Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Komputer
Arkhan:
Naturalnie, tak jak powiedział mój nauczyciel od Technologi Informacyjnej : "Jestem przeciwnikiem użytkowania komputerów przez przedszkolaków!!"
Pamiętamy zapewne czasy, w których to, dostanie roweru na gwiazdkę czy na I Komunię, to było marzenie. Dziś przeciętne dziecko w takim wieku otrzymuje komputery lub laptopy a gdy dostanei rower, to wielce nie zadowolony....Takie są teraz czasy i realia Polskich "Małolatów"
Smutne...
Dragosani:
Ja uważam że dzieciakom można udostępnić kompy. Tak żeby se pograły ( przynajmniej rodzice mają spokój), ale jeśli chodzi o Internet to powiniemn być jakiś ogranicznik wiekowi np. dzieci poniżej 13 lat nie mogą czatować, surfować itd.
Thoro:
--- Cytuj ---Ja uważam że dzieciakom można udostępnić kompy. Tak żeby se pograły ( przynajmniej rodzice mają spokój)
--- Koniec cytatu ---
A gdzie tu jakie kolwiek wychowanie? Eh, taki argument stawia sobie większość rodziców i co potem mamy - fanatyków, pedofilów oraz nastolatki ze zrombaną psychikę przez gry komputerowe. Gdybym był rodzicem, nigdy nie dopuściłbym młodego dzieciaka w wieku 6/10 lat do komputera. Już podobną sytuacje miałem w rodzinie - siostra cioteczna, obecnie 5 lat a dziecko już uzależnione od komputera. To chyba o czymś świadczy.
--- Cytuj ---ale jeśli chodzi o Internet to powiniemn być jakiś ogranicznik wiekowi np. dzieci poniżej 13 lat nie mogą czatować, surfować itd.
--- Koniec cytatu ---
Zastanawia mnie kto będzie tego przestrzegał. Może rodzice, którzy wychwalają ideę "niech siedzi, mamy spokój"? A może same... pociechy....
DeadFish:
Po prostu nie dawać neta, tylko i wyłącznie edukacyjne gry! Przecież nie można pozwolić dziecku zagrywać się w San Andreas, F.E.A.R., czy jeszcze inne tego typu gry...oto kolejność, w jakiej powinno się udostępniać dostęp dziecku do kompa:
- Najpierw edukacyjne gry
- Potem zwykłe gry, byle bez przemocy, sexu, itd.
- Stopniowo można udostępniać neta
- I na samym końcu gry "ostrzejsze"
Nie będę tu podawał lat, bo musiałbym szacować, czego robić nie chcę
Isentor:
--- Cytat: Turing ---Po prostu nie dawać neta, tylko i wyłącznie edukacyjne gry! Przecież nie można pozwolić dziecku zagrywać się w San Andreas, F.E.A.R., czy jeszcze inne tego typu gry...oto kolejność, w jakiej powinno się udostępniać dostęp dziecku do kompa:
--- Koniec cytatu ---
To i tak nic nie zmieni...co z tego, że takiemu dziecku udostępnisz stopniowo neta...niech nawet będzie starsze i szybciej uczy się nowych rzeczy ale to i tak nic nie zmieni jeśli nikt nie nauczy go szacunku do innych użytkowników internetu...oraz dostosowania się i wysłuchania czyjegoś zdania.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej