Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
PB po prostu chciała to zrobić jak najszybciej
Galeria_Ciastek:
I. Obawiam się, że mi też nie chciałoby się robic każdego budynku innego, a Pirania uznała, że tak będzie najlepiej.
II.Krótko. Pirania dzieci nie zrobiła (bo po co?). No kobiet też za dużo nie zrobiła Pirania.W sensie kobiet, muszę się zgodzic.
III. Czy gdyby były wielkie ruiny, lub chocby większy port, zżerało by to tyle RAM-u, że bardzo niewielu mogłoby pograc w G3.
IV.A co mieli napisac? Dialog, że Xardas zabił pasikonika bo ten sikał mu to gulaszu? OK, ale bez żartów.
ÂŚwiat w Gothic'u 3 jest większy, a co za tym idzie jest więcej NPC-ów z którymi można pogadac. PB, niedośc, że wymyśla, to jeszcze nagrywa te dialogi. Wiecie ile to pracy?
PS. Ja chce kupic G3, a ty mnie tak zniechęcasz
Pozdrawiam,
Ciastek
quintarus:
I W sumie na blokowiskach tez domy sie powtarzaja ale w G3 jednak troche bardziej.
II Z tymi dziecmi to rzeczywiscie cos nie tak. Jezeli orkowie je pozabijaly zeby ludzie sie nie rozmnazali i tak dalej. To czemu nie zabili wszystkich ludzi tylko niektorych biora na niewolnikow itp?
III Rzeczywiscie miasta sa male. Przynajmniej stolica powinna miec sluszne rozmiary.
IV Rzeczywiscie wieza Xardasa jest mala szczegolnie w porownaniu z tym jak prezentuje sie od zewnatrz.
--- Cytat: Respev --- Pokaż mi jakiś cRPG w którym były dzieci.
--- Koniec cytatu ---
Baldur's Gate, Icewind Dale itp.
--- Cytuj ---Na pewno chcieli się streścić. Ale to dlatego, że świat gry jest przeogromny, a terminy goniły, a nie dlatego, że chcieli mieć to jak najszybciej z głowy biggrin.gif . Gdyby G3 wyszedł z rok później pewnie byłaby to gra idealna, gdzie w każdym mieście ludzie są inaczej ubrani itd., ale to juz byłaby przesada.
--- Koniec cytatu ---
Dlaczego przesada? Im lepiej tym lepiej :D
Haren:
I - Mnie tam te powtarzalności w ogóle się w oczy nie rzucają, a jak zrobić seki różnych budynków???
II - Istotnie to ,że nie ma dzieci to jest oczywiste ze względu na ograniczenia wiekowe i to bardzo
mądrze ktoś zaważył, ale kobiet mogło by być więcej, zwłaszcza w G3.
III - Tak to jest prawda nie ma tak naprawdę metropolii oprócz Vengardu, tak jak w Oblivionie i w tym to
on jest lepszy (i w mapie).
IV - Wieża mogła by być bardziej w stylu jest z G2. Przyznaję rację.
Arti:
Zal.pl, zal.pl, zal.pl... Dzieci - bo tak mogę o Was powiedzieć - modeluje od dwóch miesięcy i coś Wam powiem. Jak już ktoś wspomniał. Kupcie sobie 3DS'a 9 i zróbcie mi jeden pożądny budynek. Na pewno nie zrobicie. W PB nie zależało im na szybkim zrobieniu i na odwal się, choć czasami macie racje, mogli przecież wyedytować domy o by powstał nowy, ale pozostają skrypty. Pisanie obiektowe to bardzo dłuuuugi proces, bo bez niego Bezi by zapadał się pod ziemi, albo właził w budynki i w ogóle. Jak macie obiekt to macie ścianki i do takiej jednej nawet minipickiej ściance jest skrypt co się stanie z kurą które w locie uderzy o nią, co się stanie gdy bohater o nią dotnie, co się stanie gdy bezi pierdnie na nią. Wszystko to wymaga kupę roboty i wy nawet nie zdajecie sobie sprawy jakie to trudne. Moim zdaniem G3 jest dobry, ale potrzeba do niego dobrego kompa. Zamiast narzekać idźcie na truskakwi i zarobicie na C2D 6700, i pograjcie w Gothica na ładnych detalach to się przekonacie, że widoczki są piękne, a nawet nie zwrócicie uwagi, zę w mieście każdy dom jest taki sam.
No to wracając do dzieci i kobiet. Ludzie. Niech któryś z Was pójdzie mi do Iraku i niech po miesiącu wróci i mi powie ile dzieci i kobiet widział na wojnie. Nie wiem jak Wy, ale dla mnie zabójstwo dziecka - mimo iż w grze - było by okrutne. Dam Wam przykład tylko nie śmiać się!
Gdy grałem jeszcze w trójeczkę, zaatakowałem jelenie. Jednego trafiłem strzała w żebro, a reszta stada uciekła. On został i się nie ruszał - stał. Ja do niego podszedłem i normalnie mi się zachciało płakać jak zobaczyłem jego oczy, taki smutek. Zostawiłem go i nie zabijałem potem jeleni itp. stworzeń.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej