Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Rasizm.
Respev:
--- Cytuj ---zyd i murzyn wyciagaja reke i pomagaja ci nie zwazajac na to co polacy robili z nimi
--- Koniec cytatu ---
Trochę stary temat ale odkopię - co niby Polacy z nimi robili? Ja od zawsze myślałem, że Polacy podczas drugiej wojny światowej ukrywali żydów w piwnicach i mieszkaniach przed niemieckim najeźdzcą narażając na śmierć siebie i swoją rodzinę. To samo z murzynami - co takiego Polacy z nimi robili? No na litość boską... Ile w Polsce można było spotkać murzynów przed 89'?
Xoulus:
Hm... Może chodzi mu o ten niewielki % polaków, którzy od ukrywania żydów żądali pieniędzy grożąc wydaniem nazistą, a ci i tak byli przez AK ścigani. W wielu krajach świata jest o nas milutka opinia, że jak polak to musi być złodziej, rasista i cham. Co do tych murzynów ich u nas w kraju było zawsze mało i nadal jest ich mała ilość, więc chyba nie ma po co o nich mówić.
Respev:
--- Cytuj ---Co do tych murzynów ich u nas w kraju było zawsze mało i nadal jest ich mała ilość, więc chyba nie ma po co o nich mówić.
--- Koniec cytatu ---
No to właśnie się dlatego dziwię temu, że emigranci gadają głupoty, że robimy wiele złego murzynom. W rodzinie mam wuja Nigeryjczyka i jeszcze się nie żalił, żeby jakiś polak go zwyzywał.
--- Cytuj ---Hm... Może chodzi mu o ten niewielki % polaków, którzy od ukrywania żydów żądali pieniędzy grożąc wydaniem nazistą, a ci i tak byli przez AK ścigani
--- Koniec cytatu ---
To już większy procent żydów służyło w służbach bezpieczeństwa. Mordowali wtedy polaków i tak dalej.
Walentin:
Nie znam ludzi z mojego otoczenia, którzy są rasistami. Osobiście też nie jestem rasistką. Uważam, że każdy ma prawo żyć jak chce, a to czy jest czarny czy biały tego nikt nie zmieni. Polacy raczej nie są rasistami. W swoim kraju goszczą różne narodowości. Te inne narodowości mają w Polsce spokój i nikt im nic złego nie robi w porównaniu z innymi krajami.
Laki13:
Ja także nie jestem rasistą. Mi nie przeszkadza, czy ktoś jest czarny, albo biały.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej