Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

PB po prostu chciała to zrobić jak najszybciej

(1/3) > >>

kubason:
I Czy nie zauważyliście że w G3 jest mnóstwo powtarzalności. Większość budynków w mieście są identyczne czemu bo to są te same budynki,  a na dłuższą metę to jest denerwujące
II W ani jednym mieście i nie pisze tu o Myrtańskich, ale o każdych miastach nie ma dzieci i kobiet w całej grze można policzyć na palcach rąk i nóg:) . Niech nikt nie pisze że orkowie  je zabili bo wyśmieje
III Jak już wcześniej pisałem nie ma portów ani dużych miast, a jeśli ktoś napisze że wojna je zniszczyła to spytam gdzie w takim razie są ruiny, i nie chodzi tu o ruiny jak w Vengradzie, ale o prawdziwe ruiny
IV Ktoś kto dotarł do Xardasa zawiódł się i myślę że to tyczy się większości z was bo tyle było gadania o Xardasie w G3, a co z nim jest zaledwie garstka dialogów, nie mówiąc już o jego wierzy która ma dwa piętra i to beznadziejnie zrobione. Od kod pamiętam jego wieża była wysoka, a na samym czubku była jego komnata.  

Odpowiedzcie po kolei na moje punkty

..::Bezimienny::..

Edit
Z tym skupem kamieni się zgodze  
Ale co powieszna to że w Varancie i Nordmarze nie ma dużo kobiet i wogle dzieci. Tam to chyba orkowie nie wybili wszystkich dzieci i kobiet a w szczególności nie w Varancie  
Co do windy też nie jestem pewien czy były

Wrath:
No wiesz tak czasem bywa PB gonił czas premiery więc robili wszystko na łapu capu i to co wyszło widzimy sami.
W G3 długo nie grałem (wymagania) ale co widziałem i słyszałem to opowiem.

--- Cytuj ---Większość budynków w mieście są identyczne czemu bo to są te same budynki, a na dłuższą metę to jest denerwujące
--- Koniec cytatu ---

A czy jak wychodzisz na zewnątrz i widzisz bloki (które niczym się nie różnią oprócz graffiti) to się denerwujesz?
Według mnie po prostu łatwiej jest zrobić kilka modeli budynków niż całą masę, a oprócz tego budynki w G2
też się od siebie nie różniły (było ich kilka typów) a jakoś nikt nie zarzucał PB to że budynki się od siebie nie różnią.

--- Cytuj ---W ani jednym mieście i nie pisze tu o Myrtańskich, ale o każdych miastach nie ma dzieci i kobiet w całej grze można policzyć na palcach rąk i nóg:) . Niech nikt nie pisze że orkowie je zabili bo wyśmieje
--- Koniec cytatu ---

Według mnie to całkiem możliwe no bo poco orkowie toczyli by wojnę z ludźmi po to by ich zniszczyć jeśli nie będzie kobiet nie będzie dzieci jeśli nie będzie dzieci to kto będzie walczyć z orkami?

--- Cytuj ---nie mówiąc już o jego wierzy która ma dwa piętra
--- Koniec cytatu ---

W G2 jego wieża też miała dwa piętra, a tak w ogóle to chciało by się tobie biegać na np. szóste piętro no bo windy tam nie mieli.  

--- Cytuj ---Jak już wcześniej pisałem nie ma portów ani dużych miast, a jeśli ktoś napisze że wojna je zniszczyła to spytam gdzie w takim razie są ruiny, i nie chodzi tu o ruiny jak w Vengradzie, ale o prawdziwe ruiny
--- Koniec cytatu ---

No to nie wiem może mieli tam skup kamieni i wyzbierali.

--- Cytuj ---Ale co powieszna to że w Varancie i Nordmarze nie ma dużo kobiet i wogle dzieci.
--- Koniec cytatu ---

No w Varancie to ich piaskiem zasypało i węże ich pogryzły a w Nordmadzie to ich śniegiem zasypało w ostateczności kobiety się nie ścinały i wyglądają jak faceci, a dzieci może że w Varancie i w Normadzie kupili dożywotni zapas specyfiku na kwiatki żeby szybciej rosły a potem się zorientowali że u nich kwiatków niema więc poili tym dzieciaki  a efekt sam widzisz.

Respev:

--- Cytuj --- W ani jednym mieście i nie pisze tu o Myrtańskich, ale o każdych miastach nie ma dzieci i kobiet w całej grze można policzyć na palcach rąk i nóg:) . Niech nikt nie pisze że orkowie je zabili bo wyśmieje
--- Koniec cytatu ---
A może byś ruszył głową dlaczego tak jest? Nie zauważyłeś jeszcze, że gdyby dzieci były w Gothicu, można było by je zabić? A gdyby można było je zabić, gra była by przeznaczona nie dla społeczeństwa od lat 16, ale od 18. Jak może niektórzy wiedzą, w ameryce, niemczech i jeszcze paru krajach, gra od 18 lat nie jest rozpowszechniana w sklepach w dużych ilościach, a niektóre nawet są ogłaszane mianem nielegalnych, co wiąże się z wycofaniem sprzedaży na danym rynku. Pokaż mi jakiś cRPG w którym były dzieci.

--- Cytuj ---Czy nie zauważyliście że w G3 jest mnóstwo powtarzalności. Większość budynków w mieście są identyczne czemu bo to są te same budynki, a na dłuższą metę to jest denerwujące
--- Koniec cytatu ---
Kup sobie licencje na 3DS Max i spróbuj zrobić 200 różnych budynków. Przepraszam, ale jak te budynki mają się nie różnić? W średniowieczu budowle były do siebie podobne (mieszkalne).

--- Cytuj ---Jak już wcześniej pisałem nie ma portów ani dużych miast
--- Koniec cytatu ---
A Vengrad? To nie jest duże miasto? Reszta to osady lub miasteczka, a nie miasta.

--- Cytuj ---Od kod pamiętam jego wieża była wysoka, a na samym czubku była jego komnata.
--- Koniec cytatu ---
Przepraszam, po co duża wieża?

Quarior:
Na pewno chcieli się streścić. Ale to dlatego, że świat gry jest przeogromny, a terminy goniły, a nie dlatego, że chcieli mieć to jak najszybciej z głowy  . Gdyby G3 wyszedł z rok później pewnie byłaby to gra idealna, gdzie w każdym mieście ludzie są inaczej ubrani itd., ale to juz byłaby przesada.

LONYSARD:
Nie że PB chciało jak najszybciej z własnej woli , gdyby mogli to by się zajeli nim dlużej i poprawili wjęcej błędów ale gonił ich termin , każda firma otrzymuje termi w którym  musi się zmieścić , jeśłi tego niezrobi to dostanie mniej $$$ za gre , w zależności jak długo przedłuża.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej