Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Ulubiony Bóg

<< < (6/31) > >>

KrokusM:
Niewiem czy mam ulubioneg boga. Na pewno nie powiem, że jest nim Beliar lub Innos, czyli "zły" i "dobry". Denerwuje mnie fanatyzm ich wyznawców. Poza tym, nie znósł bym, gdyby na świecie zapanowali orkowie i assasyni, ale z drugiej strony świat zdominowany przez Innosa byłby nudny. Lepiej więc przystać do Adanosa i pilnować, żeby te wariaty nie pozabijały się nawzajem   Sługami Adanosa są także członkowie kręgu wody,czyli między innymi Lares. Działają w ukryciu, nie zwracają na siebie uwagi.. Są wszędzie i nigdzie i TO mi się podoba. Nie żadni tam napuszeni paladyni z ich śmieszym "niech cię Innos ma w swej opiece", albo napakowani orowie walczący za "wieczny honor". Adanosa czcili także starożytni, których ogromne miasta i magia budzą we mnie podziw.

jarem:
Moim ulubionym bogiem jest Innos ponieważ kocham sprawiedliwość, ład i porządek. Magia Innosa jest najlepsza a Paladyni i Magowie Ognia the best.

Hmm krótki i mało wartościowy post. Postaraj się swoją wypowiedź urozmaicić a nie tylko napisać "the best". Ostrzeżenie słowne - Arkhan[/font]

Visor:
Było mi ciężko wybrać pomiędzy Innosem a Adanosem lecz głos oddałem na Adanosa. Czemu? Gdyby nie Adanos to Myrthana (w moim wyobrażeniu) byłaby miejscem wojny wyznań Beliara i Innosa co doprowadziłoby do zmniejszenia się populacji. Poza tym lubię magię wody za czary typu "lodowa fala" które bardzo ułatwiają walkę. I lubię niebieski  .

dragonsblack:
Moim ulubionym bogiem jest Beliar czczą go nekromanci a są oni moją ulubioną profesją w grze.
Nie było by bez niego tak ciekawej wersji gothica po prostu samo dobro i harmonia nuda...
Posiada potężną magię. Chęć wprowadzenia w świat chaosu, zła i zniszczenia...super

Z poważaniem dragonsblack

Sir_William:
Po pierwsze jako katolik chciałbym, aby w nazwie tematu nie było wywyższane bóg przez wielkie "B", oznacza to imię Boga Jedynego, Wszechmogącego. Mam nadzieję, że ze względu na uczucia religijne coś się z tym zrobi ;)

Wracając do tematu:

Adanos - ulubione bóstwo z gry. Najbardziej odpowiada mi w jego zachowaniu dbanie o równowagę w odwiecznej i nieodwracalnej walce pomiędzy Innosem a Beliarem. "Gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta" - niestety tak nie jest, a chciałbym, aby tak było!

\\Rajca: Religia religią, ale forum nie jest twoją zabawką. Nie sądzisz chyba, że dla każdej religijnej zachcianki będziemy zmieniać posty. Zresztą, każdy ma prawo nazywać swego Boga i wszelkie inne formy jak mu się chce. Przestań pozować i się afiszować, wywyższając swoją wiarę, to jest niesmaczne. Oczywiście temat zostaje niezmieniony. A jak się nie podoba to odwołaj się do wyższej instancji, może coś wskórasz...:D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej