Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Ulubiony Bóg
Zamaskowany:
Moim ulubionym bogiem jest Beliar. Nadaje on całej grze mroczny klimat. Poza tym ma fajnych wyznawców i jego magia jest potężna.
Kirgo32:
Ja najbardziej lubię Innosa, ponieważ jest to bóg dobra, sprawiedliwości itd itd. Jeżeli dobrze pamiętam, to według twórców gry stworzył On słońce, czyli "środek" niezbędny do życia wszelkim istotom. Grając w gry RPG najczęściej wybieram stronę dobra. Poza tym grając w Gothic 1, Gothic 2 i Gothic 2 Noc Kruka musimy grać po stronie dobra, przez co trochę się już przyzwyczaiłem.
KravMaga1993:
Moim ulubionym bogiem jest Innos, gdyż on jest dobrym bogiem. Ma zamiar rozszerzać dobro, a nie zło. Mimo że jego bratem jest nikczemnik - Beliar.
Azariel:
Moim ulubionym bogiem jest Beliar.Potężny,bezlitosny,mroczny.Nie będę ukrywał że Beliar jest według mnie najlepszy,bo ma:
-smoki
-potężną magię
-asasynów
-śniącego
-niekiedy ma ożywieńców
-Wiem niby przewaga liczebna grze nie znaczy dużo,ale realnie Beliar po prostu pokonał by Innosa.Adoanos czuwa żeby się nie pozabijali ale Beliar mógł by wysłać na ziemie swojego wybrańca który tam osłabił by jakoś Adanosa,dzięki czemu Beliar zabił by Innosa osiągając swój cel.
McSloniu:
--- Cytat: Ret Sam w 10 Wrzesień 2006, 20:31:47 ---Którego z trzech bogów najbardziej lubicie?Ja najbardziej lubię Adannosa ponieważ pilnuje charmonii,
stworzył świat w gothicu,jest bogiem wszyskich mórz,rzek,jezior,oceanów i wszyskiego co jest związane z wodą.poza tym ma fajnych magów.
Chyba Innos stworzył świat, kto był pierwszym bogiem Innos. Bóg paladynów dlatego zawsze go wybieram i Wałcze w imię dobra. Szanuje jednak zwolenników Adanosa i wspomagam ich w działaniach, ale TYLKO w dobrym celu. Natomiast walczę i tępię wyznawców Beliara. Oczywiście w grze Gothic ;]
--- Koniec cytatu ---
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej