Strefa pomocy > Gothic II oraz Noc Kruka

Broń dystansowa dla wojownika

(1/3) > >>

Kurgan:
Przeszedłem pare razy Gothica 2 NK i inwestowałem troche w strzelanie z kuszy (miałem 60%,150 siły i najlepszą kuszę) mimo to wogole mi się nie przydawała tylko pare razy jej użyłem i była słaba ledwie poszukiwacza nią zabiłem     Czy używacie wojownikiem broni dystansowych typu łuk, kusza ?? Moim zdaniem owiele lepiej zainwestować troszkę w mane i nakupić sobie zwojów lepsze to niż kusza.

Cesc:
Jeżeli jesteś wojownikiem typu: Najemnik/ÂŁowca Smoków, to się opłaca. Bowiem i tak inwestujesz w siłe, by móc podnieśc jakiś dobry miecz. Minimum to 160.
A jeżeli posiadasz jakąś dobrą kusze i masz gidześ z 90% Kuszy, to np: jak atakujesz 12 orków to bez problemowo zabijesz przynajmiej 4 z z nich.

pozdro

Maksous:
Ja chodzę z porządną kuszą i mnie poszukiwacz nie zabija. Myślę że kusza lub łuk są niezbędną rzeczą w naszym eq. No bo co jeśli nie masz szans z jakimś potworem, musisz go ubić a nie ma jak z bliska w takim wypadku najlepsza jest broń dystansowa.

Eregrin:
Oczywiście, że tak. Najlepiej to połączyć. Chodzi mi o ty, że jak się inwestuję w siłę, to mieczy większość można używać i kuszy. Tak to się trzeba na początku gry decydować. Np. Jak w zwinność, to mało jest mieczy, do których potrzeba zwinności. Np.  MIECZ - 20 zr. 40 obrażeń, Miecz mistrzowski, 60 zr. 120 obrażeń. Ja proponuję, zająć się dwuręcznymi i kszą.

Punktów Nauki, nie można rozwiewać w tą i we w tą. Trzeba się zdecydować NP. tak: Walczę Mieczem dwuręcznym i kuszą. Do tych obu potrzeba SIÂŁY, więc trenuję siłe, bo zręczność mi się nie przyda. Warto też inwestować w manę.

Revagus:
Ja Robie tak Buduje siłe do 40 i Machanie dwuręczniakiem do 30% i kupuje najlepszego na te statsy a potem to inwestuje do 100 zręczności 100% i najlepsza kusza nikt mnie z takim uzbrojeniem nie pokonał jeden strzał bełtem i po gościu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej