Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie
Tibia
Deft:
Ja teraz trochę pogrywam w tibie. Lecz jestem n00b w tej grze IsentoR pamięta jak mu zawracałem głowę takimi błahostkami jak np. jak jest pochodnia lub jak wyjść z ruku. To koledzy mnie namówili żebym w to grał. Troche pograłem i nawet mnie wciągnęło lecz ja w tibii nie widzę nic oprócz bezsensownego chodzenia po świecie i zabijania potworów.
tH.:
Nie grałem i nie zagram. Nie lubię takich gier a jedyną gierką, w którą grałem na MP jest ET. Nie tak dawno czytałem artykuł o zagrożeniach wynikających z gry w Tibię - dzieci zamiast się uczyć siedzą przed komputerami i bezmyślnie gapią się na ekran. Inni hodują postaci, które następnie są sprzedawane. Co za bezsens.
Zamiast wziąść się za bardziej konkretne rzeczy, marnują czas na te durne gry. Już boję się pomyśleć, co będzie, gdy ukaże się potencjalny multiplayer do Gothica. Pro "fani" olewając wszystko nie będą lepsi od "Tibiowców". Przy płatnym abonamencie to już istna tragedia, Młodzi ludzie zamiast oszczędzać zaczną wydwać pieniądze na grę - przecież to istna głupota. Po pewnym czasie im zabraknie to zaczną kraść własnym rodzicom, kolegom w szkole bo czego się nie robi dla kochanego Gothica -_-.
Nallon Ridarth:
Masz racje. Też ostatnio sobie na google video oglądałem reportaże TVN czy TVP3 na temat Tibii i wynika że nieźle to uzależnia młodych. W takie gierki to trzeba się umieć opanować nad sobą, czyli wiedzieć ile trzeba grać i nie wydawać kasy, bo to czysta głupota, ale pewnie dla tych co są nałogowcami, wydawanie pieniędzy nie przeszkadza. A to że Tibia, ma małe wymagania bardziej zachęca coraz to nowszych graczy. Kto ma silną psychikę, to nie powinnien bać się grania, a kto nie ma.. to lepiej żeby się nauczyć panować.
Seth:
Nomp nie dawno w jakieś gazecie pisało że dzieciak swojo matke pobił za to że mu kompa wyłonczyła a z tym razem Tibie. Jak dla mnie to bezsensowne zabijanie potworów łażenie itp... a na dodatek jak sprzeda to swojo postać to i na nowo zacznie :P i historia sie powtarza
tH.:
--- Cytuj ---Nomp nie dawno w jakieś gazecie pisało że dzieciak swojo matke pobił za to że mu kompa wyłonczyła a z tym razem Tibie.
--- Koniec cytatu ---
No, również o tym czytałem. Ogólnie mówiąc ewidętna przesada, ale czemu się dziwić skoro psycha mu już dawno siadła z powodu tej Tibii.
Nawiązując do takich zdarzeń nadal sądzę, że limity wiekowe w grach powinny zostać wprowadzone na ostrzejszych zasadach. Poza tym nie trzeba gry typu manhunt, aby zobaczyć przemoc. Choćby w szkole, lub na ulicy. To już nie chodzi o gry z przemocą, erotyką, gwałtami, narkotykami itd bo to nic nowego w życiu młodych ludzi. Tak naprawde majwiększym zagrożeniem są wciągające tryby Multi.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej