tzw 'mountów'. W ogóle bez sensu i jakieś takie do tej gry nie podobne.

Jeśli chodzi o ludzi, na prawdę przynajmniej połowa graczy, to spoko goście, do pogadania i w ogóle. Co prawda gra niewiele dziewczyn, ale zawsze coś :P. Najlepiej oczywiście mieć własną ekipę z zaufanymi ludźmi, z którymi przyjemnie się będzie grało i gadało na ventrilo, teamspeaku czy czymś takim. Jeśli jednak wy szukacie znajomych pośród 8 lvli w depo, cały dzień proszących o itemki, to wybaczcie, ale nie wiem czego oczekujecie, że po drugiej stronie siedzi profesor Oxfordu? Przecież to proste, że jest to jakieś dziecko z podstawówki, które zamiast iść i samemu do czegoś dojść, próbuje przebić się linią najmniejszego oporu.

A ludzi, którzy dalej uważają, że tibia to gówno bo jest brzydka grafika i nie ma muzyki, no i że gra w nią dużo noobków pozbawionych umiejętności pisania, pozdrawiam i mogę powiedzieć tyle, że niewiele się od nich różnią i prawdopodobnie to samo prezentują w swoim WoWie, GW czy w co wy tam gracie ;p

Aneuthanasia:
No tak, są jakieś mapkowe poprawki, co jest pozytywne, ale chodziło mi tu o jakieś balansowanie profesji, nie spodobało mi się to, zmiana czarów, tak samo i oczywiście to, że tak jak mówisz, bez premium czuje się jakby się grało w jakąś demówkę

Szarleǰ:
Balans profesji jest dobry wg mnie. Sorc jest dobry w pojedynkach 1 na 1, ma duży dmg i w ogóle, jednak na wojnie nie jest zbyt przydatny. Druid z kolei jest jakby tym samym, ma mniejszy dmg, jednak może leczyć innych graczy, paraliżować, jako jedyna profesja, a bez tego ani rusz na jakąkolwiek bitwe więc druid jest bardzo potrzebny. Knightem się gra ciężko i trzeba umieć, jednak podobnie jak z druidem, bez niego ani rusz, bo zawsze potrzebny jest bloker, czy to na wojnie, czy na jakichś huntach. A Paladynem się gra przyjemnie zarówno samemu, jak i w grupie, nie ma jakichś specjalnych umiejętności, aczkolwiek na wyskim poziomie może robić za blokera (w zestawie z leczącym go druidem). Właściwie w tej kwestii nie ma się do czego przyczepić, ale każdy może mieć swoje zdanie  ;).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej