Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Czy to nie dziwne?

<< < (3/4) > >>

Ankh-Morpork:
Sądze, że z ta ruda, to było tak:
1- ukradli ja złodzieje, po zniszczeniu bariery, kiedy uciekali, mogli troche wziąść, tak na przyszłość  
2-tak jak ktos wspomniał wcześniej ( Meterosexual ) że po prostu straciła swa moc, ale raczej to mało prawdopodobne, skoro w 2 są kawałki rudy, a moc maja, chyba że bariera nie pozbawiła ich całej mocy
3-zawaliły sie kopalnie, przez co nie ma dostepu do dostania sie do złóż , zasłaniaja ja grube skały
4-wyczerpali juz wszystko, kiedy bezi był pod gruzami, eksploatacja ruszyła pełną para i ledwo co zostało do wydobycia, a tych resztek nie opłaca sie wydobywać- szkoda fatygi
Jak dla mnie to są wszystkie argumenty, które przyszły mi do głowy, ale jak dla mnie najbardziej wiarygodny jest pomysł nr. 4

pzdr.- Ankh-Morpork

Galeria_Ciastek:
Hmm. Chciałbym zauważyc, że Martin (kwatermistrz w NK) mówi tak: "Paladyni przywieźli tyle tego złomu, że głowa mała!". A więc skrzynie wokół i wy statku to prawdobodobnie oręż i prowiant. Po za tym skrzynie magicznej rudy, są otoczone iskierkami. Moim zdanie autorzy poprostu "zmiejszyli" pokłady Magicznej Rudy, bo gdyby pozostały nienaruszone, Paladyni zwineli mi się z zamku po 3 tygodniach i wycięta by została spora częśc obecnej fabuły.No cóż, NPC w grach nie mają łatwo. Jeśli chodzi o magazyn, to Paladnymi mogli te skrzynie wywieźc do Khorinis (jeśli by założyc, że częśc z tych skrzyń obok statku, zawiera Magiczną Rudę), lub rozkradli ją skazańcy po upadku  Magicznej Bariery. Ktoś napisał, że magia w Rudzie mogła ulec zniszczeniu po upadku Bariery, w takim razie, zniszczeniu mogła (a nawet musiała) by ulec Ruda znajdująca się po ziemią. Najbardziej wiarygodne jest chyba to, że umieszczenia dużych, i łatwo dostępnych złoż Magicznej Rudy, wycięło by sporo zaplanowanej fabuły. Troche to skoplikowane, wiem.

PS. Długi post  

laskos:
No dobrze, założmy że owe wersje mogą być prawdziwe lecz jak zapewne pamiętacie, w G1 albo w G2, nie pamiętam dokładnie, chyba w G2 w podziemiach klasztoru była wzmianka w deseń "niech Król w swej naiwności myśli że stworzyliśmy Barierę aby nie dopuścić do ucieczki więźniów. Mam nadzieję, że Bariera uchroni rudę przed zakusami Beliara..." Te słowa zapisał Xardas. I myślicie teraz że co mogło się stać z całą rudą? Zresztą... Jeśli miałbym badać sprawę to zaniepokoiłoby mnie kilka wątków - zniknięcie rudy, smoki, napad orków, nagła zmiana krajobrazu w GD[normalnie roślinność nie wyjałowiałaby w miesiąc nie?], poszukiwacze itd. Skoro bierzemy już pod uwagę ten tekst to myślmy też o konsekwencjach zniszczenia Bariery - skoro Xardas obawiał się zagarnięcia rudy przez Beliara, a Bariera runęła - Beliar mógł zagarnąć rudę i nawiać oraz zostawić na straży te wszystkie paskudztwa.

Mag ognia:
mam kilka propozycji:  
1.podczas rozpadu bariery kopalnie się zawaliły(widać było w intro g2 jakiś piorun je zniszczył jakąś wieże,może było ich więcej i one zniszczyły kopalnie  )
2.może poprostu się skończyła  
3.paladyni się do niej dobrali  
kończe   pa

Valar:
No cóż... Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz... Skoro (tak jak już ktoś powiedział) w Almanachu (w klasztorze GII) czytamy o tym że Beliar chciałby mieć rudę to czemu lodowy smok zniszczył wolną kopalnię? Zamiast wysłać tam 'Ork - Gurnik' (ów) heh

PS.
Witam wszystkich po dłuuuugiej nie obecności na forum (trochę się tu pozmieniało ;D)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej