Bardzo ładny, ciekawy i mądry.. plagiat.
Plagiat? A czy ja napisałęm, że to moje? Matko, dopisałem tylko właśne opinie do niego...
Dwa - nie odpowiadam na posty Pana Beli, "*** sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem". Reszte postu właśnie piszę, dajcie sekunde.
No więc z mojego punktu widzenia:
1) Ludzie, którzy uważają pomysł Pana Giertycha za idiotyczny, sami, gdy nie mieli ukończonych 18 lat grali już w takie gry.
2) Antypatia do obecnego rządu - wszystko co wymyslą, jest idiotyczne. Niedługo nawet wymyślicie, że wojsko zawodowe to głupi pomysł.
3) Gry działają na podświadomość, Panie i Panowie. Wy o tym nie wiecie, bo tego nie dostrzegacie. Dziecko po grach staje się agresywniejsze i bardziej nerwowe. Od kiedy zacząłem grać, niekiedy właśnie odczuwam taką barięrę odchyłową między normalnym zachowaniem, a poddenerwowaniem.
4) Pomysł Pana Giertycha to wypełnienie systemu PEGI, a burzycie się tak, jak menele, kiedy wprowadzono zakaz sprzedawania alkoholu do 18 lat.
5) Responsywność umysłu na zachowania mające miejsce w grze jest bardzo duża. Wszystko co nas otacza, wpływa na podświadomość, nawet upuszczenie długopisu w czasie lekcji/wykładu (podświadomy dyskomfort emocjonalny).
6) Dojrzałość emocjonalna zachodzi wtedy, gdy człowiek panuje nad wszystkim, nie ma kompleksów, nie ma bloków, że już nie wspomnę o logicznym myśleniu.
7) Dzieci (tak, DZIECI) w wieku 12 lat, które nadmiernie myślą o tym jak to są inteligętne, że są dojżalsze od rówieśników, mylą się. Jest to właśnie zaprzeczenie i paradoks. Nadmierne koncentrowanie się nad swoją osobowością w rozdziale "jestem najinteligętniejszy, mogę to co dorośli" jest oznaką, iż osoba ta jest niedojrzała.
A teraz uwaga, najważniejsze
! Dlaczego często po powrocie z uczelni/pracy/szkoły siadamy przed komputerem i odreagowywujemy przed jakąś strzelanką? Proste - podświadomie odczuliśmy, że nie lubimy (by nie powiedzieć nienawidzimy) danej osoby w szkole/pracy/uczelni, a że prawnie nie możemy jej zabić, odstresowywujemy się grą. Nie zastanawialiście się kiedyś, że gdyby nie prawo i kara za zabicie człowieka, nie zabilibyście nauczyciela za to, iż poniża was przy całej klasie?
Dla mnie składa się to na potencjalny plagiat
Tak, wejde na allegro, skopiuje treść aukcji, dopisze swoje zdanie i będzie plagiat, tymbardziej, że nie mam z tego korzyści majątkowych ani żadnych innych, a post nie został napisany dla firmy lub organizacji i nie jest podpisany moim nazwiskiem.
Edit: Wspomnę jeszcze jedno - najbardziej denerwuje mnie te oburzenie nt. amnestii dot. matury. Nie jestem za tym systemem, ale strasznie dużo ludzi psioczyło na Giertycha, a właśnie niektórzy z pośrod nich zdali dzięki temu maturę.