Strefa pomocy > Gothic II oraz Noc Kruka

Broń dystansowa dla wojownika

<< < (3/3)

Onar:
Ja nie radze używać kuszy. Jak gram Gothica, prawie nigdy nie używam broni dystansowych. Możesz jedynie kupić łuk, aby prowokować poszukiwaczy, ale  dodawaj w umiejętności strzeleckie mało ptk nauki.

Polecam takie coś:
Kusza: 30-40*
B. jednoręczna: 30%
B.dwóręczna: 70-80%

--- Cytuj ---Można też uczyć się kuszy na mistrza, a miecza (najlepiej jednoręcznego)
--- Koniec cytatu ---

Wlaśnie nie, bo dwóręcznego. dwóręczny zadaje więcej obrażeń, a z biegiem czasu będą bardzo mocne bronie dwóręczne.

Morgoth145:
Kusza zawsze się przydaje. Ja używałem ją często na początku gry. Potem jest mniej potrzebna ale jest zbawieniem gdy walczysz z dużą liczbą albo ogromem przeciwników. Często używałem jej na bandytach, skradałem się, a gdy mnie zobaczyli (i było ich dużo) właziłem na jakąś półkę skalną lub głaz i wykańczałem ich pojedyńczo.

Feodaron94:
Hehehe. Tylko trzeba mieć dobre statystyki i dużo bełtów. Z małą ilością daleko nie zawojuje.

Pierwszy raz łuku używałem na młodą polną bestię w jaskini co prowadzi do kotliny , gdzie znajduje się Lester(na początku). Jakby ktoś nie wiedział niedaleko 1 goblina w grze(niedaleko wodospadu)
są krzaki , a za nimi ten łuk i trochę strzał.

Rzeczywiście - bronie dystansowe przydawają się tylko w krytycznych momentach.

Dariufu:
ja inwestuję w łuki i kusze tylko po to żeby nie zostać opanowanym przez poszukiwaczy

gdy widze jakiegoś poszukiwacza na drodze to wyciągam łuk albo kuszę i zabijam go na odległość a wtedy on mmnie nie opanuje

można też zrobić tak jak przed chwilą napisałem ale strzelic tylko po to zeby zostal ranny a potem on zacznie nas atakowac a my jego z miecza zabijamy i tez nas nie opanuje

Baś-ka:
Kusza i łuk to nieopłacalna inwestycja lepiej nawalać z broni dwuręcznych, a kuszę doprowadzić do strzelca 30-40 % a bronie dwuręczne do 90-99 % takie zestawienie jest dobre.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej