Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Walka obozów

<< < (12/19) > >>

Ankh-Morpork:
sądze, że nie doszłoby do takiej walki, ponieważ magowie wody z całych sił by starali sie wynegocjowac rozejm. także cor angar raczej by do tego nie dopuścił. lecz gdyby i to zawiodło, i doszłoby do walki, największe szanse miałby nowy obóz, że względu na magów i najemników, którzy są silni, a szkodnii strzelali by z łóków. stary obóz ma strazników, są silni, ale zginęła by chyba połowa, gdyby magowie i najemnicy zaczęli w nich strzelać. świry z bagna by niewygrali- większość to słabi nowicjusze, jednynie straznicy świątynni sa mocni, ale ich jest zdecydowana mniejszość. a guru? nie są silni, magie maja dość  słabą.
pozdro- milten14

Mater of the Death:
Bezkonkurencyjnie wygrywa bractwo śniącego. Ma najlepszych wojowników (śmiercionośne wielkie miecze, świetne pancerze no i możliwość używania czarów) Mają również bardzo potężnych kapłanów (guru), (uderzenie wiatru robi duże sputoszenie), tylko Ci nowicjusze są słabi (no ale niektórzy też umieją używać magii)

Inne obozy nie mają szans

kuczaja:
Porównajmy siły (średnia parametrów pięciu ludzi z "łapanki" jest w nawiasie. Informacje wzięte od bezimiennych ludzi z plików gry). :

Stary Obóz:
 -84 kopaczy (s: 21 zr: 11 m: 0 ż: 90,4)
 -27 cieni (s: 46 zr: 42 m: 0 ż: 172,4)
 -90 strażników (s: 87 zr: 65 m: 0 ż: 332)
 -6 magów (nie licze miltena bo on ma jakieś superherosowe staty. s:38 zr: 37 m: 93 ż: 366,4)
 -5 magnatów (ich jest tylko pięciu więc trudno... s: 142 (jezu!) zr: 70 m: 0 ż: 632,8)
 -ludzi w sumie: 212

Nowy Obóz:
26 zbieraczy ( ich było łatwo obliczyc, każdy miał takie same... s: 15 zr: 11 m:0 ż: 76)
16 krety ( s: 24 zr: 10 m: 0 ż: 97,6 )
35 szkodnicy ( s: 72 zr: 40 m: 0 ż: 230,4)
42 najemnicy ( s: 86 zr: 68 m: 2 ż: 330,4)
6 magów (s: 43 zr: 35 m: 198,2 ż: 367,2)

ludzi w sumie: 125

Obóz Sekty:
57 nowicjuszy (s: 16 zr: 13 m: 3,8 ż: 131,2)
59 strażników świątynnych ( s: 83 zr: 45 m: 0 ż: 170,4)
9 guru (s: 68 zr: 49 m: 50 ż: 365,6)

Napisałem to podkreślone i pogrubione żeby każdy zwrócił uwage na to że podałem dokładne dane dotyczące średnich parametrów poszczegulnych obozów! Tak więc macie o co opierac swoje domysły. Mam nadzieje że godzina ślęczenia nad biurkiem nie poszła na marne!

ludzi w sumie: 125

Podsumowując Stary Obóz ma rzołnieży od zbója! I to w dodatku najsilniejszych!

Pozdrowienia!!!

Paweł Mag Innosa:
Ja myślę że jak by doszło do walki po między obozami większe szanse miał by stary obóz bo mają większą armię i większe wyszkolenie w walce. Nowy obóz też ma duże szanse na wygraną bo mają lepsze gildie i wyszkolenie

Varek Wielki:
Nie sadze zeby so byl dobry do obrony poniewaz zewnętrzny pierscien latwo zniszczyc a do zamku mozna sie dostac przez piwnice i nawet jesli sa tam zamknięte drzwi to najemnicy czy straznicy swiątynni nie cackali by sie z otwieraniem a ludzie z so nic by  ie poradzili poniewaz albo musieli by wyjśc z zamku albo strzelac z murów ale strzelac nie mogą poniewasz tam jest taki jagby dach a napewno nie wyszli by z zamku ani przez brame ami przez piwnice

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej