Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Wyprawa Hagena
krassus:
Hagen na pewno dostał by wsparcie. Należy pamiętać że magowie są wstanie rzucić taki czar jak deszcz ognia. Magowie mogą także przywoływać różne bestie! Należy pamiętać że orkowie rzadko są w grupach większych niż 6 orków! Paladyni nie stoczyliby żadnej wielkiej bitwy! Hagen spokojnie by wygrał!
Mała powtórka z historii. Niejaki Jan III Sobieski pokonał pod Wiedniem 10 krotnie liczniejszego wroga! Nie wolno zapomnieć że jego ludzie w przeciwieństwie do paladynów z GII nie posiadali potężnych run. Hmmm... czy Sobieski użył jakiegoś cheeta? Musicie ludzie zrozumieć czym jest zaskoczenie oraz fanatyzm
Russel:
No cuż .... zacznijmy od poczatku , powoli
jakby lord hagen chciałby z oddziałem palladynów przejść do górniczej doliny to , gdyby przechodzili przez kamienny most to orkowie by ich zauważyli ( ci co stacionuja na przełenczy ) i by ich zaatakowali , czyli najlepiej by było w nocy , ich rozwalić ( z zaskoczenia zawsze lepiej )
gdyby by byli w SAMEJ górniczej dolinie , to zeszli by i by jeden z nich zdołał dostac się do zamku i powiedziec o obecności Hagen . wtedy w nocy ( która wciąż trwa )z zamku wszyscy rycerze by oslabili orków z łuków albo kusz , potem kiedy wszyscy orkowie byli by ''zainteresowani'' zamkiem to zeszli by paladyni i by ostrzelali orków ( bo przeciesz wszyscy patrzyli by się na zamek )
wiec nie wiem czy palladyni by wygrali, zreszta ta cala misja hagena z rudą jest w całości nieudana i bezmyślna UWAGA-to jest teoria wedlug gry
A MOJA TEORIA TO...
ja bym z portu zabrał jeszcze tych paladynów co stacionuja w porcie , zabrał bym trochę magów ognia
i gdyby doszli do doliny , może by spruboał na miejscu hagena przekupić lowców smoków by im pomogli , noi mogli by jeszcze zabrać trochę najemników ale po 1:
-gdyby Lee zobaczyl że statek jest praktycznie bez bronny więc by go zabił
-najemnicy za bardzo nie lubią palladynów , wiec hagen musiałby ich przekupic naprawde niezłom sumkom
noi oddałbym dowodzenie Lee bo jest dobrym strategiem , kiedy orkowie by zgineli szybko by palladyni z zamku uciekli do miasta , zabrali by z farm wszystkie zapasy , wszyscy by poszli by do miasta i by się zabarekadowali , zamkneli by bramy przed orkami , wszyscy by ostro trenowali i przygotowali by się na odwet ze strony orków
PozDRo Russel
stefan666:
Lord Hagen masz duże szanse bo ludzie myślą a orkowie to nie wychowana zgraja wiec ja bym zrobił tak zapędził bym orków tam koło przejścia tego przez starą kopalnie postawił bym na górze kuszników (tam gdzie ten most) i z magii i z bełtów dziesiątkują orków a potem można na nich zeskoczyć i dokończyć dzieła po za tym są tam 3 dużeee kamienie które można zepchnąć i użyć jako palisady lub muru .2 sposobem jest otworzenia bram zamku i korzystając z tego że orkowie wchodzą w całość do zamku można je otoczyć i wyrżnąć ale ja bym wybrał sposób nr1
Garrador:
Zgodzę się z .:KERTH:.,przecież w GIII sam Thorus mówi,że Khorinis jest pod władaniem orków,a GD jes częścią Khorinis,więc paladyni na pewno zginęli.
stefan666:
A co do Pomocy Garonda to raczej znikoma bo Lord Hagne powiedział że ,, Garond zwołał pospolite ruszenie,, i tak reszta paladynów mówiła ze garond nie dał rady i jest słaby (rym) wiec Hagen pierwsze co by zrobił bedąc juz w zamku to zwolnił by go z wunkcji i dał zadanie np. pomowywania garów tak czy siak w moim poprzednim poscie napisałem jak można by wygrać bitwe o GD .
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej