Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Ulubiony Bóg
Leszcz:
Moim ulubionym bogiem w grze Gothic jest Innos. Dlaczego właśnie on ? Poprostu dlatego, że moją ulubioną gilidią są magowie ognia, koniecznie powiązani właśnie z tym bogiem. Do tego to bóg ognia jest czczony prawie przez wszystkich mieszkańców wyspy, co mowi samo za siebie.
bartek:
moim ulubionym bogiem w swiecie gothica jest beliar ze wzgledu na xardasa ktory jak wiadomo jest jego wyznawca jest on mroczny i tajemniczy dobro zaczelo byc przewidywalne natomiast ze zlem jest ciekawiej i nigdy nie wiadomo co bedzie dalej niczego nie trzeba naprawiac tylko niszczyc a napewno latwiej psuc niz naprawiac
Daedagor:
Moim ulubionym bogiem jest Adanos ponieważ jest bogiem równowagi.Bo jeżeli by nie było równowagi to świat byłby nudny.A wiecie dlaczego?Ponieważe jak by panował Beliar to by nie było świata ludzie musieliby ciężko pracować dla orków.A co do Innosa to jak by on panował to bybył spokój,nuda bo by Paladyni nie mieli z kim walczyc.Jeszcze lubie Adanosa za to że stworzył świat i kocha jednakowo wszyskie istoty na ziemi.I jescze bardzo lubie Budowniczych którzy wierzeli w Adanosa
Cristal:
Ja oczywiście wybieram Innosa, ponieważ walczy ze złem. Jest bogiem dobra i sprawiedliwości. Poza tym moją ulubioną gildią są paladyni, którzy mu służą...
Pozdrawiam...
Crisis:
Ja osobiście wybrałem Innosa ponieważ jest on najpotężniejszym bogiem, jest bogiem ognia a ja lubię ogień i władcą Magów Ognia których uwielbiam. Lecz najważniejszym powodem jest to iż Bezimienny jest wybrańcem Innosa a nie Beliara czy Adanosa i trzeba wykonać misje którą przepowiada historia oraz bogowie. Lubię Innosa także za to, że jest bogiem dobra i sprawiedliwości a ja na tym polegam uważam, że każdy człowiek powinien być dobry oraz byc sprawiedliwy.
Pozdrawiam
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej