Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Rasizm.
MrCzarnymen:
Z żydami polska tworzyła kraj od XIII wieku, zapewne około 1/4 ma jakiegoś żyda w długim drzewie genealogicznym. Więc jak dres mówi drugiemu "ty żydzie" może nawet obrazić samego siebie jeśli nazwanie kogoś żydem wydaje mu się obraźliwe.
--- Cytuj ---tak ale chyba nie powiesz że u was lepiej niz np. w Angli?Choc Anglikow pare u was mieszka przyznam i sam nie wiem po co u nich lepiej
--- Koniec cytatu ---
Na przykład na studia, niektóre polskie uniwerki są lepsze niż Oxford, pomyśl sobie że Paris Hilton dostała się na Harvard przy czym jest kompletną idiotką. Polak by się nie dostał, tak naprawdę na Harvard(tam w stanach to się częściej zdarza)
dostają się bogate rozpieszczone bachory które chcą szpanować przed kumplami. Czy to nie przejaw rasizmu swoistego że polak jak najbardziej inteligentny ustąpi miejsca dziwce Hilton...
Kiedy w XIII wieku we Francji i Anglii ÂŻydów palono na stosach, Polska była jedynym miejscem gdzie mogli żyć żydzi.
Z Polski żydów wyrzucili Ruskie psy, to oni są prawdziwymi rasistami!
Riddle.:
--- Cytuj ---Nasi lotnicy pomagali Anglikom, pomagali na froncie
--- Koniec cytatu ---
Nie tylko pomagali, ale i ocalili Anglików przed Niemcami. Z czego dostali tylko ubrania cywilne, 200 funtów na głowke i trzy dni na opuszczenie Angli. ÂŻaden atak - musiałem po prostu to napisać.
--- Cytuj ---Wielu ludzi zza granicy zasiaduje u nas na wysokich stanowiskach.
--- Koniec cytatu ---
Z czego połowe z nich mogliby zastąpić znacznie bardziej wykwalifikowani Polacy.
--- Cytuj ---Po za tym, gdybyście podczas IIWÂŚ nie byli neutralni, Niemcy by was zdeptali tak jak Norwegie
--- Koniec cytatu ---
I tak zdeptali...
--- Cytuj ---Francja uniemożliwia napływ imigrantom z państw arabskich!
--- Koniec cytatu ---
Tutaj Moco Innosa nie ma czego dziwic się Francuzom. Mam przyjaciół we Francji którzy opowiadali mi jakim utrapieniem dla obywateli są araby. Kradzieże, włamania, pobicia i wymuszenia. Tym zajmują sią tam arabowie. Coś jak Twoi ukochani murzyni w USA...
--- Cytuj ---Z żydami polska tworzyła kraj od XIII wieku
--- Koniec cytatu ---
To żydzi pomagali sobie za naszym pozwoleniem a produktem ubocznym była również i korzyść dla Polski. Co nie zmiania faktu, że gdyby żydzi nie wpieprzali się tam gdzie nie powinni wiele wydarzeń z czasów II WÂŚ potoczyłoby się inaczej.
--- Cytuj ---Z Polski żydów wyrzucili Ruskie psy, to oni są prawdziwymi rasistami!
--- Koniec cytatu ---
Za tą jedyną rzecz powinniśmy Ruskim dziękować...
Maximus:
Ja też potępiam rasistów, chociaż nie głośno. Jak ktoś się czepia murzynów to powiem szczerze, nie stane w obronie. Dlaczego? Bo nie raz i nie dwa dostało się i to mocno jak się stawiało. A jak ktoś zaczepia innych znaczy, że jest przygotowany na zaczepki. Miałem kiedyś w klasie taką sytuację, że kolega jak nauczyciel(murzyn) od anglika wyszedł to zaczął sobie śpiewać o murzynku bambo, a że nauczyciel stał pod drzwiami i wsystko słyszał to taką rozróbę zrobił, że aż szkoda mi pisać. W każdym razie czarni umieją się bronić
Bela:
Moc Innosa - z mojej strony to ci się wpier*ol solidny należy ale ok.. Wyjechałeś z Polski do Szwecji, pomieszkujesz tam i objeżdżasz Polaków z góry na dół, pomijając już to, że w ogóle nie znasz historii, wszystkie twoje "fakty" to farmazony, to wyrzekasz się swojego pochodzenia mówiąc "wy polacy". Skoro tak ci Polska wadzi to proszę wypieprzać za przeproszeniem na niemieckie fora neonazistowskie i tam sobie pisać co chcesz, oczywiście z użyciem każdego innego języka poza polskim..
A powiedzieć ci coś o Szwedach? Bo tak się składa że w Szwecji spędziłem caluteńkie wakacje i miałem dość czasu poobserwować to społeczeństwo, porozmawiać z nimi, od pewnego inteligentnego kolesia (tu Pozdrawiam, dla Gorana) dowiedzieć się co nieco o historii Szwecji i z tego wszystkiego wyciągnąć pewne wnioski. Masz Szwecję za tolerancyjny kraj bo dużo tam arabów (najwięcej arabów) murzynów, hindusów i innych obcokrajowców? A wiesz, że teraz Szwecja ma z nimi duży problem i chce się ich pozbyć? Te całe masy napłynęły do Szwecji parę dekad temu, kiedy to Szwecja chchiała się kreować na tolerancyjny kraj i otworzyła swe zacne granice na uchodźców i emigrantów niemal wszystkich nacji. Po latach zmądrzeli, ale niestety było za późno - już się ich wyplenić nie da, jest to jeden z większych problemów Szwecji.
A teraz może coś o samych szwedach..
Były takie czasy w Szwecji, kiedy to boscy uwielbieni przez ciebie szwedzi żyli na kupię gorzej od rumunów, dbając tylko o swoją familię i odcinając się od innych żyli sobie po kilkanascie w jednej zagrodzie pieprząc się wujek z siostrą, ojciec z córką, kuzyn z kuzynką. Mieli tak coś napieprzone w główkach, że za chiny ludowe nie chcieli się połączyć z innymi rodzinami. W efekcie tego rodziły się dzieci upośledzone, pokrzywione, niedorobione (efekt kazirodztwa). Piękna historia boskich szwedów nie? Co prawda takich "rdzennych" obywateli królestwa Szwedzkiego mało spotkasz, bo czasy się zmieniły, ale ja miałem okazję takiego kolesia "rdzennego" poznać.. Jego siostrę też.. Jak znajdę jakieś zdjęcia ze Szwecji to ci wrzucę wizerunek Henrika, zobaczysz sobie wśród jakich ludzi żyjeszi kogo ubóstwiasz. ÂŻal mi takich ludzi jak ciebie - ani krzty patriotyzmu, lub chociaż honoru, brak odwagi do przyznania się do swojego narodu. Fakt, jesteśmy jacy jesteśmy, mamy taki a nie inny wizerunek o sobie wykreowany. Ale takich ludzi, którzy wyjeżdżają, odcinają się, nie przyznają się do swojego pochodzenia to poprostu niezmiernie mi żal. Na kolejną osobę szkoda mi klawiatury - zastanów się człowieku nad sobą..
Pan Mroku:
mieszkalem w szwecji i trochę się zgodze z moca i trochę nie
rzeczywiscie są tu z calego swiata...a do poprzednika nie wygnaja ich to stare informacje i to byly tylko plotki
kiedy polak przyjedzie do szwecji i ma problem i wiecie co wtedy?zyd i murzyn wyciagaja reke i pomagaja ci nie zwazajac na to co polacy robili z nimi
arabowie siedza i są zadowolenie a znam jednego z Iraku i to moj najlepszy przyjaciel
co z tego ze oni dla religi zrobili by wszystko?nawet by zabili swojego przeciez to tez ludzie!
ale nie zaprzeczy nikt ze w polsce rasistow brak moc mowil ze wszyscy ehh
może w polsce tez trochę więcej rasistow ale niech wezmie pod uwage ze to są jedni z polskiej mlodziezy co kiedy mieli 11 lat się ruchali zapalili i pija!
zdrowy na umysle polak nie jest rasista przynajmniej w wiekszosci przypadkow
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej