Autor Wątek: Czas Zapłaty dyskusja  (Przeczytany 52141 razy)

Description:

Offline Andryjan

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
Czas Zapłaty
« Odpowiedź #40 dnia: 29 Styczeń 2008, 08:31:00 »
Ciekawe czy mod się w ogóle ukaże :/ Może ktoś z grupy tworzącej moda dałby znac czy coś się jeszcze kroi i podac jakieś szczegóły.

Offline bartekturek1

• Kret
  • *
Czas Zapłaty
« Odpowiedź #41 dnia: 29 Styczeń 2008, 09:16:45 »
@up Ty myslisz ze moda to się robi 2 godziny?na to trzeba czasu a poazatym oni tez maja swoje sprawy pewno a nie tylko ten MOD.Zrobia napisza umieszcza i bedzie dobrze ;d poczekaj na razie.I nie chcailbym zeby takie pytania się powtarzayly (sorkiu ze upominam jakbym byl moderatorem ale poprostu juz mnie denerwuje takie cos typu "kiedy tto bedzie, mialo byc tydzien temu!"itd.)

@topic gralem w prolog bardzo fajny ;) mod pewno..nie,na pewno bedzie duuuzo lepszy.Mi się w tym najbardziej podoba:walka dwoma mieczami i miecz runiczny :) (gratuluje orc ;).)

Forum Tawerny Gothic

Czas Zapłaty
« Odpowiedź #41 dnia: 29 Styczeń 2008, 09:16:45 »

Offline Tak Ogrodnik

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: 2
Czas Zapłaty
« Odpowiedź #42 dnia: 30 Styczeń 2008, 19:36:25 »
Cytat: andryjan
Ciekawe czy mod się w ogóle ukaże :/ Może ktoś z grupy tworzącej moda dałby znac czy coś się jeszcze kroi i podac jakieś szczegóły.
Zapewniam, że mod zostanie wydany i prace nad nim trwają nadal.

Offline Dementor

• Myśliwy
Czas Zapłaty
« Odpowiedź #43 dnia: 19 Kwiecień 2008, 13:01:46 »
HAHAHAHA, mam nadzieję, że mod wyjdzie w te wakacje! kocham mody do Gothica, Mt był super, prolog czasu Zapłaty też jest cool-mam nadzieję, że wyjdzie i że nie będzie w nim błędów

Offline orcwarrior

• Kret
  • *
Odp: Czas Zapłaty
« Odpowiedź #44 dnia: 25 Czerwiec 2008, 20:32:52 »
Dwa ostrza...
Rahuciachu i do piachu

Jakiś czas temu ukończyliśmy prace nad walką dwoma ostrzami w modyfikacji "Czas Zapłaty"
Jest to wynik ciężkiej harówki orcwarriora (skrypty), Waldxa (nowe animacje sekwencji ciosów),
Elvansa (modele 3D nowych broni) oraz Thora (textury).
Jednocześnie (jak zawsze z przesadną skromnością) chcemy poinformować, iż jesteśmy jedyną grupą
modderską na całym globie, której udało się w pełni osiągnąć ten efekt
Rozumiemy, że każdy z graczy chciałby konkretów związanych z datą premiery naszej modyfikacji...
Otóż panie i panowie, zostanie ona ogłoszona wraz z oficjalnym trailerem, którego data premiery jeszcze
nie jest znana  Uspokajam jednak nadpobudliwych. Trailer na pewno wyjdzie w przeciągu 2 tygodni.
Na zaostrzenie apetytu mamy dla was nowy filmik, prezentujący walkę dwoma ostrzami, wykonany
przez Aragorna , czyli mnie xD

http://youtube.com/watch?v=GMM8ZrYYwuA&fmt=6

-news by Aragorn-
« Ostatnia zmiana: 25 Czerwiec 2008, 23:22:50 wysłana przez orcwarrior »

Offline Arkhan

• Magnat
  • Reputacja: 25
  • ...
« Odpowiedź #45 dnia: 25 Czerwiec 2008, 23:12:54 »
No muszę przyznać że w pewnym stopniu zaczynacie dorównywać animacjom związanym z postacią Gladiatora i walką dualami w świecie Lineage II :O Tam były bardzo podobne kombinacje. Co do zaostrzenia apetytu - uważam że dość dobrze to wam wyszło i z niecierpliwością jeszcze większą czekam na modyfikację.

Offline Żelazko

• Kret
  • *
« Odpowiedź #46 dnia: 26 Czerwiec 2008, 04:16:45 »
No nie no ten filmik mnie rozbrjił :). Powiem że lepsze niż to co narazie zaprojektował Xardas17 z TDM chociaż trzeba przyznać że on dopiero to zaczyna albo nieskończył jeszcze więc mam też nadzieje że mu wyjdzie coś podobnego. Szkoda że trialer wychodzi za dwa tygodnie bo jadę do Polski a tam to dopiero się będzie działo... Milego dnia

Respev

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: 26 Czerwiec 2008, 08:35:59 »
No nie no ten filmik mnie rozbrjił
A mnie rozbroiły umiejętności językowe panów od moda. Po pierwsze "textury" - co to ma być? Chyba tekstury, w polskim języku nie występuje "x", jedynie w nazwach własnych. Po drugie "film by Aragorn", "duale by orcwarrior" - śmiech na sali. Teraz to takie modne dodawać do tekstu "by", tylko szkoda, że niektórzy nie wiedzą co to znaczy i/lub jak się tego powinno używać. No, chyba, że wg. was zdanie "Film przez Aragorn" (bo tak to brzmi po przetłumaczeniu) jest poprawne językowo. W grze pewnie będą podobne kwiatki.

-news by Aragorn-
;D
« Ostatnia zmiana: 26 Czerwiec 2008, 11:17:49 wysłana przez Respev »

Offline Dementor

• Myśliwy
« Odpowiedź #48 dnia: 26 Czerwiec 2008, 10:44:30 »
heh, ale nie kłućcie się, nie jest to powód do sporów. Acha-kiedy modzik wyjdzie, czekam i czekam, a taki świetny mod na pewno przewyższy Mroczne.

Offline Żelazko

• Kret
  • *
« Odpowiedź #49 dnia: 26 Czerwiec 2008, 16:35:01 »
No nie no ten filmik mnie rozbrjił
A mnie rozbroiły umiejętności językowe panów od moda. Po pierwsze "textury" - co to ma być? Chyba tekstury, w polskim języku nie występuje "x", jedynie w nazwach własnych. Po drugie "film by Aragorn", "duale by orcwarrior" - śmiech na sali. Teraz to takie modne dodawać do tekstu "by", tylko szkoda, że niektórzy nie wiedzą co to znaczy i/lub jak się tego powinno używać. No, chyba, że wg. was zdanie "Film przez Aragorn" (bo tak to brzmi po przetłumaczeniu) jest poprawne językowo. W grze pewnie będą podobne kwiatki.

-news by Aragorn-
;D

Propo odnośnika ''by'' to można go zastosować wtedy jak podajesz autora książki. Niesłyszałem żeby Amerykanie go używali w innych formach popobnego użytku. Można powiedzieć że akceptuje się ''by'' śledzonne przez jakiś czasownik. Jeśli cię rozśmieszyło to że w tekscie zalatuje zaporzyczonym angielskim to przejżyj na oczy. Przecież jesteś kulturą na którą się wpływa a nie która innych wpływa. Hip - hop jest jednym wielkim tego przykładem to nie to samo co murzyński rap czy hip - hop, ale odrębna gałąź, która wyrosła z dzrewa o "mieniu rap". Właśnie dlatego zawsze mnie denerwuje że Polacy w Polsce nie starają się zbytnio promować kraju swojego zagranicą. Poza tym dalej uważa że chłopcy zrobili swoją robte jak należy.

Respev

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: 26 Czerwiec 2008, 20:20:02 »
Propo odnośnika ''by'' to można go zastosować wtedy jak podajesz autora książki. Niesłyszałem żeby Amerykanie go używali w innych formach popobnego użytku. Można powiedzieć że akceptuje się ''by'' śledzonne przez jakiś czasownik
A czy news, duale i film to czasowniki? Nie. Zastosowanie jest wtedy, gdy piszemy np. Design by Isentor, czyli "Zaprojektowane przez Isentora". A tu? Co znaczy "Duale by orcwarrior"? Po prostu śmieszy mnie takie używanie głupich słówek przy tak poważnym projekcie. Copyright by Tawerna Gothic, Design by Isentor - takie zdania mają sens, gdyż po przetłumaczeniu mamy "Objęte prawami autorskimi przez Tawernę Gothic" czy też wspomniane "Zaprojektowane przez Isentora", a tutaj?
« Ostatnia zmiana: 26 Czerwiec 2008, 20:23:50 wysłana przez Respev »

Offline Tak Ogrodnik

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: 2
« Odpowiedź #51 dnia: 29 Czerwiec 2008, 14:31:49 »
Nie czasem "The duals was created by Orcwarrior"? Jaki język potoczny? Chyba byk językowy i nieuctwo, ot co. Jeśli już chcecie operować językiem angielskim, to chociaż róbcie to z sensem.
Jaki język potoczny? Hmmm... Czy w języku polskim wymawiasz "y" jako "i"? Nie. A jakoś ludzie mówią "Yo" jako "Joł". Język potoczny.
"Siema"-znajdź mi także taki wyraz w słowniku języka polskiego? Nie ma? Hmmm... No racja. Skoro NIE MA W NIM TO TAKIE SÂŁOWA NIE ISTNIEJÂĄ. A tak przynajmniej wnioskuję po Twoim poście.

A, no tak. Dziękuję, że mnie uświadomiłeś. Czyli mam zachwalać modyfikację, a wykonania filmu nie mogę ocenić?
Subiektywna ocena odnośnie filmu? Czemu nie! Ale to zwykłe czepialstwo. Na dodatek kiedy coś wnioskuje przeciw Twojemu zdaniu, trzeba spróbować na to odpowiedzieć, choćby się wiedziało, że inna osoba owa ma rację.

Offline orcwarrior

• Kret
  • *
« Odpowiedź #52 dnia: 08 Lipiec 2008, 12:31:38 »
Oficjalny trailer i strona "Czasu Zapłaty" oraz materiały na "Dzień Screena"

Wczoraj, wraz z wydarzeniem "Dzień Screena" na forum opublikowany został oficjalny trailer modyfikacji Czas Zapłaty. Już teraz każdy może sprawdzić co czekać będzie graczy wcielających się w postać Ricka. Na pewno godnymi uwagi będą:

- walka dwoma mieczami. Czyli zupełnie nowe animacje postaci, nowe kombosy, a przede wszystkim nowy sposób walki i eksterminacji pomiotu Beliara.
- miecz runiczny. Jest to bardzo ciekawy oręż, który ewoluuje wraz z graczem. Mimo iż oręż jest naprawdę potężny, nigdy nie należy lekceważyć w Czasie Zapłaty przeciwnika.
- nowe lokacje. Prócz zupełnie nowej historii czekają na graczy także nowe lokacje pełne grozy, pułapek i śmiertelnie niebezpiecznych przeciwników.
- zaawansowane skrypty. Czas Zapłaty to przede wszystkim innowacyjnie napisany systemy nauki i rozwoju postaci, świetnie zbalanowany poziom trudności, który można zmieniać, zupełnie nowe rozwiązania, które dane będzie odkryć graczom być może w tym roku.
- realizm i klimat Gothica. Głównym wyznacznikiem tworzenia fabuły był realizm zachowywania się i życia skazańców w Kolonii Karnej. Czas Zapłaty jest modyfikacją przeznaczoną dla graczy o mocnych nerwach i wytrzymałej klawiaturze.
- nowe przedmioty. Na potrzeby modyfikacji zostało stworzonych wiele nowych przedmiotów a także tekstur.

Czas Zapłaty oferuje znacznie więcej i na pewno nikt kto tak jak my uwielbia świat wykreowany przez Pyranha Bytes się nie rozczaruje. Postaramy się jeszcze przed premierą modyfikacji pokazać kilka dodatkowych klipów promujących Czas Zapłaty.

ÂŚciągnij Trailer
@Speedyshare Wysoka jakość .AVI(22.2MB)
@Speedyshare Wysoka jakość .RMVB(18.7MB)
@Youtube Niska jakość i mało czytelne napisy

Niedawno na forum themodders.org odbyło się wydarzenie o nazwie Dzień Screena, wszystkie teamy modderskie przedstawiały materiały z swoich modów. Odbyły się również dwa konkursy, pierwszy na najlepiej zapowiadającą się modyfikację, drugi polegał na wybraniu najlepszego sposród wytypowanych przez teamy modderskie screena, w wypadku The Modders był to TEN SCREEN. Mimo konkurencji licznych modów Czas Zapłaty zwycięzył w obu konkursach zdobywając blisko połowe wszystkich głosów! Przedstawiamy wszystkie materiały które ujawniliśmy podczas tego wydarzenia:
Screeny:

Tapety:

Mamy dla Was jeszcze jedną niespodziankę. Z dniem dzisiejszym ruszyła
oficjalna strona naszej modyfikacji
, na której na bierząco będziemy umieszczać wszelkie informacje związane z "Czasem Zapłaty"
Stronka jest jeszcze w budowie, ale już teraz zachęcamy do częstych odwiedzin.
czaszaplaty.pl
« Ostatnia zmiana: 08 Lipiec 2008, 12:36:32 wysłana przez orcwarrior »

Offline Dementor

• Myśliwy
« Odpowiedź #53 dnia: 09 Lipiec 2008, 20:16:37 »
Hmm, sądząc po screenach mod bedzie jeszcze lepszy od MT, aczkolwiek najbardziej podoba mi się 10 screen, ten, na którym gośc trzyma 2 ostrza i "podrzyna " gardziołka-przynajmniej tak to wygląda. Acha, mam nadzieję, że już niedługo bedzie mozna się wsmakować w jego fabułę.

Offline Sereth

• Kret
  • *
  • Reputacja: -2
  • ÂŻycie jest zbyt krótkie zeby je skracac.
« Odpowiedź #54 dnia: 10 Lipiec 2008, 21:27:15 »
humm grudzien tak dlugo ;/ no coz jednak jest naprawde na co czekac ;p.A moze wydacie jakies demo zeby zobaczyc jak to ise walczy 2mieczami itd.?;D bo prolog taki krotki byl ;(

Offline Dementor

• Myśliwy
« Odpowiedź #55 dnia: 10 Lipiec 2008, 21:45:15 »
Krótki? To nawet prolog nie był ;p Stanowczo za krótki, no ale jak kocha to poczeka.

Offline Sereth

• Kret
  • *
« Odpowiedź #56 dnia: 10 Lipiec 2008, 21:50:36 »
nawet demo tlko proszeee xD bo 10raz nie chce mi sie przechodzic MT bez dubbingu -,-

Offline Serail

• Weteran
  • Reputacja: -231
  • Wyczesana opowieść, wodzu
« Odpowiedź #57 dnia: 10 Lipiec 2008, 21:50:36 »
'Czas Zapłaty" wygrał  podczas dnia screena we wszystkich (dwóch) kategoriach, zdobywając 54,17% za najlepszego screena i 49,07% za "najlepiej zapowiadający się mod". Po więcej zapraszam na stronę główną.

Offline Sereth

• Kret
  • *
« Odpowiedź #58 dnia: 10 Lipiec 2008, 21:58:52 »
cieszy mnie glownie tez to ze bedzie karczma ;]

Offline Serail

• Weteran
  • Reputacja: -231
  • Wyczesana opowieść, wodzu
« Odpowiedź #59 dnia: 10 Lipiec 2008, 22:02:16 »
cieszy mnie glownie tez to ze bedzie karczma ;]
A czy w pozostałych modach nie było tawern?

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #59 dnia: 10 Lipiec 2008, 22:02:16 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything