Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Gothic 3 po naszemu!

<< < (3/3)

McSloniu:

--- Cytuj ---A ja bym dodał jazdę konną. Ciężko jest przejść cały świat gry na pieszku.
--- Koniec cytatu ---

Ale jak by już, to koń powinien byc ogólno dostępny. Czyli - mieliby go tylko orkowie (może też Assasyni i Nordmarczykowie) ...już widze orka na koniu. Ale jednak świat Myrthany jest za mały na konia. Ale jeśli chodzi o podróżowanie są łatwo dostępne kamienie teleportacyjne.

--- Cytuj ---według mnie koń by popsuł grę bo w pozostałych częściah go nie było
--- Koniec cytatu ---

Nie było ale nie jest powiedziane że nie istnieją są 2 dowody że w Myrthanie są konie ;).

1. W książce ''Bitwa o Varant'' w Gothic 1, jest napisane jak Lee swoją strategią sprowokował konnice ''Lutra'' - czy jak mu tam (wrogiego wodza) na bagna gdzie z wyszkolonymi, lekkozbrojnymi wojownikami Lee nie mieli żadnych szans.

2. Rozmawiając z Wilkiem ( w Gothic 2, w III rozdziale) możemy mu zaproponować aby w poszukiwaniu pracy udał się do miasta - w jego odpowiedzi znajdują się słowa ''... chyba końmi musiałbyś mnie tam zaciągnąć!''

jf:
W gI może i myślano o dodaniu koni, bo wewnątrz bariery ich nie było, ale ten pomysł pewnie nie wypalił. A ja do 3 dodałbym możliwość zbudowania statku, i dopłynięcia do Khorinis.

unreal:
Można  by wymieniać i wymieniać, ale to tylko nasze pomysły. Uważam, że świat Gothica 3, nie jest aż tak duży by potrzebować konia do przemieszczania się po świecie/między miastami. W miarę postępu z grą dostajemy przecież teleporty. Fajnie by było, żeby wreszcie bezimienny znalazł sobie jakąś kobietę, których przecież jest bardzo, bardzo mało we wszystkich częściach lub nie ma ich wcale.

Sirius:
Ehhh ludzie... Gothic 3 to nie Oblivion ani Two Worlds: koń nie jest potrzebny. Więcej problemów byłoby żeby go utrzymać przy życiu, a jego przydatność byłaby zerowa...

Co do moda, byłby to świetny pomysł, ale cholernie trudny do zrobienia, no, i nie wiem czy miałoby to jakiś sens: kto chce, zagra w mod do G2:NK albo w G1. G3 nie ma tego klimatu co jego poprzednie części: nie ma sensu zmieniania czegoś, co jest inne :)

Co do kobiety: świetny pomysł! Koniec z dyskryminacją :D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej