Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Komputer

<< < (8/9) > >>

Defender:
Zacząłem przyglądać się tej dyskusji i zobaczyłem, że jest tu paru 10-12sto latków, którzy mają trochę oleju w głowie (choć to są pierwsze Wasze posty jakie czytam więc możliwe, że jeszcze zmienię zdanie  ), ale stanowicie tylko mały procent wyróżniający się spośród pokolenia. Prawda jest taka, że to nie jest odpowiedni wiek na przesiadywanie na forach, czy zagrywanie się godzinami w np. Dooma. Uważam, że jeśli już zabieracie się za granie to nie więcej jak godzinę - półtorej godziny dziennie, w tym wieku dzieciaki powinny bawić się klockami lego, grać w piłkę (to akurat jest wskazane w zawsze i wszędzie  ), bawić się jak najwięcej na dworze, z prawdziwymi ludźmi. Nawet jeśli jakiś dwunastolatek chce się zachowywać jakby był o 6 lat starszy i wychodzi mu to całkiem nieźle, nie jestem przekonany, że to coś do końca dobrego, po to się ma 12 lat, żeby być dzieckiem i tak się zachowywać. Ale oczywiście jeśli na prawdę macie ambicję i czujecie się starsi i mądrzejsi od rówieśników zacznijcie lepiej od czytania trochę trudniejszych książek, zainteresujcie się tym co się dzieje na świecie, daję sobie rękę obciąć, że nic na tym nie stracicie, a możecie tylko zyskać, to że gracie w trudniejsze gry, nic tak naprawdę nie zmienia.
Cholera gadam jak rodzic, ale od części forumowiczów i tak jestem dwa razy starszy  
Apropos rodziców to oni powinni wiedzieć lepiej od Was i ode mnie czy już jesteście na coś gotowi, czy nie, oczywiście jeśli sami dobrze wywiązują się ze swoich obowiązków. Miejmy nadzieję, że tak właśnie jest.
AVE

Hosh:
hmmm....grając w san andreas multi player spotykałem często osoby które mówiły że mają 10-13 lat  
Poza tym jak widzę że  na ulicy jedna dziewczyna (góra 11 lat :O) mówi do drugiej "blabla bla LOL hihihih pozdróFFka" to mam ochote wiecie co :).Poza tym Polecam to!!!.Net powinien być dla ludzi z jakimś IQ.......  
Ps wejdźcie sobie na czat.wp.pl i zobaczcie co tam sie dzieje.Nicki np napalona13 omg.....a w treści jeszcze lepiej...

DJ Szoszo:

--- Cytat: Hosh ---Ps wejdźcie sobie na czat.wp.pl i zobaczcie co tam sie dzieje.Nicki np napalona13 omg.....a w treści jeszcze lepiej...
--- Koniec cytatu ---

Hmm... a skąd ty wiesz że tak są tacy ludzie (czyt. dzieci)?  

No dobrze... ja osobiście nie toleruje spamu i trolizmu! Raz z nudów wszedłem na fotka.pl - z uwagi że dużo  wszkole słyszałem o tym i chciałem sprawdzić. Po paru minutach czytania nawet samych nicków zresetowałem komputer bo nie mogłem się tak dłużej patrzeć! Ludzie! Totalna fala dzieci neostrady które nie mają nic do roboty tylko siedzenie na jakiś durnych portalach!

Mówie to co myśle! Dla mnie osoba która ma konto na portalach typu fotka.pl, rolka, grono.pl już stała się dzieckiem neostrady! To powinno się tępić! Przez zmniejszenie dostępu dzieciom do internetu jak i komputera.

ÂŻeby potem nie było: mam założone konto na grono.pl. Zarejestrowałem się tam tylko po to aby zobaczyć pewne zdjęcia.

P.S. Napisałem o tym co widzę w sieci. W realu to może być zupełnie inna sprawa.

Arkhan:
Powracając do tego tematu, mam koleżankę z klasy która aktywnie uczestniczy w projekcie epuls.pl i oczywiście pisze slangiem (małe-duże litery, inaczej byśmy ją nazwali pokemonem) jednak w realu to jest całkiem normalna dziewczyna. Nie ma nic dosłownie nic z pokemona, lubi się pośmiać, powygłupiać i jest naprawdę lubiana w klasie. Sam się przekonałem, właśnie na jej przykładzie i dwóch innych że niekoniecznie osoba która pisze slangiem który wydawałby się idiotyczny jest taka w realu [pusta, załosna etc].

Fearo:
Przepraszam jezeli teraz Cie obraze, lub innych ktorzy maja takie samo zdanie jak Ty.

--- Cytat: MenThor ---Nieraz zdarzają się dzieci 9 letnie siedzące całe dnie na forach internetowych i czatach!
--- Koniec cytatu ---
Rozumiem ze to bardzo przykre dla Ciebie. No dobra, bede szczery: Nie rozumiem. Ty nie masz na mysli 9-io letnich dzieci. Ty masz na mysli trolle, zwane rowniez dziecmi neo. Jezeli ktos ma 9 lat to znaczy ze jest idiota, nub, nic nie potrafi ?

--- Cytuj ---Weźmy tera przykład z forów gothicowych przychdzi taki noob i spamuje licząc na nabijanie postów i pokazanie jaki on nie jest za*****ty.
--- Koniec cytatu ---
Gdyby nikt nie odpowiadal na jego durne posty, to by mu sie znudzilo i juz by nie spamowal.

--- Cytuj ---Wiadomo, że modzi nie mają oczów wszędzie i czasem zdarzy im się przeoczyc spam.
--- Koniec cytatu ---

Wtedy do akcji wkraczasz Ty.

--- Cytuj ---Kiedy dzieci już zostają zbanowani idą i spamuja na następnym forum.
--- Koniec cytatu ---

Niechce Cie urazic, ale wyglada na to ze masz ogromne doswiadczenie w kazdym kroku postepowania dzieci neo.

--- Cytuj ---Czasem nawet zakładają strony yoyo.pl i tam pisza beznadziejne newsy
--- Koniec cytatu ---
Nikt Cie nie zmusza do czytania tych beznadziejnych newsow.

--- Cytuj ---Co wyrośnie z ludzi, którzy na komunie dostali kompa i poza jedną grą nie widzą śwata?
--- Koniec cytatu ---

Dostalem na komunie kompa, i pamietam ze przez pewien czas nie widzialem nic poza graniem w Wolfstein'a i jakiejs jeszczej gry wyscigowej. Pewnie wyrosne z tego wzgledu na bezmozgowie, morderce, lub na nic?

--- Cytuj ---Tu ciekawostka czasem te dzieci nie przeszły gothica zadnej części tylko np. do 3 rozdziału, ale ostro uważają sie za wiernych fanów gry.
--- Koniec cytatu ---

Nie przeszedlem gry, nawet nie zaczalem w nia grac bo mam za slaby sprzet, ale jednak jestem fanem gry. Widzialem screeny, czytalem wypowiedzi innych, widzialem filmy. Jestem fanem. Sproboj mi zabronic.

Z poszanowaniem i slowami uznania,

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej