Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Walka obozów

<< < (3/19) > >>

Terranik:
a ja myśle, za każdy obóz ma tyle samo szansy co inne obozy

- SO - dobrze zorganizowani wojownicy, ktorzy maja taktyke sowja itp.
- NO - Prawie cały obóz składa sie z wojowników i bandytów, ktorzy zapewne nieraz juz walczyli, no i nie zapominajmy ze choć NO jest wolnym obozem to najmenikami Lee żądzi i zapewne też by wymyślić by jakas taktykę.
-OB - Na?pani wojownicy ktorzy za wszleka cene beda dążyć do celu i nie zawachaja sie przed niczym i posiadaja magie ÂŚniącego

z NO i SO wykluczylem magów biorących udział w bitwie, ponieważ mysle ze oni by byli przeciwni temu wszystkiemu i by probowali jak juz powstrzymac wszystkich przed walką :P

Zapewne wyszło by tak ze kazdy obóz nawzajem by sie pozabijał.

Rainmaker:
Ja stawiałbym albo na NO albo na Obóz Bractwa ÂŚniącego. SO nie uwzględniam dlatego, że bitwa działaby się na płaskowyżu a NO i Obóz Bractwa ÂŚniącego w otwartym polu jest znacznie silniejszy niż SO.

Lord Zielin:
Ja myśle że wygralby stary obóz dlaczego? A no dlatego:
Mury wokół zamku
Wyszkoleni wojownicy
Dobre uzbrojenie
Myśle że nawat kopacze by się włączyli  
I TO CHYBA NA TYLE.

Semaj:
Zielin -> Czytamy ze zrozumieniem !

Kto by wygrał ? Hmm, dlatego, że jest to Gothic 1 wygrałby Obóz Bractwa.

W Gothicu 1, liczy się bardziej siła jednostki niż ilość np. Pod koniec gry rozwalamy Stary Obóz.

Strażnicy ÂŚwiątynni, świetnie walczą, nawet jeden Strażnik ÂŚniącego dałby sobie rade z kilkoma Strażnikami, bądź Najemnikami.

Guru natomiast, mają najlepsze "zbroje" ze wszystkich magów, takze potrafią nieźle przywalić z uderzenia wiatru.

Są jeszcze Najarani Nowicjusze, którzy wybiliby Kopaczy i Krety.

Szanse są wyrównane jednak tak przedstawia to się moim zdaniem :

1 Bractwo ÂŚniącego
2 Stary Obóz
3 Nowy Obóz

Wielu z Was się zapewne zdziwi dlaczego Stary Obóz jest przed Nowym. A to dlatego że Stary Obóz ma sporo "Ciężkich Strażników" (Chodzi o tych w Cieżkich Zbrojach). Walczą oni podobnie jak nieźli wojownicy z imionami np Lares.

Coś mi nie idzie to pisanie postów :/ .

Seth:

--- Cytuj ---Ja stawiam na Nowy Obóz, bo są przede wszystkim świetnie zorganizowani, mają znakomitego przywódcą, no i Magów Wody, jednych z najpotężniejszych magów w kolonii. Najemnicy potrafić świetnie walczyć, a do tego strzelać w łuku. Mają dobre bronie i jest ich w miarę dużo. Można też powiedzieć, że Szkodniki są najlepszą z tych najsłabszych gildii. Dużo by też zależało, po której stronie opowiedziałby się Bezimienny.

--- Koniec cytatu ---

Po 1 myśle że magowie by się w to nie wplątali a by powstrzymywali przed walkę  Po 2 Beziego by tam nie było  a wiec nie opowiedział by sie za żadną stroną.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej