Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Komputer
DODO:
--- Cytat: Maksous ---W szkole mi idzie bardzo dobrze i nie mam problemów z nauką (średnia 4.9 może będzie 5.0)
--- Koniec cytatu ---
Co tak słabo xD Kończysz teraz 6 klasę więc powinieneś trochę mocniej pociągnąć. Ja w swej wojnie z nauczycielami wyciągnąłem 5,5 Ach to były czasy xD
Wracając do tematu
Tak zwane dzieci często zachowują się lepiej od nastolatków więc nie widzę przeciwwskazań by takie osoby były w internecie. Każdy po zetknięciu z netem jest tak zwanym n00bem. Nie spotkałem osoby która wiedziała by od razu wszystko na kulturze w internecie i temu podobnych rzeczach. Taka osoba musi się dopiero nauczyć korzystać z for a nadgorliwi modowie często zamiast nakierować taką osobę wolą dać warna lub usunąć post tłumacząc się "bo tak łatwiej". Często pomagam ludziom którzy dopiero dostali internet by mogli zaaklimatyzować się na forum. Każda rzecz jest dla ludzi lecz do wszystkiego trzeba mieć umiar. Userzy którzy spamują na siłę to nie są dzieci lecz nastolatkowie którym się w dupach przewraca, gdyż dostali za dużo wolności i nie potrafią zrozumieć, że nie wszystko im wolno. Takie osoby należy tępić za wszelką cenę, gdyż w krótce świat zejdzie na psy jeśli te osoby nie nauczą się kultury do siebie i do otaczającego ich świata.
Maksous:
No dobrze
Aktualnie mam 12 lat i jestem uczniem szkoły podstawowej. W gothica zacząłem grać w wieku 9 lat a na forach pisać w wieku 10 lat. Chociaż sam zostałem zbanowany jednak się nawróciłem. Niegdyś forum było dla mnie niczym, jednak trochę się dokształciłem i chop, zacząłem pisać bez błędów, i nawet z sensem. W szkole mi idzie bardzo dobrze i nie mam problemów z nauką (średnia 4.9 może będzie 5.0) więc proszę mi tu nie gadać że każdy 9-13 latek jest tępy i nic nie umie. Trzeba się tylko starać, i nie udawać głupka, każdy post musi być przemyślany i sprawdzony 10 razy. :)
--- Cytuj ---Co tak słabo xD Kończysz teraz 6 klasę więc powinieneś trochę mocniej pociągnąć. Ja w swej wojnie z nauczycielami wyciągnąłem 5,5 ].gif Ach to były czasy xD
--- Koniec cytatu ---
Może też bym miał taką średnia niestety chodzę do szkoły gdzie ma się np angielski 5 razy w tygodniu XD. A do tego aby otrzymać szóstkę trzeba podpisać "kontrakt" z danego przedmiotu, np ja podpisałem z angielskiego i musiałem napisać streszczenia dwóch książek (po eng), z historii musiałem zrobić prezentację a z informatyki musiałem zrobić książeczkę na "piknik" (takie coś organizowane raz w roku) i zrobić prezentację o mistrzostwach piłki nożnej. Dodam jeszcze że ze szkoły najwcześniej wychodzę o 14 a najpóźniej o 17. Tak więc rzadko można u nas taką średnią spotkać.
300 post - Jeah
Galeria_Ciastek:
A ja mam 11 lat I pisze w miare sensowne posty, ale prosze mojego wieku nie obracać przeciwko mnie. Gram od...Uwaga to będzie SZOK... 3-4 roku życia. O, proste gierki typu Age of Empires I, Command & Conquer I, Knicht ans Merchant, czy jakoś tak. Dzięki temu wyrosłem na porządnego człowieka , a kiedy dostałem neta miałem, kurka... 8-9 lat. Powiem szczerze, nie udzielałem się wtedy na forach. Zarejestrowałem się tu mając 10 lat, i sam się śmieje, z postów które pisałem w tamtym okresie. Jak widać, może i mam 11 lat, ale nie spamuje. No i dobrze sie ucze (średnia to była chyba 4,76 czyli czerwony pasek za którego rodzice mi kupili G3 ).
Pozdrawiam,
Ciastek.
Enzo:
Ja kiedyś sam robiłem własne forum, ale wydaję mi się, że takie robienie for na fora.pl pun.pl nie daje, żadnej satysfakcji, bo w końcu zrobić taki portal jak ten to jest duża satysfakcja. Wracając już ogólnie do tematu :
--- Cytuj ---Tu ciekawostka czasem te dzieci nie przeszły gothica zadnej części tylko np. do 3 rozdziału, ale ostro uważają sie za wiernych fanów gry. No to tyle wypowiadajcie się. Liczę na ciekawą dyskusję.
--- Koniec cytatu ---
Wymieniłeś tam 9 latków. Znam osobiście kilku takich ludzi, którzy zakładają forum, po przejściu połowy gry. Nawet zarejestrowałem się na jednym forum o gothicu, okazało się, że adminem na nim jest - ośmiolatek. Ale nie trzeba było się nieczego dopatrywać, wygląd forum mówił sam za siebie.
Kiedyś gdy grałem sobie w San Andreas, przyjechał do mnie mój 2 letni brat cioteczny i jak na zawołanie przyleciał do komputera, żeby w San Andreas pojeździć sobie samochodami!
Ja mam 12 lat, może i jestem dzieckiem neo, ale nie będe sam sie osądzał.
--- Cytuj ---Dlatego jak widzę w czasopiśmie lub stronie www zdanie że ta gra nie jest dla dzieci to zaczynam się śmiać.
--- Koniec cytatu ---
Valerian, może i dla ciebie to jest śmieszne, ale uwierz znam kilku ludzi, którzy po przejściu jakiegoś "strasznego" RPG'a, boją się wrócić nocą z dyskoteki, bo myślą, że za następnym zakrętem stoji Ork, albo inne diabelstwo. Sam się o tym przekonałem - musiałem odprowadzać swojego 10 letniego kumpla do domu po dyskotece w naszej remizie, bo zagrał w Heroesa i bał się diabłów!
Respev:
--- Cytuj ---a neta powinno się dawać do dypozycji minimum 12 latkom,tylko że własnie rodzice kupią dziecku kompa,założą nete,maja spokój i mogą się zająć sobą że tka powiem,a przeciez to rodzice powinni najlepiej wiedzieć czy ich dziecko powinno mieć dostęp do internetu czy nie,bo taka jest prawda że każdy ma inną psychikę i inaczej na pewne czynniki reaguje
--- Koniec cytatu ---
Tak, na pewno by to zdało egzamin :| Rodzice powinni sie interesować co dziecko robi na komputerze. To zależy od rodziców. Poza tym, denerwuje mnie, że wszystkich zaczynacie nazywać "dziećmi neo". To jest już męczące. Wy udajecie profesorów. Nie jeden z was pewnie posiada w ciemnym kącie słownik związków frazeologicznych, zapamiętuje kilka, a potem ich używa. Prawda jest taka, że z was to takie profesory jak z Andrzeja Leppera. Najbardziej mnie śmieszą usprawiedliwienia tych osób, które nie mają jeszcze 12 lat a krytykują swoich rówieśników. To forum jak i wiele innych jest otwarte na wiek. Szanujemy każdego, nawet siedmiolatków, czy ludzi o innym kolorze skóry. Wy oczywiście musicie generalizować i mówić, że do 12 roku życia należy nie kupować dzieciom internetu. 40 latkowie czasem bardziej "trolują" niż prawie cztery razy młodsi ludzie. Jak się wam to nie podoba, to do sejmu i uchwalcie uchwałę, która będzie dotyczyć internetu, a dokładnie mówiąc, iż każdy kto będzie chciał być w posiadaniu internetu, musi zrobić na niego licencję.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej