Strefa pomocy > Gothic

Intro

<< < (2/5) > >>

Isentor:

--- Cytat: Boba Fett ---Tak patrzę na te słowa z intra i coś mi nie pasi w nich. Teraz widzę, że nie ma tam słów, które wypowiada Sędzia, Bezio, itd.
Można je także jakoś załatwić?
Będę wdzięczny.

--- Koniec cytatu ---

Ja to pamiętam na pamięć...

Sędzia: W imieniu króla Robhara II, pana verantu skazuje tego więźnia na...
Pyrokar: Stać !!!
Pyrokar: Skazańcze dostarczysz ten list arcymistrzowi kręgu magów ognia ?
Bezi: hmm
Pyrokar: Sam będziesz mógł sobie wybrać nagrodę.
Bezi: Dobrze daj mi go.
Sędzia: Zrzucajcie go
Bezi: Aaaaaaa...plusk...

Chyba o niczym nie zapomniałem...a jak tak to niech ktoś mnie poprawi.

Dragosani:
Te słowa brzmiały troche inaczej:
Sędzia: W imieniu króla Robhara II, pana verantu skazuje tego więźnia na...
Pyrokar: Stać !!!
Pyrokar: Skazańcze dostarczysz ten list arcymistrzowi kręgu magów ognia ?
Bezi: hmm...
Pyrokar: Sam będziesz mógł sobie wybrać nagrodę. Magowie dadzą ci o co tylko poprosisz.
Bezi: Dobrze zaniose twój cenny list. Ale pod jednym warunkiem.
Pyrokar: Jakim?
Bezi: Oszczęczcie tej całem gadaniny.
Sędzia: Jak śmiesz...
Pyrokar: Milcz! Zrzucajcie go.
Bezi: Aaaaaaa...plusk...

ojciec redaktor:
Ułatwie ci zadanie :P

--- Kod: ---0:00:51:KOLONIA GÓRNICZA
0:01:23:Królestwo Myrthany zjednoczone pod berłem króla Rhobara II
0:01:25:Podczas długich lat swego panowania Rhobar zdołał pokonać wszystkich wrogów królestwa
0:01:31:Oprócz jednego...
0:01:42:OGNIA
0:01:51:Wojna z Orkami była niezwykle kosztowna, a cenę za nią miała ponieść niewielka grupa skazańców
0:02:01:Król potrzebował mieczy i tarcz dla swego wojska
0:02:03:toteż każdy przestępca, niezależnie od występku, jaki popełnił zmuszany był do prac w kopalniach rudy w Khorinis
0:02:21:Aby uniemożliwić im ucieczkę król wysłał swych najpotężniejszych magów, aby ci otoczyli całą dolinę magiczną barierą
0:02:24:a ja byłem jednym z nich
0:02:31:Niespodziewanie coś zakłóciło delikatną strukturę zaklęcia
0:02:43:i zostaliśmy uwięzieni przez nasze własne dzieło
0:02:46:Więźniowie błyskawicznie wykorzystali moment konsternacji
0:03:02:Khorinis wraz ze wszystkimi swoimi kopalniami znajdowała się w rękach więźniów
0:03:05:Król nie miał wyboru
0:03:10:musiał negocjować
0:03:13:potrzebował rudy
0:03:18:Miesiąc po miesiącu król dostarczał więźniom wszystkiego, czego potrzebowali
0:03:23:Miesiąc po miesiącu otrzymywał od nich ładunek cennej rudy
0:03:31:Aż do dziś, na skraj urwiska sprowadzono kolejnego więźnia
0:03:44:Nie wiedział, co go czeka
0:03:46:a to właśnie on miał wszystko odmienić
0:03:55:GOTHIC
0:04:24:W imieniu jego wysokości, Króla Rhobara II
0:04:28:Skazuje tego więźnia na dożywotnie..
0:04:33:STAÆ
0:04:35:Mam dla ciebie propozycję
0:04:38:Ten list musi trafić do arcymistrza kręgu ognia
0:04:40:Marnujesz tylko czas
0:04:43:Sam bedziesz mógł wybrać sobie nagrodę, magowie dadza ci wszystkiego co tylko zażądasz
0:04:48:Dobra, ale pod jednym warunkiem
0:04:50:Oszczędźcie mi resztę tej paplaniny
0:04:52:Jak śmiesz..
0:04:53:MILCZ! Wrzucajcie go
0:05:11:Witamy w koloni
0:05:18:Natychmiast przestańcie! A teraz precz!
0:05:22:No już, wstawaj
0:05:29:Nazywam się Diego
0:05:30:Ja jestem..
0:05:32:Nie obchodzi mnie kim jesteś
0:05:34:Nie interesuje mnie kim jesteś. Jesteś tu nowy - a do mnie należy dbanie o nowych. Na razie to tyle...
0:05:37:Jeśli chcesz jeszcze trochę pożyć, słuchaj się mnie, ale oczywiście nie będę ci przeszkadzał w ewentualnej próbie samobójstwa. To jak będzie?
0:05:48:Dlaczego mi pomogłeś?
0:05:50:Bo potrzebowałeś pomocy. Gdyby nie ja, Bullit i jego chłopcy mogliby cię wykończyć.
0:05:52:A ja jestem zbyt miły, żeby się temu spokojnie przyglądać. W końcu przebyłem całą tę drogę po to, by złożyć ci propozycję.
0:06:00:Propozycję...
0:06:03:Tak. Po tym zajściu z Bullitem i jego ludźmi powinieneś się domyślić, że przyda ci się ochrona.
0:06:07:Każdy, kto tu trafia ma wybór. W kolonii są trzy obozy i w końcu będziesz musiał do któregoś dołączyć.
0:06:16:Jestem tu, by udowodnić wszystkim nowym, że najlepszym miejscem dla nich będzie Stary Obóz.
0:06:21:Mam list do Arcymistrza Magów Ognia.
0:06:25:Jakiś mag dał mi go zanim mnie tu wrzucono.
0:06:28:Twoje szczęście, że nie mogę się więcej pokazywać u magów. Ktoś inny mógłby ci poderżnąć gardło za taki list.
0:06:35:A to dlatego, że magowie hojnie opłacają swoich kurierów, a większość z tutejszych ludzi nic nie posiada.
0:06:42:Na twoim miejscu trzymałbym język za zębami aż do chwili, gdy spotkasz któregoś z magów. Chociaż wątpię, żeby ci się udało.
0:06:49:Dlaczego?
0:06:50:Magowie mieszkają w zamku, w Starym Obozie. Tylko ludzie Gomeza mają tam wstęp
0:06:55:Kim jest Gomez?
0:06:57:Gomez jest najpotężniejszym z Magnatów kierujących handlem rudą. To on rządzi w Starym Obozie i ma najwięcej do powiedzenia w całej kolonii.
0:07:02:Dzięki za pomoc, chodźmy.

--- Koniec kodu ---

Nie wiem czy dobzre wsyztko jest :P Mam nadzieję, ze pomoglem

Boba Fett:
Aleście się uczepili. :P Te slowa z intra nie były mi potrzebne do filmu, lecz do czegoś innego...

Ale do sprawy. Jak widzę, kilka osób pokłada tutaj we mnie nadzieję. -_- Możliwe, że ja i Ojciec Redaktor zajmiemy się rpzetłumaczeniem ,,ileś tam" tekstu, jednak nie obiecujemy za dużo.

Proszę nie zamykać tematu, będą tu omawiane sprawy z właśnie z tym spolszczaniem.

Ps. Mam nadzieję, że nasza praca nie pójdzie na marne.

Thoro:

--- Cytuj ---Ale do sprawy. Jak widzę, kilka osób pokłada tutaj we mnie nadzieję. -_- Możliwe, że ja i Ojciec Redaktor zajmiemy się rpzetłumaczeniem ,,ileś tam" tekstu, jednak nie obiecujemy za dużo.

Proszę nie zamykać tematu, będą tu omawiane sprawy z właśnie z tym spolszczaniem.
--- Koniec cytatu ---

Heh, widze że całość schodzi na boczny plan. Cóż, nic złego. Cele wyższe  . Tak się składa, że w umysłach niektórych osób z redakcji Tawerny również pojawił się pomysł wykonania Polskich napisów do filmu. Niemniej jednak postanowiliśmy poczekać na angielskie napisy, które ukażą się niebawem tak więc czy nie lepiej poczekać?

Osobiście znam kilka osób, zza oceanu które znają język Angielski na poziomie bdb. tak więc w miarę profesjonalna ekipa gwarantowana. Oczywiście o ile zechcą pomuc, pewnie zechcą jednak nigdy nie zabraknie nieustraszonych istot które to ku czci idei poświęcą swój cenny czas na katowanie się słownikiem i translatorem  .

Z niemieckiego bełkotu zrozumiecie nie wiele, gdyż oni mają tendencje do głupiego przekręcania zwrotów i używania "gwary" - każdy gada po swojemu. No chyba, że jesteście naprawde pr0. Ale czy jak wspomniałem, nie lepiej poczekać na wersje Angielską?

Ps Nie znam się na obróbce audio ani wideo, jednak chciałbym zapytać czy istnieje możliwość wycięcia z filmu głosów postaci i podmienienie ich polskimi? Jeśli tak, to po wyjściu polskich napisów moglibyśmy spróbować “zrobić głos”. Wiem, że pomysł z przysłowiowej “dupy”, jednak nie zaszkodzi spróbować a sądzę że każdego z Nas stać choćby na najgorszy mikrofonik za pięć złotych.

Osobiście byłbym, w stanie podłożyć głos ¾ postaciom . Chodzi oczywiście o unikalne wibracje i barwę – ale to juz jako ciekawostka.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej