Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Pisma o grach.
bemol05:
Ja na początku kupowałem Clicka, potem KÂŚ Gry, a teraz kupuję CD-Action, bo:
- ma najwięcej stron
- ma ciekawe teksty
- jest w nim sporo humoru
- dają najlepsze pełniaki
- Smuggler ;D
A minusy to
- dość wysoka cena
- dużo reklam
Gordian Morii:
Jak większość poprzedzających mój post ja również od jakiegoś czasu regularnie kupuję i czytam CD-Action. Powodem dla którego to robię nie są bynajmniej gry w nim zamieszczone (mam za słaby komputer na niektóre z zamieszczanych tam produkcji). Główną przyczyną jest różnorodność tego pisma, każdy może w nim znaleźć coś dla siebie. Czy jest się maniakiem gier czy sprzętu zawsze można tam poczytać o nowinkach pojawiających się na rynku. Druga rzecz to recenzje, które są napisane na bardzo wysokim poziomie, aż ni echce się przerywać czytania. Kolejną rzeczą jest cena dosyć niska jak na takie pismo (ok 150stron + płytka DVD z ok 4 pełnymi wersjami gier). Niektórzy mówią że cena jest wysoka. Wcale nie! Te piętnaście złotych raz na miesiąc to prawdopodobnie tyle ile te osoby tracą tygodniowo na słodycze i inne duperele w sklepiku szkolnym. Każdy umie tylko krytykować że to pismo kosztuje 6 zł ale weź sobie je porównaj 150 przeciwko 30 stronom jest różnica? Oczywiście że jest to samo płytka 3CD(w tym jedna pełna wersja i 16 dem) na[przeciw 1 DVD(z 4 pełnymi wersjami, kilkoma demami, gameplayemi, bonusami i innymi) jest różnica? Także jest. Więc niech mi nikt nie mówi, że "tamto" pismo jest tańsze weź sobie poskładaj ile takich pism trzeba żeby ułożyć z nich 150 stron ok 3-4 wiec również nie ma porównania.
Co do reklam. Po pierwsze jeszcze nigdy nie widziałem tam reklamy proszku do prania czy kiełbasy. To jest pismo dla graczy a oni potrzebują nowego sprzętu, ciekawych produkcji więc ja z zaciekawieniem przeglądam te reklamy gdyż bez szukana mogę znaleźć coś co mi się podoba. Poza tym pismo musi mieć jakieś pieniądze na licencje, druk, płace dla ekipy kaska sama z nieba nie spadnie. Dobra to tyle mojej przydługawej odpowiedzi :lol: Na końcu tylko jeszcze raz powiem CD-Action to najlepsze czasopismo dla graczy w Polsce. <_<
bemol05:
Chciałbym wam zapodać pewną ciekawostkę: porównajcie sobie stopki redakcyjne Clicka i CD-Action, zwróćcie szczególną uwagę na nazwiska redaktorów i adres redakcji, wyciągnijcie odpowiednie wnioski.
Co do postu Gordiana, to cena jest adekwatna do treści, pisząc, że jest wysoka porównywałem ją z innymi pismami, reklam w ostatnim numerze było jakby mniej...
Oktawian August:
Ja kupuje CD-Action dlatego że w tej gazecie dużo można się dowiedzieć o grach i sprzętach.
Ainur:
Ja regularnie kupuję CD - Action. Kiedyś kupowałem również Clicka ale niestety został zawieszony. Nie rozumiem dlaczego za 150 stron i świetne gry 15 złotych na miesiąc jest dużo. Dlatego też CD - Action jest najlepsze. Dużo informacji o grach i sprzęcie ale też jest dział poświęcony humorowi. Na płytach są różne dema czasami bardzo dobrych produkcji, i świetne pełniaki. A reklamy? Reklamy rzadko widzę, a są to zazwyczaj reklamy filmów, gier czy sprzętu. Po prostu uważam że CD - Action jest najlepszym pismem dla graczy. Wspomnę jeszcze o Clicku, który jak mówiłem uprzednio został zawieszony jednak powiem że i Click był bardzo dobrą gazetą o grach, którą również regularnie kupowałem i mam nadzieję że wróci szybko na półki sklepowe. Oba pisma mają bardzo dobre recenzje itd.
A pozostałych pism w ogóle nie kupuję, ponieważ moim zdaniem są słabe. No dobra może parę razy kupiłem ale to tylko dlatego że nie było CD - Action czy Clicka. Ale tak to są słabe. Czasami w KÂŚ Gry wpakują ci jakieś dawne pisma z przed roku (mówię o gazetach KÂŚ Gry) no i to jest denerwujące, no a Play też nie jest najlepszy.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej