Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Czy po Gothic 3 będzie następna część?

<< < (7/8) > >>

Xoulus:
Podejrzewam że na Gothicu 3 się skończy na pewno będzie do niego dodatek ale Gothic 4 to by była już przesada i co niby miało by tam być . Jak wyjdzie dodatek to już nie będą mieli raczej nic nowego do pokazania .A Gothic nie pasował by jako strategia.

BroVar:
wg. mnie w dodatku do Gothic 3 będą wyspy południowe i mnóstwo nowych broni i pancerzy+naprawienie bugów. A co do Gothica 4... ktoś napisał, że G3 kończy się tak, że G4 być nie może... a czy G2 się tak nie kończył?? Też każdy inaczej kończył grę. 1 był magiem, 2 paladynem, 3 łowcą smoków i też musieli dojść do kompromisu. Myślę, że tak samo będzie z G4. Co do fabuły G4 wg. mnie będzie kontynuowany wątek po zabiciu króla i zubena.

Boba Fett:
Pozwolę sobie odpowiedzieć tylko na powyższy post.

--- Cytuj ---wg. mnie w dodatku do Gothic 3 będą wyspy południowe i mnóstwo nowych broni i pancerzy+naprawienie bugów.
--- Koniec cytatu ---
No wow, Ameryki to Ty żeś nie odkrył.

--- Cytuj ---a czy G2 się tak nie kończył?? Też każdy inaczej kończył grę. 1 był magiem, 2 paladynem, 3 łowcą smoków i też musieli dojść do kompromisu.
--- Koniec cytatu ---
Ty pomyśl co napisałeś. Gothic 2 polegał tylko na jednym - zabić smoki, a najważniejszym celem w grze było pozbycie się Smoka Ożywieńca. Kogo obchodziło, do jakiej organizacji się dołączył? I tak i tak musiał zabić tego smoka, a w końcowym pokaziku (na statku) nie ma stroju gildii, z którą się sprzymierzył. A w Gothic 3 co mamy? Człowieku, tam są różne zakończenia gry! W G2 były tylko inne gildie, które nie wpływały na fabułę (przynajmniej nie znacząco).
Po prostu n/c.

--- Cytuj ---Co do fabuły G4 wg. mnie będzie kontynuowany wątek po zabiciu króla i zubena.
--- Koniec cytatu ---
A kto powiedział, że Król musiał zostać zabity? Przecież ktoś mógł przejść grę po stronie Innosa.

PB może jedynie zrobić podobny trick jak w przypadku Gothica 2, czyli wydać dodatek lub ewentualnie kilka dodatków rozszerzających fabułę, nic poza tym. Gothic 3 ma kilka różnych zakończeń i to eliminuje wyjście na rynek Gothica 4.

LONYSARD:
Ja niemam jeszcze GOTHIC 3 dopiero zbieram na niego , ale już słyszałem zakończenie jakie jest w trójce i
moim zdaniem IV będzie w tak  ok 70 %  .
te 30 % to moja niepewność ale pozostałe jestem pewien .
Gdyby miałbyć tylko GOTHIC to mogliby go pod tymi skałami uśmiecić.
Gdyby miałoby być tylko do Gothic 2 to by zrobili tak że bezimienny odpływa i nigdy niepowraca
{ możliwość zatonięcia z powodu zbyt dużego bagażu , hehe lub Sztormu }
A trujke mogli by zakończyć tak że Beziminny wchodzi w ten cały portal i teraz go czeka wieczna tuaczka ,
Ale mogą też w taki sposób rozwinąć że :
-Albo to była dzióra czasowa i przeniesie go w inne czasy { było już wspomniane }.
-Albo to była dzióra wymiarowa i bohater bedzie teraz toczył swe przygode na innym kontynęcie w innym wymiarze z innymi potworami i pewnie większym kontynentem .
- Albo to był dzióra do piekieł i nasz potężny bohater zmieży się znów ze sniącym ,ale tym razem bez potrzeby pięciu serc kapłanów i możliwość jest że w tym wymiaże przyjdzie mu się zzmieżyc z BELIAREM
i go ostatecznie { lub nie } unicestwić .
Rozwiązania są różne i niewieże by Pirania Bytes zrezygnowała z robienia dalej gry z której mają dochody !!!!  

Przykładowe podtytuły :

- GOTHIC 4 Cywilizacjon
- GOTHIC 4 Marant
- GOTHIC 4 Mrok Beljara

Arti:
Moim zdaniem może być Gothic IV ale do cholery, nie ma w tytule słowa ,, Bezimienny ,, więc Gothic 4 może się dziać na drugim końcu świata z dala od śniącego, smoków,Khorinis i Myrtany. Co do dodatku to oczekuję od niego, że dodadzą inny środek transportu. W Gothic 3 miał być jakiś Kun, ale z napiętego terminu i problemów tecnicznych nie wsadzili Kunia do gry   . Zmniejszą wymagania i szybkość gry ( to chyba jako jedyne sprawiło, że taki fan jak ja co każdą część przeszedł po 5 razy nie gra w Gothic'a 3 ) no i te bugi   . Już wymieniać nie będę bo każdy wie o jakie chodzi... Chociarz powiem ile znam
- Chodzenie po wodzie
- Zapadanie się pod ziemię
- Błędów kupę, które uniemożliwiają ukończenie gry
- Można zabić 4 pełzacze bez szwanku a nie da się rady zabić 5 bo nie da nam dojść do ,,głosu,,
- Istoty posługujące się magią jest trudniej pokonać, niż wywołać rewolucje w mieście i ją wygrać
- Cholernie wysokie wymagania Gothic'a 3
- Monotonna rozgrywka ( idziemy do miasta, respekt , rewolucja - idziemy do miasta, respekt , rewolucja - idziemy do miasta, respekt , rewolucja....)
- Czas ładowania. Spokojnie można polecieć na księżyc i wrócić w czasie ładowania.
Mimo tych minusów są i plusy które każdy zna np. olbrzymi świat, grafika powala .

\\Rajca: No brawo długi post. Szkoda tylko, że w II pierwszych zdaniach piszesz o domniemanym G4. Reszta to o dziwo piszesz o tym czego G3 nie miał...:|

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej