Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Canthar czy Sara?
Cesc:
Zawsze wrabiam Sare w całe to zamieszanie, bowiem:
- Od Canthara dostaniemy lepszą broń w zamian za umowę.
- Gdy bym wrobił Canthara to on i tak by wyszedł, oczywiście przez to stracił bym 500 sztuk złota.
Ale zawsze mam ochote wpakowac tam Canthara, ale nie chce tracic 500 sztuk złota.
Riddle.:
Cóż... Uważam iż czasami trzeba być cffaniakiem A ten moment jest dla cffaniaka idealny. Znacznie bardziej opłaca się wrzucić kochaną i śliczną(sic!) Sare do więzienia, gdyż Canthar daje nam znacznie lepszą broń od naszej kobietki. Poza tym nagroda za więźnia obojątnie czy sprawiedliwie czy nie sprawiedliwie oskarżonego zawsze wynosi 100 sztuk złota więc wszystkie plusy świadczą niestety jako minusy dla Sary Canthar zresztą i tak wybywa(jak go wsadzimy) z pudła i musimy płacić mu 500 sztuk złota. Po co więc posyłać go do więzienia skoro na tym tracimy?
Z wyrazami szacunku...
TOOL:
A ja się nie przejmuję kogo wrzucic do więzienia bo zazwyczaj przed wejściem do miasta od strony farmy LObarta idę do drugiej bramy, a później do latarni Jacka, zsuwam się po skałach i do wody, za to zostaje bodajże 500 punktów doświadczenia jak nie więcej i nie mam z nim problemów. Ale gdy nei znałem jeszcze tego sposobu to zazyczaj uzbierałem jakoś kasę i kupiłem strój od Lobarta i tak wchodziłem.
Jeśli już miałęm wybierac pomiędzy Sarą a Cantharem to zawsze wybierałem Sarę by poszła do więzienia, bo za pierwszym razem jak wybrałem Canthara to później dużo kasy wydałem niepotrzebnie na tego cfaniaczka.
MeGorT:
Według mnie a raczej jestem pewny na 100%, że zawsze trzeba do paki wsadzić Cathara. I nie bierzcie od niego glejtu aby dostać się do miasta. Jest to najgorszy sposób jaki tylko istnieje. Nawet jak weźmniecie od niego glejt, to później jak wsadzicie Sarę do więzienia to nie otrzymacie toporu marynarskiego.Za to jak wsadzicie Canthara to otrzymacie o 100 pkt doświadczenia więcej.I otrzymacie od Sary lepszy od toporu, Piracki Kordelas.I nie martwcie się, że później Canthar rozpowie wszystkim kupcom kim jesteś bo jak nie weźmniecie jego glejtu to i tak nic nie powie.
TOOL:
Najemnik Gorn 15 i tu się mylisz, nawet jeśli nie weźmiemy glejtu, nie dowiemy się o tej misji wcale, więc z miecza będą nici, pzoa tym Canthar i tak rozpowie wszystkim że pzyszedłeś z gór i jesteś zbiegiem z Górniczej Doliny, ja tak miałem, troche głupio, ale raczej cię widział ponieważ przechodziłeś nieopodal, jeśli to byłyoby realne. Więc pomysł Gorna jest zły bo nic nie zyskam, tlyko stacimy wypupując później zaufanie u niego.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej