Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Ile razy przeszedłeś grę?

(1/4) > >>

Thoro:
Temat na pozór nie potrzebny, niemniej jednak przydatny jeśli ktoś chce się podzielić z innymi tą mało istotną informacją tuteż zaszpanować.

Każdą część gry Gothic przeszedłem jeden raz. Nie odczuwam potrzeby, robić tego ponownie. Poprostu nie jestem żadnym zatwardziałym fanatykiem. Serię Gothic uwarzam za przeciętny twór a nie mega produkcje. Jedynie chciałbym powrócić do pierwszej części, a to tylko ze względu na klimat oraz napiętą fabułę końcową.

Przyznam, że drugą część ukończyłem po części przy pomocy kodów. Poprostu nie miałem i nie mam nadal czasu na spędzanie czasu przed grami. Zwykła ciekawość. Gra znudziła mi się już w połowie. Uznałem, że fabuła jest mniej niż przeciętna a klimat nie odbiega od innych cRPG'ków. Nic mnie nie skłoniło do dalszej rozgrywki, dla tego też postanowiłem użyć kodów, aby złapać dalszy zarys.

Na samym początku z "Nocą Kruka" dałem sobie spokój. Uwarzam, że dodatek jest jedynie marnym dopełnieniem drugiej części gry. Wyraźnie widać, że autorzy zrozumieli że druga część serii gier Gothic nie wyróżnia się absolutnie niczym tak więc postanowili "uratować" ten produkt marnym dodatkiem w całkiem innych klimatach. Niestety popełnili znaczący błąd - znowu coś ratujemy. Wg. mnie to całe "ratowanie świata", wg. którego biega się cała idea gry w tym fabuła to głupota. Widzimy to wszędzie, praktycznie w każdej grze ratujemy coś zasadniczego. Bez przesady, ale w tym przypadku bezimienny mógłby zająć rolę przypadkowego podróżnika bądź członka ekipy. Ale nie, on przecież jest wybrany i zawsze trzeba coś uratować, zniszczyć, zdobyć... żenada i głównie ze względu na to dodatek ukończyłem jeden raz.

DeadFish:
Thoro, Tobie to łatwo, jak ja mam zliczyć, ile razy przeszedłem Gothica? :P
Cóż G1 przeszedłem najwięcej razy, ze względu na klimat i fabułę. Myślę, że było tego coś koło 10 (TAK) razy. Gothica II też przeszedłem dużo razy, ze zwględu na większy świat, dzięki czemu więcej rzeczy można było odkryć, przez co przeszedłem tę grę jakieś 7 razy. Noc Kruka (w całości) przeszedłem  2 razy, a sam Jarkendar z 5.

Może i te liczby robią wrażenie, założe się że jest fura ludzi którzy przeszli te gry dużo więcej razy niż ja. Gothic to moja ulubiona seria, tak więc nic dziwnego że tak ciągle gram w te gry.

Arkhan:
No cóz, ja Gothic I przeszedłem na każdy możliwy sposób 1 raz, z tymże Magiem Ognia 5 razy, Magiem Wody 5 razy i tak samo z nekromantą. Gothic II Przeszedłem 5 razy Paladynem, raz Magiem, dwa razy ÂŁowcą Smoków, Noc Kruka 4 razy Paladynem, raz ÂŁowcą, nigdy Magiem.

Z wyrazami szacunku...

Isentor:
Tak patrze i czytam wasze wypowiedzi...wychodzi na to że jednak ja jestem prawdziwym fanatykiem serii Gothic.

Gothic I ukończyłem coś koło 23 razy, Gothic II o trochę więcej bo aż 25. Noc Kruka mało mnie zaciekawiła z tego powodu przeszedłem ją tylko 6 razy. Oczywiście nie liczę tych kilkunastu gier zakończonych w połowie lub w 6 rozdziale...a było tego bardzo sporo.

Ze wszystkich części najchętniej przechodzi mi się Gothic I...i zawsze mile powrócę to tej że gry.

Devristus Morii:
Hmm... Gothic 1 przeszedłem tylko z 9 razy i za każdym razem magiem.

Gothic 2 przeszedłem 7 razy magiem - zaciekawiła mnie fabuła

Gothic2 : NK przeszedłem tylko 1

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej