Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Wyprawa Hagena

<< < (11/20) > >>

Cheatos01:
Według mnie Paladyni nie mają żadnych szans, gdyby jakaś większa grupa wyruszyłaby w stronę zamku to zwiadowcy Orków od razu by o tym donieśli dowódcom, bo wbrew pozorom nie są głupi, wystarczy wspomnieć gadającego Orka niedaleko miasta w 4/5 rozdziale, wybudowaną palisadę i stosowaną przez Orków taktykę polegającą na okrążeniu zamku i odcięciu dostaw żywności. Gdy już Orkowie będą wiedzieć o ataku to na pewno się zorganizują i gdy dowiedzą się że wśród wrogów są Magowie Ognia lub Bezimienny to z pewnością sprowadzą Poszukiwaczy, którzy z łatwością mogą zabić Paladynów (Lothara zabili Poszukiwacze), warto też wspomnieć że poszukiwacze dysponują czarami obszarowymi grom i deszcz ognia (jak nie wierzycie to pounikajcie przez dłuższy czas czarów Poszukiwacza), poza tym Orków jest kilka razy więcej, mają dostawy zapasów i porównywalnie silną broń (Orkowy miecz wojenny = dwuręczny miecz paladyna, ÂŚredni orkowy topór = Miecz paladyna).

.:KERTH:.:
Na pewno paladyni przegrali. Przecież w G3 było napisane czarno na białym, że orkowie przejeli CAÂŁE Khorinis. A pozatym paladyni nie mieli szans. Było ich zbyt mało, na mocno uzbrojonych po zęby orków.

diego16:
Napewno Utrzymali się najemnicy i może Hagen zawarł z nimi przymierze.Wracając do tematu to raczej tak Paladyni ze swoim wojjenym dośwadczeniem i swoimi runami , orkowie bez pancerza i bez muzgu  .Moim zdaniem dali by se rade paladyni.

kuczaja:
Cóż moim zdaniem sprawa z paladynami była skomplikowana, postanowiłem zrobic mały test, a mianowicie:

- przyzwałem kodem 70 orków elitarnych w grupach 5, 15, 20, 30 (troche wpisywałem tyh kodów) (formułka na orka elitarnego to "insert orcelite_roam" )
 - zaatakowałem (orkowie mnie gonili)
 - paladyni wygrali każde starcie !
 - straty:
           orkowie: 70
           paladyni: 7 (!)
 - warto jeszcze dodac że nie było w tej walce hagena!

Wniosek: gdyby nawet orków było ze stu to nie zaatakowali by oni w jedno miejsce tylko w grupach w dodatku cała stówa to nie sami orc elite tylko większośc jest wojowników, paladyni by stracili gdzieś z ośmu ludzi.

Pozdrowienia!

mag kręgu płomyczka:
Moim zdanie paladyni mielby spokojną sznase z orkami gdyby zwabili ich pod mury zamku a ci w zamku i nawali na dystans

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej