Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

czy gracze Gothica3 grali w poprzednie czesci?

<< < (3/3)

Rodney164:
Ja grałem w G1, G2, G3  ale nie przeszłem jedynie G2 : Noc kruka, bo dawno nie grałem, a mam go ledwie 1,5 miesiąca. Moje wrażenie jest takie, G1, G2 to gry o wspaniałej fabule zaczynasz od zera, zdobywasz doświadczenie, pozycją wśród ludzi, a kończysz w jakimś ciemnym miejscu z potworem. G3 Wspaniała grafika która bez porównania jest o wiele lepsza od poprzednich części gothicka, lecz fabuła jest nudna. Zero gildii, grą rozpoczynasz z mieczem w ręku, a grę kończysz krótką wycieczką z Xardasem pod jakiś portal i używając dwóch bereł wesoło kończysz grę, po czym czujesz niedosyt gothicka przez ponad godzinę ( wybrałem ścieżkę Adanosa ). Ciekawie co będzie w G4, ale i tak uważam że Gothic jest tylko jeden i Spell Bound zrobią coś średniej jakości.

rafalos890:
Ja grałem we  wszystkie części. 1 i 2 przeszedłem, Noc Kruka zacząłem i w połowie wykonywania misji w Jarkendarze przestałem w to grac. W G3 akurat gram. Ale uważam, że G3 jest pod kilkoma względami gorszy od poprzednich części.

Elo. Rafalos890

Ankh-Morpork:
Moja przygoda z sagą zaczęła sie od pierwszej części, poznanej w CD-A. drugą dostałem od brata (pirat, niestety, ale już za oknem dawno leży), Noc Kruka zapoznałem samodzielnie, bo kupiłem sam. na temat G3 nie musze sie wypowiadać, bo specjalnie dla niego kupiłem nowego kompa. Fajna jest 3 część, ale jakoś pierwsza dalej najlepsza ze wszystkich, przynajmniej dla mnie. Może w to, co pierwszy raz gramy, najlepiej pamiętamy?

pzdr.-Ankh-Morpork

Vlades:
Mhh.. Ja oczywiście, że grałem w poprzednie części (na kodach ale grałem) zawsze coś, tz. wiem o co biega, nie! Obecnie w G3 gram bez kodów (najłatwiejsza część).

Pewnie niektórzy powiedzą, że nie jestem fanem gothic'a ale to nie prawda. MOJA ULUBIONA GRA!!

laskos:
Hmm...
Jak tu już koledzy mówili, większość  "bachorów" zatraca poczucie... fabuły, zostaje jedynie grafika: "O, tu fajny screeen, a może kupić gierke?" Po czym okazuje się że gra jest strasznie banalna, smoka mozna zabic zachodząc go w dwóch gości itd... Przyznam sie, mam 13 lat, a rok temu zacząłem grać w G1... Nie chciało mi się grać od początku(wiem... lamowałem  ) - przegrałem sobie od kupmla z twardziela gre. Grałem już od momentu rozpoczecia poszukiwań Kamieni Ogniskujących... i po pewnym czasie, włączyłem sobie grę od początku, poytem były eksperymenty na kodach itd... W końcu jakiś niedosyt, G2 na święta od brata, podnieta, euforka itd... po pewnymczasie jednak znudził mi się G2 i przerzuciłem się na G3 od kumpla....(oddał bo nie gra  ) I tu też podnieta..... A jak spiep..łem jedno zadanie(2 myśliwych w Faring) to zatłukłem straż na tym posterunku  

Podsumowując... G1 chyba jest najfajniejsza, najbardziej "zatajemniczona", lecz Kolonię obejmuje wg mnie zbyt mały obszar. W "dwójce", chodzenie po górach dawało przyjemność, kombinowanie itd., lecz po dłuższym czasie łażenia po północy i po północnym wschodzie Khorinis robiło się nudno... Dopiero terytorialnie, moje oczekiwania spełniła trójka....

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej